Σινιστερ, γελάγαμε και μιλάγαμε για το Flashpoint και φτύναμε τον κόρφο μας για το COD...όντως, ο θεός έχει πολύ χιούμορ...
Παιδιά σκεφτειτε το κι αλλιώς. Αν παίζεις παλιά παιχνίδια, δε χρειάζεται κάθε χρόνο και νέο pc...! Άλλωστε γουστάρουμε ακόμα το cod4. θα παίζουμε αυτό και θα παιρνάμε καλά!
έτσι λοιπόν η IW προσδέθηκε στο άρμα της CodeMasters (Οp.Flashpoint) και μαζί θα οδηγηθούν εις τον κρυμνόν!
Δε μπορείς να παίρνεις ένα game αναδειγμένο απο PC Gamers και να το κάνεις κονσόλα...! Οι κονσολάκηδες, εκτός του ότι η πλειοψηφία της, δεν έχει μαλλιά στ αρχίδια ακόμα, είναι της λογικής ότι παίζω 2 βδομάδες το παιχνίδι που μου αγόρασε ο νονός μου τα χριστούγεννα και μετά πιάνω το need for speed, ή τον Χαρρυ πόττερ και ο δονητής που τραγουδάει, θα παίξω λίγο και μετά θα πάω για διάβασμα. Αν οι ντεβέλοπερς αυτοί απευθύνονται σ αυτό το κοινό και μετά σε μας τι να πώ, ότι είναι ζώα...? θα ήταν λίγο...
Πιστεύω, ότι ορισμένα παιχνιδια γίνονται μόνο για pc και ορισμένα για κονσόλα. Όταν τα fps τύπου cod και Op.Flashpoint χρειάζονται ακρίβεια βολής και άλλων χειρισμών για να είναi ανταγωνιστικά δίνοντας κίνητρα σε παίκτες - αιθουσάρχες - διοργανωτές - χορηγούς κτλ., πως φτιάχνεις, ή πως μπορείς να εξομοιώσεις, όλα αυτά μέσω κονσόλας? Δε μπορώ να φανταστώ ότι το κοινό που παίζει grand thief auto θα παίξει Οp. Flashpoint, ένα τίτλο σταθμό, στον χώρο των pc fps (εκεί πρωτοεμφανιστηκε το aim down the sight). Είναι άλλη φιλοσοφία, είναι σα να έχεις πισωκίνητο αυτοκίνητο και ξαφνικα να σε πάνε σε εμπροσθοκίνητο και να σου κόψουν τα αναποδα τιμόνια, τα burn out, τις πλαγιολισθήσεις και τα ρέστα.
Όσον αφορά την πειρατεία, όπως είπε κι ο sinister είχαμε αυτή τη κουβέντα και σκεφτόμασταν τρόπους, για να παίζουμε οι μεν gamers υγειώς, οι δε hackers-cheaters να περάσουν στην απέναντι όχθη. Πιστεύω υπάρχουν τρόποι.
Ένας είναι η συνδρομή. Αν σ αρέσει κάτι το αγοράζεις, ή το προπληρώνεις. Το να το κατεβάσεις και να δείς αν σου κάνει δεν είναι κακό, είναι δικαιωμα στο κατω κατω να δοκιμάζεις ότι αγοράζεις. Αν σου αρέσει λοιπόν το παίρνεις. Η εταιρία απο κει και πέρα μπορεί ν αυξήσει τα κέρδη της, με την συνδρομή να προπληρώνεις δηλ. και να παίζεις. Μη φανταστείτε όμως το χαράτσι της Blizzard και της fun com (conan). Να πληρώνεις δηλ, 5$ το μήνα, ώστε να μπορούν και οι πιό μικρές ηλικίες να το κάνουν με το χαρτζηλίκι τους. Απ το να πουλάς ένα game μια φορά, είναι πολύ πιο προσοδοφόρο να το κάνεις συνδρομή και με τα λεφτά αυτά να το υποστηρίζεις με events, new maps, patches κτλ. να το πάς και one step beyond, με ένα add-on ας πούμε στο μέλλον, μωρή μαλάκω infinity, καπακοσπάστρα, η Blizzard είναι πιο έξυπνη?
Δεύτερον. Κάντο συνδρομητικό ανάποδα! Πληρώνεις για 6-8 ή 12 μήνες μια συνδρομή για να παίζεις, ουτως ώστε αν δε σ αρέσει το σταματάς στον ένα μήνα, και έχεις πληρώσει μόνο 20Ε και όχι 50Ε. Αν σ αρέσει πληρώνεις για ένα χρόνο αναλογικά ένα ποσό που θα μειώνεται, ανα μήνα για ένα χρόνο, ώσπου στο τέλος του χρόνου, σου στέλνουν ένα νέο cd key ακυρώνοντας το παλιό και παίζεις πλέον κανονικά χωρίς συνδρομή! Ποια έιναι η φάση, ότι στο διάστημα αυτό οι κύριοι cheaters - hackers που θέλουν να κάνουν αυτό που κάνουν, παίρνουν τα παπαρια μου, γιατί σιγά μη περιμένουν ένα χρόνο, ή σιγά μη δώσουν 20 ευρώ για ένα μήνα για να κάτσουν να βγάλουν hax ή να μπουν σ ένα σερβερ να cheataroun. Toυλαχιστον, αν καβλώνουν τόσο να το κάνουν θα το πληρώσουν.
Μου κάνει εντύπωση πάντως, οι χορηγοί, (nvidia-ati ktl)οι οποίοι είναι λογικά σοβαρές εταιρίες που τόσο καιρό σαπορτάρουν αυτά τα games πως δεν αντιδρούν? Δε μπορεί να παω εγώ χορηγός σ ένα σκάρτο πράγμα. όταν το flashpoint γράφει πάνω στο κουτί multiplayer και δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, δεν κηλιδώνεται το ονομά μου. Δε πρέπει να τους πάνε στα δικαστήρια?
Επειδή στο εξωτερικό οι πελάτες αγοραστές δε χαρίζουν κάστανα γιατί πληρώνουν, πρέπει να τους πάνε μέσα για παραπλάνηση καταναλωτή, όλοι πρέπει να το κάνουν και σου λέω εγώ μετά...πίπες θα μας κάνουν.