Author Topic: ΓΙΑΤΙ?  (Read 35429 times)

SoldierBlue

• DEMO UPLOADER!
  • 1 shot 1 kill!
Re: ΓΙΑΤΙ?
« Reply #150 on: January 06, 2009, 08:05:24 PM »
Αλέξη, με παραξήγησες. Δε κατηγορώ εσένα αλλά άλλους που χαίρονται ή δε σκέφτονται τη κατάσταση.

Μπορει να ειμαι ο μεγαλυτερος υπερμαχος των διαδηλωσεων, των Γενικων συνελευσεων στις σχολες, εκει δηλαδη που με παιρνει, και γι' αυτο ισως αισθανομαι οτι με αδικει το ποστ σου. Δεν ειμαι κομμουνιστης, δεν ειμαι κομματοσκυλο, ειμαι απλα ενα σπαστικοπαιδι.

Που δεν το ρωτησανε εαν γουσταρει αυτο που ζει, απλα του το πασαρανε.
Που, πανω απο ολα, βλεπει εμπρακτα μια καλυτερη ζωη καπου αλλου, και αδυνατει να καταλαβει γιατι η νοοτροπια μας μάς πηγαινει τοσο πισω, ωστε να μη φανταζομαστε καν αυτη την καλυτερη ζωη.

Να είσαι σίγουρος, οτι και σε μένα, τα ίδια πασάρανε. Μη νομιζεις ότι μόνο εσείς είστε οι αδικημένοι. Και γω εκανα καταλήψεις και τα ρέστα. Αλλά ποτέ πρακτικά δε με βοήθησε σε κάτι. Όσο μεγαλώνεις φίλε, έχεις απαιτήσεις, να πιάσεις ένα σπίτι, να έχεις το χαρτζιλίκι σου και τ αμάξι σου. Δε σου λέω ότι μόλις τ αποκτήσεις, όλα τ άλλα πάνε περίπατο, απλά αποκτάς "πρακτικό" μυαλό. Δε φταίς εσύ που έχεις μια δουλειά και θες τα 1000 ευρώ να τα κάνεις 2000, για τα παιδιά που σκοτώνονται στην Παλαιστίνη, γιατι το βλέπεις έτσι? Το ότι κάνεις ότι μπορείς για να ζήσεις αξιοπρεπώς ως ελεύθερος άνθρωπος, δε σημαίνει ότι είσαι ζώο. Απλά όλα αυτά που έκανες για να ζήσεις έτσι, κάποιοι άλλοι που βαριούνται ή θέλουν να τους δοθούν απλόχερα απ την κοινωνία, το βλέπουν αλλιώς και βγαίνουν στους δρόμους να φωνάξουν για να το αποκτήσουν. Όταν οι Δημόσιοι υπάλληλοι σχολάνε στις 3 και είναι σπίτι στις 1, έχουν δίκιο που βγαίνουν και ζητάνε κι άλλα? Σε ρωτάω? Θες λεφτά ρε φίλε, αει γαμήσου, παραιτήσου απ το Δημόσιο και βγες στην παραγωγή, σπουδασε, κόπιασε, ρίσκαρε και όχι να μου σπάς εμένα το μαγαζί, που σου πληρώνω τις άδειες τους μισθούς και τα παχηλά επιδόματα.

Εχω γνωρίσει φοιτητές που αποφοιτούν σε 3-4 χρόνια και άλλους να είναι αιώνιοι φοιτητές. Οι πρώτοι που αποφοιτούν στα ίδια κωλόπανεπιστήμια δεν σπουδάζουν? Οι άλλοι τι κάνουν δηλαδή? Να σου πώ τι κάνουν, μπαίνουν σε μιά νεολαία και γίνονται οι εκολαπτόμενοι βουλευτές του εκάστοτε κόμματος, οι εκολαπτόμενοι "βολεμένοι" σε θέσεις του Δημοσίου και οι εκολαπτόμενοι εργατοπατέρες που φωνάζουν για τα δικαιώματα τους μέχρι να καθήσει η κωλάρα τους σε μιά θεσούλα και μετά να βλέπουν τις διαδηλώσεις απ τη τηλεόραση. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αγαπητέ. Και άσε τον Αλέξη και τον κάθε Δημήτρη, να τρέχουν στις εφορίες, να πληρώνουν ΙΚΑ, ΤΕΒΕ για να στρογγυλοκάθονται αυτοί που βαρέθηκαν να σπουδάσουν ή φοβήθηκαν να κάνουν δική τους δουλειά, και περιμένουν απ την κοινωνία να τους δώσει το χρυσό αυγό. Αλέξη ειλικρινά. Είμαι υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα. Έχω απολυθεί 6 φορές, και έχω προσληφθεί άλλες τόσες και δεν έχω απεργήσει ποτέ γιατί κανένας δεν απεργεί στον ιδιωτικό τομέα γιατι θα πάρει πούλο. Η επιθεώρηση εργασίας μπορεί να σε βοηθήσει μόνο που θα πέσει σύρμα στην πιάτσα και θα σε "μαυρίσουν" οπότε δεν θα ξαναβρείς δουλειά. Έτυχα σε εταιρίες να δουλεύω 3 χρόνια χωρίς αύξηση και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι τουλάχιστον 5 φορές το χρόνο στους δρόμους για αυξήσεις και εγώ δεν ήμουν καμιά. Αντίθετα, αλλάζω σχεδόν κάθε 2-3 χρόνια δουλεία και απαιτώ αύξηση λόγω εμπειρίας. Δουλεύω καθημερινά 8-10 ώρες χωρίς να πληρώνομαι υπερωρίες. Επειδή λοιπόν και γώ αδικημένος είμαι και το μάθει το παραμύθι τόσα χρόνια, πραγματικά το βρίσκω ανόητο να αγωνιστώ και να φάω ξύλο για κάτι που δε θα γίνει ποτέ. Πάντα θα υπάρχουν φτωχοί και πλούσιοι, αδικημένοι και άδικα δικαιωμένοι. Βαρέθηκα κουράστηκα να ακούω συνθήματα. Ποτέ δε μου δώθηκε τίποτα. Για όλα αγωνίστηκα. Μόνος. Σπουδαζα και δούλευα. Και είχα ένα στόχο. Πιστεύω τα κατάφερα μέχρι ένα σημείο γιατί είναι και θέμα τύχης. Αλλά αν περίμενα κάποια Επανάσταση και Μεταρύθμιση, θα ήμουν φοιτητής ακόμα  και ο γιός σου θα είχε σπίτι στο διάστημα. Είναι θέμα χρόνου. Η επανάσταση αργεί πολύ όμως...και η ζωή είναι μικρή!
Πιστεύω να είναι καλά το αδεφάκι σου, λυπάμαι πολύ...προσέχετε.

Σε βρισκω, δε, πολυ λαθος στο θεμα "προβοκατσια". Οσο δε μπορεις να με πεισεις εσυ εγινε απο αναρχικους, αντιεξουσιαστες, αλβανους, ή τρομοκρατες, αλλο τοσο δε μπορω να σε πεισω πως εγινε απο παρακρατικους ή κρατικους μηχανισμους.

Το θεμα ειναι, τι προσβαλλει περισσοτερο τη δικη σου αισθητικη (και, δυστυχως, οχι του ατυχου αστυνομικου)?

Οκ, παω πασο, μπορει να μην προβληματιζει κανεναν το ολο κλιμα.

Δεν προβληματιζει κανεναν το οτι η ιδια "ομαδα" χτυπαει ΕΝΟΠΛΑ την Ελληνικη Αστυνομια 2-3 μερες πριν το πανεκπαιδευτικο συλλαλητηριο για 2η φορα.
Οτι εχουν καλασνικοφ, χειροβομβιδες στρατου κλπ κλπ.
Οτι τις σφαιρες στο προηγουμενο χτυπημα σε κλουβα, τις βρηκε ο ΕΤ, και οχι η Αστυνομια.
Οτι οι προκυρηξεις οπου αναλαμβανεται η ευθυνη της "Επαναστατικης Δρασης" φτανουν στα χερια του Μακη Τριανταφυλλοπουλου, το καλο παιδι που ολοι οι αναρχικοι αγαπουν και εμπιστευονται για αυτη τη δουλεια.

Εμενα, αυτη η φυσιολογικη αποδοχη των παραπανω προσβαλλει περισσοτερο την αισθητικη μου.

Δε προσπαθώ να σε πείσω. Εφόσον δε πιστεύω σε τιποτα απ όλα αυτά πώς να σε πείσω?  ??? ::) :P

Δε διαβάζω εφημερίδες, ούτε βλέπω τηλεόραση, ενημερώνομαι διαφορετικά και έχω τα δικά μου φίλτρα για όλα. Σου φαίνομαι για άνθρωπος σφουγγάρι?

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #151 on: January 06, 2009, 08:50:27 PM »
Συμφωνω σε ολα αυτα που λες, αλλα νομιζω οτι ξεκαθαρισα οτι εχω απογοητευτει, ακριβως απο το φαινομενο των μικροπολιτικων κομματικων σκοπιμοτητων.

Ολα αυτα που λες, βοηθησαν εσενα να γινεις καλυτερος ανθρωπος. Δε βοηθησαν την κοινωνια να γινει καλυτερη κοινωνια.

Απλα εχουμε διαφορετικη θεωρηση των πραγματων. Γι' αυτο και εσυ δεν πειθεσαι με τις διαδηλωσεις, ενω εγω τις θεωρω "οπλο".

Οπως ελεγε και η ιδεα αυτη στην ταινια (οχι ο ανθρωπος), "οι πολιτες δεν πρεπει να φοβουνται τις κυβερνησεις τους, οι κυβερνησεις πρεπει να φοβουνται τους πολιτες (τους)".

Εαν σε θεωρουσα "σφουγγαρι", "φυτο", ή ο,τιδηποτε, δε νομιζω οτι θα καθομουν εδω περα να γραφω σεντονια.

Καληνυχτα :-Δ
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

SoldierBlue

• DEMO UPLOADER!
  • 1 shot 1 kill!
« Reply #152 on: January 06, 2009, 10:51:55 PM »
Alex, όταν θα ξεκινήσεις να δουλεύεις (δε ξέρω αν το κάνεις ή το έχεις κάνει ως τώρα), δε θα έχεις χρόνο για πολλά πολλά. Φωνάζεις μιά, φωνάζεις δύο, αγωνίζεσαι, αμφισβητείς, τα θες όλα και άμεσα ως νέος και καλά κάνεις. Στη κοινωνία όμως και γενικά στη ζωή λίγα σου χαρίζονται, ή μάλλον τα κεκτημένα (υλικά και ηθικά) σου, τα έχουν κατακτήσει κάποιοι άλλοι, απλά ποτέ δεν έγινε κάτι άμεσα. Με τη πάροδο του χρόνου, εξελίσεται το κάθε τι και το βρίσκει έτοιμο ο επόμενος. Η στρατιωτική θητεία πχ. ήταν 19 μήνες και έγινε 12...δεν αγωνίστηκε κανείς γι αυτό. Έτσι πολλά πράγματα αργούν δεν είναι έτοιμη η κοινωνία μας ακόμα, θες απο υποδομές, θες απο κακοδιαχείρηση πόρων, απο κακές κυβερνήσεις, απο πολλά πράγματα. Το θέμα είναι ότι εσύ μεγαλώνεις και συμπορεύεσαι μ αυτη τη κοινωνία που διάλεξαν να ζήσεις. Δε μπορείς να περιμένεις για κάτι που δεν είναι μόνο στο χέρι το δικό σου, και να αγωνίζεσαι αφιλοκερδώς γι αυτό. Εδώ ο Μαρξ ήταν γόνος πλουσίων και έγραψε το μανιφέστο, αλλά αυτός τα άλλα τα είχε έτοιμα.

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #153 on: January 07, 2009, 01:08:55 AM »
Συμφωνω, εκτος απο το κομματι που αναφερεσαι στις υποδομες, τα στανταρ της κοινωνιας, τι μπορει να υιοθετησει.

Εχω μια αλφα κριτικη ικανοτητα να ξεχωριζω τα αιτηματα στα οποια θεωρω οτι η ελληνικη κοινωνια μπορει να ανταποκριθει.

Δεν ειμαι απο αυτους που θα ζητησουν να αφοπλιστει η αστυνομια, το λεω και γελαω, οχι γιατι θεωρω οτι ειναι σωστο ή λαθος, αλλα επειδη ΔΕΝ προκειται να γινει. Αλλα ενα γαμημενο οχι στα ΚΕΣ μπορω να το πω, και πιστευω οτι αυτο το οχι μπορει να παει την κοινωνια μπροστα.
all we 'll do ♫
every day

haxzor

• DV zombie
  • EPIC FAILURE!
« Reply #154 on: January 12, 2009, 08:39:04 PM »

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #155 on: January 12, 2009, 08:50:51 PM »
http://1.bp.blogspot.com/_Jtxb9AL8XfY/SWnZfGplxqI/AAAAAAAAI5k/1qmB8cbRJLc/s1600-h/astynomia2.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_Jtxb9AL8XfY/SWnZQO2OkNI/AAAAAAAAI5c/2vCMb6efQ5c/s1600-h/astynomia3.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_Jtxb9AL8XfY/SWnY_PBp8FI/AAAAAAAAI5M/8zc8l9ZYGK4/s1600-h/astynomia.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_Jtxb9AL8XfY/SWnZGHw8alI/AAAAAAAAI5U/rbtTPwjOb-M/s1600-h/astynomia4.jpg

http://www.youtube.com/v/1qgMGdEEBqQ.swf

" Παιδια, ετοιμαστειτε για πολυ ξυλο. "

" Ωχ, θα μας γαμησουν. "

" Τη γαμησαμε. "

Ονειρα γλυκα στον υπνο σας, φοιτητες, γιατι στον ξυπνιο ειστε ονειροπαρμενοι.
Τι κι αν αυτος ο κοσμος δεν ειναι για σας ?
Πρεπει να παρουμε πτυχιο.
Ειμαστε το μελλον αυτου του τοπου.

Εμεις.
Οχι και τοσο ελπιδοφορο, ε?
all we 'll do ♫
every day

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #156 on: January 12, 2009, 09:26:46 PM »
http://1.bp.blogspot.com/_Jtxb9AL8XfY/SWnZfGplxqI/AAAAAAAAI5k/1qmB8cbRJLc/s1600-h/astynomia2.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_Jtxb9AL8XfY/SWnZQO2OkNI/AAAAAAAAI5c/2vCMb6efQ5c/s1600-h/astynomia3.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_Jtxb9AL8XfY/SWnY_PBp8FI/AAAAAAAAI5M/8zc8l9ZYGK4/s1600-h/astynomia.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_Jtxb9AL8XfY/SWnZGHw8alI/AAAAAAAAI5U/rbtTPwjOb-M/s1600-h/astynomia4.jpg

http://www.youtube.com/v/1qgMGdEEBqQ.swf

" Παιδια, ετοιμαστειτε για πολυ ξυλο. "

" Ωχ, θα μας γαμησουν. "

" Τη γαμησαμε. "

Ονειρα γλυκα στον υπνο σας, φοιτητες, γιατι στον ξυπνιο ειστε ονειροπαρμενοι.
Τι κι αν αυτος ο κοσμος δεν ειναι για σας ?
Πρεπει να παρουμε πτυχιο.
Ειμαστε το μελλον αυτου του τοπου.

Εμεις.
Οχι και τοσο ελπιδοφορο, ε?

Afto nomizw de to edeixan stis eidiseis i egw eimai mlks?

EDIT: Apo oti akousa to edeixan. Emena mou fenetai poli periergo afto to gegonos pantws (?)
« Last Edit: January 12, 2009, 09:51:09 PM by reactor333 »

zGIN♂

• DV zombie
« Reply #157 on: January 12, 2009, 09:30:22 PM »
Siga mhn to edeixnan... :-X

Luck0r?!

• CBWARRIOR.
« Reply #158 on: January 12, 2009, 09:59:46 PM »
Panos_77 η αποψή σου?  8)

Panos_77

• Ranked Pubzorz!
« Reply #159 on: March 07, 2009, 09:28:55 PM »
i apopsi mou ine oti vlepoume ena video xoris na kseroume ti exi proigithi!
min ta vlepis ola agna k omorfa!meriki matatzides ine malakes ala k meriki pou simetexoun stis pories ine eksisou to idio! k stin teliki i matatzides den apofasizoun an tha epitithoun se kapious i oxi ala i dioikites tous!
 ayto pou exo na po ine oti gnoriza to paidi pou ergazotan sta mat k ton pirovolisan kathos kai to paidi pou pirovolisan ston korrydallo giati imastan stin idia sxoli k ine poli tragiko gia 900-1000 euro na kindineysoun na pethanoun! i pio poli mpikame stin astinomia gia na vgaloume to psomi mas! oute gia na skotosoume oute gia na enoxloume ton kosmo oute gia grafoume troxonomikes paravasis! ayta ta epivaloun i dioikites! enas filos mou pou ine sta mat mou ipe oti tis imeres ton megalon episodion traymatistikan sovara 50 matatzides! kanis den niastike gia olous aytous! mono i ikogenies tous kai i fili tous!
to idio isxii k gia ton 15xrono aleksi... oli i ali ton ekmetaleytikan....

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #160 on: March 07, 2009, 10:14:07 PM »
i apopsi mou ine oti vlepoume ena video xoris na kseroume ti exi proigithi!
min ta vlepis ola agna k omorfa!meriki matatzides ine malakes ala k meriki pou simetexoun stis pories ine eksisou to idio! k stin teliki i matatzides den apofasizoun an tha epitithoun se kapious i oxi ala i dioikites tous!
 ayto pou exo na po ine oti gnoriza to paidi pou ergazotan sta mat k ton pirovolisan kathos kai to paidi pou pirovolisan ston korrydallo giati imastan stin idia sxoli k ine poli tragiko gia 900-1000 euro na kindineysoun na pethanoun! i pio poli mpikame stin astinomia gia na vgaloume to psomi mas! oute gia na skotosoume oute gia na enoxloume ton kosmo oute gia grafoume troxonomikes paravasis! ayta ta epivaloun i dioikites! enas filos mou pou ine sta mat mou ipe oti tis imeres ton megalon episodion traymatistikan sovara 50 matatzides! kanis den niastike gia olous aytous! mono i ikogenies tous kai i fili tous!
to idio isxii k gia ton 15xrono aleksi... oli i ali ton ekmetaleytikan....
Ping: Aprosdioristo.
What kind of bump was that? It's over, don't start it again...