Το πήρα original, επειδή τότε, δεν βρήκα κάποιο αξιόπιστο torrent. Και δεν το μετάνοιωσα. Δεν είμαι και πολύ fan των ράλλυς, αλλά μ αρέσουν όσα εστιάζουν πιο πολύ στο fun με ένα ωραίο concept παρά στην εξομοίωση.
Aυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θέλει και ικανότητες. Δεν είναι γκάζι - φρένο, μόνο. Αλλά το σκίλ στο συγκεκριμένο game επειδή λαμβάνει χώρα σε εκτός δρόμου terrain, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται, είναι να μπορείς να εκμεταλευτείς σωστά ανωμαλίες και μή του εδάφους, κόβοντας δρόμο, ή διαλέγοντας το κατάλληλο μονοπάτι, υπαρκτό ή ανύπαρκτο, ή χαράσοντας ένα νέο, κατορθώνοντας να βγείς πρώτος. Ένα πολύ βασικό πράγμα για μένα που κοιτάω στα ράλλυς, είναι η σχέση ταχύτητας-ορατότητας, ώστε να είσαι κύριος οποιασδήποτε μεταβολής ή δυσκολίας παρουσιαστεί στη διάρκεια του racing. Το Fuel σ αυτό παίρνει άριστα!
Δε τρέχεις με ταχύτητα μηχανής χρόνου και ξαφνικά βλέπεις στο 1 μέτρο εργάτες να φαρμακώνουν κολατσιό, ρέγγες με πάστα! ούτε στροφιλίκια 180 μοιρών σε δρόμο πλάτους 2 μέτρα...πρέπει να είσαι γρηγορότερος απ αυτό που οδηγείς...και ειδικά σ αυτό το game που οι συνθήκες και το έδαφος είναι ανώμαλο.
Οι δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα, σε ένα σύντομο σχετικά μέλλον σε περιοχές εγκαταλελειμένες, ύστερα απο ραδιοχημικό πόλεμο, ή πανούκλα, δε ξέρω...αλλά τα οχήματα μοιάζουν με συμβατική υπερτεχνολογία, σε φάση, Mad Max!
Πέρα απ τον ανταγωνισμό, το παιχνίδι σου προσφέρει την ευκαιρία να διαλέξεις ένα όχημα που σ αρέσει, και να ξεχυθείς σε μια ποικιλία απο maps, και να "λυσσάξεις". Τα οχήματα είναι πάρα πολλά. Απο μηχανές dakar και δρόμου, έως strong cars και monster trucks. Γουρούνες, buggies-SUV's, ακόμα και νταλίκες. Όλα κωλοφτιαγμένα, φιλικά προς το δίπτυχο "Δε σπάει-δε χαλάει". Ναι, αν σκάσεις με τα λαστιχα κάτω...Αλλιώς έχει damage, και μάλιστα πολύ.
Σε κάθε ραλλυ ανταγωνισμού το ίδιο map το περνάς σε 3 επίπεδα δυσκολίας, rookie-medium-expert. Tαυτόχρονα, με κάθε νίκη σου, κερδίζεις fuel (πόντους) και ανάλογα ξεκλειδώνεις maps, και αγοράζεις νέα οχήματα, πιο τουμπανικά απ τα πρώτα σου. Αν θες να εξερευνήσεις ένα νέο σημείο του χάρτη, όπου εκεί αναβοσήνει "δωράκι", το ελικόπτερο της Express Service σε πάει εκεί χωρίς να ταξιδεύεις 15 ώρες, νηστικός.
Έχει fun αποστολές για έξτρα λεφτά! Ας πούμε το chase the chopper. To chopper πάει πετώντας σε ένα finish και συ με ένα όχημα πρέπει να το ξεπεράσεις....!!! Εκεί σε θέλω μάστορα!
Αλλά αυτό που διασκεδάζω αφάνταστα σ αυτό το game είναι τα ιλλιγιώδη άλματα. Ράμπες που κυριολεκτικά σου κόβουν ην ανάσα και γονατίζουν τις καλύτερες αναρτήσεις που ο Jeremy mcGrath θα σκοτωνε γι αυτά!
Επίσης, πολλές δυνατότητες customize στα μοντέλα και στον οδηγό. Τι πιο ωραίο απ το να διακοσμήσεις με φλόγες, το αμάξι σου...! Μεγαλη γκάμα αξεσουάρ και για τον οδηγό! Φουλάρια, κράνη, γυαλιά, tattoo's pants, and Tshirts.
TΑ γραφικά άκρως ικανοποιητικά! Ήχος μια χαρά. Υποστηρίζει και multiplayer!
Γενικά απο μένα παιρνει καλό βαθμό. Στο gametrailers, το χουν στο 8.3 και στο 7 στο gamespot. Εγώ του βάνω τουλάχιστον 9.
Δείτε και μόνοι σας.