Κατάργηση του ασύλου (δημοκρατία έχουμε)
Αναδιαρθρωση της ΕΛΑΣ και δημιουργία σώματος "αδιάφθορων" για έλεγχο της ΕΛΑΣ.
Λαθος εως και ατοπη προσεγγιση.
Περιμενεις να διορθωσεις την προβληματικη Ελληνικη Αστυνομια, αναδιαρθρωνοντας την, στελεχωνοντας την με αδιαφθορους.
Ελπιζεις οτι θα βρεθουν αντικειμενικοι, αδιαφθοροι ανθρωποι να ελεγξουν την αστυνομια, μονο με την αναδειξη μιας λυσης για τη βελτιωση της Παιδειας, στην οποια εμεις οι Ελληνες ειμαστε πισω, σημερα.
Βασιζεις τη βελτιωση της Παιδειας σε μια προταση? Αυτη η προταση ειναι η αρση του ασυλου?
Η αρση του ασυλου, εφοσον, οπως λες, δημοκρατια εχουμε, θα ειχε νοημα εαν η ΕΛ.ΑΣ. εκανε το καθηκον της, και οχι τη δουλεια του δολοφονου. Πώς θα διασφαλισεις οτι η ΕΛ.ΑΣ., το κρατος της, και το παρακρατος της, δε θα σκοτωσει εντος ασυλου? Πώς θα εμποδισεις το παρακρατος να μου ξανακαψει εμενα το στεκι του συλλογου μου? Πώς θα προφυλαξεις την ελευθερη διακινηση των ιδεων, με αυτη την συμπλεγματικη και προβληματικη Ελληνικη Αστυνομια?
Η Παιδεια του λαου μας χαρακτηριζει οπως και ολους οσους στελεχωνουν τις δημοσιες υπηρεσιες, την Ελληνικη Αστυνομια, βεβηλωνουν ή και εκτελουν το ασυλο.
Δεν προτεινεις ΤΙΠΟΤΑ για την Παιδεια, λοιπον, και εχεις την απαιτηση να γινει αρση ασυλου. Πώς συμπερανες την αρση του ασυλου ? Οταν μαλιστα καταλαβες οτι προκειται για εναν φαυλο κυκλο, που αρχιζει και τελειωνει στον παραγοντα ΠΑΙΔΕΙΑ...
Απο την αλλη, δε μου εξηγεις ρε promo, για ποιο λογο χρειαζονται τα ΜΑΤ ? Για ποιο λογο τα επεισοδια αρχιζουν μονο με την παρουσια τους ? Σε τι ωφελουν τα ΜΑΤ τη σημερινη κοινωνια ?
Μια δημοκρατια που εχει αναγκη ενστολους κρατικους δολοφονους, που βασιζεται στην καταστολη οσων διεκδικουν, που εναντιωνεται σε ανθρωπους που διεκδικουν, που δημιουργει προϋποθεσεις διεκδικησης, δεν ειναι δημοκρατια.
Εαν η δημοκρατια επιστρατευει δεκαδες χιλιαδες αστυνομικους για να προστατευθει, τοτε κατι δεν παει καλα.Τελος, ο λογος γινεται για μια κρατικη δολοφονια ενος 15χρονου, και για την καταστολη της νεολαιας που ακολουθησε. Για μια ταση, δηλαδη, του "κρατους Προνοιας" εναντια στη νεολαια, οπως πολυ ευστοχα χαρακτηριζουν και τα περισσοτερα ΜΜΕ του εξωτερικου.
Ειναι εμφανες, δηλαδη, οτι η νεολαια χρειαζεται προστασια, οσο απειλειται απο την ιδιαιτερα ελαττωματικη αστυνομευση. Και εσυ αντιπροτεινεις την αρση του ασυλου, την "κατασχεση" του μονου οπλου που εχει μεινει στη νεολαια για να μπορει να δρα, να σκεφτεται, να δημιουργει, και πανω απολα, να προστατευεται. Σε δυο μερη αισθανομαι ασφαλεια ρε σεις. Στο σπιτι μου και στη σχολη μου. Γιατι να μου παρετε το δευτερο? ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.
Και εφοσον εθιξες τα Εξαρχεια, και την παρουσια του μικρου σε αυτη την περιοχη, ας αναφερθω και λιγο σε αυτο. Ξερεις ποσοι απο εδω μεσα κυκλοφορουμε το ιδιο συχνα στα εξαρχεια, οσο και σε καθε αλλη περιοχη της Αθηνας? Μπορω να σου αναφερω παρα πολλους, που εχω δει και παω μαζι τους, πολυ δε περισσοτερους για τους οποιους δε μπορω να γνωριζω.
Αλλα δε θα το κανω. Πιο πολυ γιατι θα θιξω τους γονεις τους (μας) που τους αφηνανε απο τα 15 τους να κυκλοφορουμε στα Εξαρχεια. Ισως και γιατι συμμετειχαν σε πορειες χωρις την επιβλεψη των γονιων τους. Σιγουρα γιατι θα ενιωσαν την αναγκη να βρισουν "οργανα" (κατι που, οπως αποδεικνυεται απο τις μαρτυριες, δεν εκανε ΠΟΤΕ ο Αλεξανδρος) για τους λογους που ανεφερα παραπανω, και ακομη περισσοτερους.
Οσο για τη νεολαια, η σημερινη γενια, για εμενα, ειναι καλυτερη απο τις προηγουμενες γενιες. Και μακαρι, παρολαυτα, τα παιδια μας να μας μουτζωνουν, για να γινουν καλυτεροι ανθρωποι.
Γιατι οπου δεν υπαρχει πολιτεια, υπαρχει νεολαια.Ενα τελευταιο αντιο στον μικρο Αλεξανδρο που μπορει να μην τον ειχαμε συναντησει ποτε, αλλα η δολοφονια του μας προκαλεσε οργη.
Δεν σε ξεραμε.
Δυστυχως, σε γνωρισαμε.
Πολη που καιγεται, λουλουδι που ανθιζει (?)