Author Topic: SAITEK LASER GAMER CYBORG MOUSE  (Read 11265 times)

Jinxcat

• Cupadmins
  • DV zombie
Re: SAITEK LASER GAMER CYBORG MOUSE
« Reply #30 on: March 18, 2010, 10:46:32 AM »
Μερικοί λένε ότι το best είναι να έχεις 1:1 mouse movement με dpi αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

I don't get that....

Όσον αφορά το negative acceleration που ανέφερα είναι λίγο αόριστο σσν έννοια αλλά δεν εννοώ αυτό που ανέφερες.Υπάρχει σοβάρο issue που παρουσιάζεται βασικά σε όλα τα mouse και έχει να κάνει με ποιο mouse input χρησιμοποιεί το κάθε game.Αν έχει direct input/raw input δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με όσα dpi και να έχεις,αν όμως έχει των windows welcome του hell.

Ti sovaro provlhma uparxei? Epeidh den to perigrafeis, oute kan ws sumptwma....

ps.Όλα αυτά είναι μλκς.Ανέκαθεν ήμουν της άποψης ότι το aim βελτιώνεται περισσότερο με τη συνήθεια παρά με όλα τα άλλα.Με 2 λόγια imo μην αλλάζετε συνέχεια mouse,mousepads mousesettings ktl.

TOTALLY AGREE. Ase pou kata meso oro, gia na sunh8iseis (pragmatika) MIA allagh se ola auta, xreiazontai 2+ weeks...
'Well, I'm gonna be a new kind of clown. I'm gonna stand in the middle of the ring and laugh at the folks.'

sinister_evil: +1 internet to you jinx.

[If you are reading this, you are the resistance]

TRUE keyboards: http://www.overclock.net/computer-peripherals/491752-mechanical-keyboard-guide.html

SanDman

• CBWARRIOR.
    • Team-gr8
« Reply #31 on: March 18, 2010, 11:13:53 AM »
Μερικοί λένε ότι το best είναι να έχεις 1:1 mouse movement με dpi αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

I don't get that....
Eννοώ την αναλογία του πραγματικού dpi που πραγματοποιείς κουνόντας το mouse με to dpi που χρησιμοποιείς.

Όσον αφορά το negative acceleration που ανέφερα είναι λίγο αόριστο σσν έννοια αλλά δεν εννοώ αυτό που ανέφερες.Υπάρχει σοβάρο issue που παρουσιάζεται βασικά σε όλα τα mouse και έχει να κάνει με ποιο mouse input χρησιμοποιεί το κάθε game.Αν έχει direct input/raw input δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με όσα dpi και να έχεις,αν όμως έχει των windows welcome του hell.

Ti sovaro provlhma uparxei? Epeidh den to perigrafeis, oute kan ws sumptwma....

Όταν έχεις windows input όταν κουνάς το κέρσορα ingame,κουνιέται παράλληλα και στο desktop.Οπότε όταν o κέρσορας φτάσει στις άκρες της οθόνης τα windows προσπαθουν να επαναφέρουν το κέρσορα.Μπρορείς να τοποθετήσεις ένα mark ξέρω γω δίπλα στο mouse.Kάνε μια γρήγορη κίνηση προς την αντίπαλη κατεύθυνση και μετά γύρισε αργά το mouse sto mark.θα δεις οτι το crosshair δεν βρισκεται στην ιδια θέση στη περίπτωση που έχεις αυτό το issue(negative acceleration ουσιαστικά).

« Last Edit: March 18, 2010, 01:13:21 PM by SanDman »
Remeber this.We of the endless are the servants of the living-we are NOT their masters.WE exist because they know,deep in their hearts,that we exist.

DevilChild

• Ranked Pubzorz!
« Reply #32 on: March 18, 2010, 12:23:59 PM »
To mouse auto einai ipervoliko pisteuo  :-\

sinister_evil

• Administrator
  • DV zombie
  • For sale
« Reply #33 on: March 18, 2010, 03:26:49 PM »
Καταρχας θελω περιπου 3.5-4cm για 180. Ισως να ναι 4.5 ξερω γω στο CoD ή στο BF. To mousepad ειναι το μικροτερο cloth που υπαρχει.

Εστω οτι εχεις ενα mouse με 1 dpi. Αυτο σημαινει οτι κουνωντας μια ιντσα ο σενσορας γραφει ενα κλικ το οποιο το μεταδιδει στο game (και εξαιροντας φιλτρα, smoothing κτλ) το μετατρεπει σε movement 1 pixel ή αντιστοιχως ας πουμε 1 μοιρας σε fov. Προφανως δε σου φτανει και επομενως του βαζεις sensitivity 10 ωστε να τη παλευει λιγο. Θεμα ειναι οτι αν σε μια περιπτωση πρεπει να κουνησεις ingame 5 μοιρες δεν μπορεις να το κανεις γιατι την παραμικρη κινηση που μπορει να καταργαψει το mouse σου (1 dpi) την κανει αυτοματως x10 και αρα οπως και να το κουνησεις κανει over/undershoot για 5 μοιρες.
Αν τωρα ειχες mouse 10dpi θα μπορουσες να εχεις το ιδιο γενικο feeling με 1 sensitivity και παραλληλα να μην εχεις το προβλημα του pixel skipping.
Αν τωρα μου λες οτι οι περισσοτεροι λογω sens (οχι της τιμης αλλα του feeling) ειναι καλυμενοι με 400dpi παω πασω μιας και δεν εχω κανει τα math. Και γω ομολογουμενως με 2.3 sens στα 1800dpi δεν μπορω να αντιληφθω pixel skipping αλλα θεωρητικα υπαρχει (αρκει η τιμη του ingame sens να ειναι κατευθειαν το multiplier για τα dpi).

Το negative acceleration ειναι αυτο που ειπα. Αυτο που λες με το direct input vs windows δεν ειναι negative accel και δυστυχως δεν εχω ακουσει κατι για να πω παραπανω.

chesteR!

• DV zombie
« Reply #34 on: March 18, 2010, 03:30:16 PM »
(The video's owner prevents external embedding)
Hey dude,where's my KaR ?

Jinxcat

• Cupadmins
  • DV zombie
'Well, I'm gonna be a new kind of clown. I'm gonna stand in the middle of the ring and laugh at the folks.'

TRUE keyboards: http://www.overclock.net/computer-peripherals/491752-mechanical-keyboard-guide.html

CQ

• Assistant team
  • DV zombie
  • the flame of the game
« Reply #36 on: March 18, 2010, 04:40:24 PM »
Καταρχας θελω περιπου 3.5-4cm για 180. Ισως να ναι 4.5 ξερω γω στο CoD ή στο BF. To mousepad ειναι το μικροτερο cloth που υπαρχει.

WARNING MOLIS VRHKAME TON HIGHEST SENS PLAYER STON PLANHTH! WARNING

anyway ta pramata an thes to pontiki sou na doulevei swsta einai apla:

1)vazeis to windows sensitivity sthn 6h mpara giati alliws sou prokalei negative accel.
2)kaneis un-tick to enhance pointer precision.
3)dineis mpoulo stous drivers tou pontikiou
4)xrhsimopoieis 1600-1800 dpi ( perissotera dpi einai apla gia na sou paroun ta lefta kai de voithane pouthena ektos ki an prospatheis na skotwseis myges se apostash 1km sto cod)
5)m_filter 0 sto cod
6)m_accel 0 sto cod
7)vazeis ena fix gia na vgazei to acceleration twn windows (aka cpl fix gia xp, anir fix gia vista , gia win 7 twra vghke ena kainourio de xerw an kanei douleia)
8)kaneis to mouse port na doulevei sta 500hz h' kalytera sta 1000hz an ta vgazei stathera to pontiki sou (to mx518 px mexri 500hz vgazei stathera. guide : http://www.ngohq.com/news/15043-how-to-increase-usb-sample-rate-in-windows-vista-7-a.html )
9)vazeis sto game mia analysh pou na mporei h othonh sou na vgalei 75hz kai oxi 60hz an einai dynaton
10) vriskeis to sens pou theleis kai apolamvaneis ypshlhs poiothtas gaming

ps: se kapoia games de xreiazetai accel fix giati exoun raw mouse input epilogh. ( to quake exei sigoura kai to cod nomizw epishs )

ps2: an exete xrono kai orexh diavaste ayto: http://www.overclock.net/computer-peripherals/173255-cs-s-mouse-optimization-guide.html

ΝΑ ΚΟΨΩ ΔΕ ΜΠΟΡΩ, ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΛΙΜΠΟΡΟ!

MexiCola

• CoD.gr Admin
  • DV zombie
  • AMHTDWAMHTD
« Reply #37 on: March 18, 2010, 04:46:21 PM »

WARNING MOLIS VRHKAME TON HIGHEST SENS PLAYER STON PLANHTH! WARNING

anyway ta pramata an thes to pontiki sou na doulevei swsta einai apla:

1)vazeis to windows sensitivity sthn 6h mpara giati alliws sou prokalei negative accel.
2)kaneis un-tick to enhance pointer precision.
3)dineis mpoulo stous drivers tou pontikiou
4)xrhsimopoieis 1600-1800 dpi ( perissotera dpi einai apla gia na sou paroun ta lefta kai de voithane pouthena ektos ki an prospatheis na skotwseis myges se apostash 1km sto cod)
5)m_filter 0 sto cod
6)m_accel 0 sto cod
7)vazeis ena fix gia na vgazei to acceleration twn windows (aka cpl fix gia xp, anir fix gia vista , gia win 7 twra vghke ena kainourio de xerw an kanei douleia)
8)kaneis to mouse port na doulevei sta 500hz h' kalytera sta 1000hz an ta vgazei stathera to pontiki sou (to mx518 px mexri 500hz vgazei stathera. guide : http://www.ngohq.com/news/15043-how-to-increase-usb-sample-rate-in-windows-vista-7-a.html )
9)vazeis sto game mia analysh pou na mporei h othonh sou na vgalei 75hz kai oxi 60hz an einai dynaton
10) vriskeis to sens pou theleis kai apolamvaneis ypshlhs poiothtas gaming

ps: se kapoia games de xreiazetai accel fix giati exoun raw mouse input epilogh. ( to quake exei sigoura kai to cod nomizw epishs )

ps2: an exete xrono kai orexh diavaste ayto: http://www.overclock.net/computer-peripherals/173255-cs-s-mouse-optimization-guide.html

In CQ I trust.
allergic to stupid~

Darius [10:12:54]: worth it
Jax [10:12:55]: lol 2 for 1?
Darius [10:13:02]: dude ur retard i play fking darius
Darius [10:13:06]: and u think i can do simple math?

SanDman

• CBWARRIOR.
    • Team-gr8
« Reply #38 on: March 18, 2010, 08:13:56 PM »
Sini αν όντως θες ξέρω γω 7cm για 360 είναι sick high sens.Kai όντως επειδή έκατσα και το υπολόγισα στο cod4 me 80 fov+1280 horizontal ανάλυση θες 1710 dpi.Οπότε θεωρώ πολύ λογικό όταν έκανες swap από 400dpi mouse σε 1800+ να είδες μεγάλη διαφορά.Αλλά εσύ είσαι η εξαίρεση όχι ο κανόνας για αυτό σου ανέφερα ότι στους περισσότερους τα 400 dpi αρκούν.

Το παράδειγμα που ανέφερες είναι λίγο περίεργο γιατί πήρες μη ρεαλιστικές τιμές + δεν κατάλαβα γιατι παρομοίασες το ένα pixel με 1 μοίρα ενώ δεν έχει καμία σχέση.Δεν κατάλαβα καθόλου κι αυτό εδώ που ανέφερες "Και γω ομολογουμενως με 2.3 sens στα 1800dpi δεν μπορω να αντιληφθω pixel skipping αλλα θεωρητικα υπαρχει (αρκει η τιμη του ingame sens να ειναι κατευθειαν το multiplier για τα dpi).",explain pls.

Όσον αφόρα το negative acceleration προφανώς όταν το αναφέρει κάποιος κάνει αυτό που ανέφερα.Δηλάδη όταν κουνάς το mouse fast δεν καταγράφει σωστά τα data με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει το crosshair τόσο μακριά όσο θα έπρεπε να πάει.Υπάρχουν άπειροι λόγοι που κάποιος μπορεί να αντιμετώπισει αυτό το φαινόμενο.Από μλκ mouse,μέχρι drivers from mongolia κτλ.Για αυτό ανέλυσα πιο πριν ένα issue που μπορεί να το προκαλέσει σε όλα τα mice όταν έχεις high dpi+low sens +windows input(άρα και λειτουργικό windows dld).

Cq +1 σε αυτά που γράφεις γιατί ετσί είναι εν συντομιά αυτά που κάποιος πρέπει να ρυθμίσει ένας new player.Πάντως δεν είναι ο "κανόνας" και δεν συνιστώ usb overclock εκτός αν δεν χρησιμοποιείς πολλές θύρες.Εγώ δλδ που έχω μόνιμα 11,12 συνδεδεμένες στο pc μου σίγουρα το αποφεύγω,παλία κιέγω 500hz το είχα πάντως.To guide στο css είναι αρκετά nice read όταν το χα διαβάσει αλλά πλέον θα έλεγα οτι έχει διάφορα λάθη μιας κι έχουν αλλάξει κάπως κάποια πράγματα.Είναι 3 χρόνων guide δλδ πλέον.Είναι ενοχλητικό πχ που δεν αναφέρει το πρόβλημα που ανέφερα ενώ το css έχει windows input.
Remeber this.We of the endless are the servants of the living-we are NOT their masters.WE exist because they know,deep in their hearts,that we exist.

sinister_evil

• Administrator
  • DV zombie
  • For sale
« Reply #39 on: March 18, 2010, 09:20:00 PM »
Το παραδειγμα ειναι απλοποιημενο για να φαινεται εντονα η διαφορα.
Πηρα αυθερετα το pixel = μοιρα. Καταρχας στα windows διαβαζει τα dots που δινει το mouse και τα μετατρεπει σε pixel. Στο game πιστευω ο ποιο απλος τροπος για mouse input ειναι τα dots που δινει το mouse (εφοσον τα τραβαει κατευθειαν με direct input) ειναι να τα μετατρεπει σε μοιρες μιας και το viewport ειναι συνηθως radial. Αυθερετα λοιπον για το παραδειγμα θεωρησα πως το dot απο το mouse το μετατρεπει σε μια μοιρα. Επι της πραξεως ξερω οτι δεν τοσο απλο.

Pixel skipping δεν μπορω να αντιληφθω με τα settings μου. Δηλαδη δε μου εχει τυχει να θελω να σημαδεψω καπου και να μη μπορω γιατι λογω settings πηδαει το crosshair λιγο διπλα. Θεωρητικα ομως εχω pixel skipping γιατι εφοσον το true input το πολλαπλασιαζει με 2.3 το game πριν το υπολογισει σαν κινηση.

@CQ αυτο με τους drivers ειναι πιπα. Δεν υπαρχει λογος να μην τους εχεις ακτος απο το γεγονος οτι σου ενεργοποιουν ή απενεργοποιουν φιλτρα και accel που μπορει να συνηθησεις και μετα να μην τα εχεις σε καποιο lan event (που θεωρητικα δεν περνας drivers).

SanDman

• CBWARRIOR.
    • Team-gr8
« Reply #40 on: March 18, 2010, 10:34:34 PM »
Βρε αγορίνα μου γιατί μου ξαναλές για το ingame sensitivity από τη στιγμή που δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο στο τι θα διαβάσει το mouse.Η απόσταση που καλύπτεις πάνω στην επιφάνεια του mousepad μετράεi.Είναι σαν να μου λες ότι άλλα dpi διαβάζει me 2.3 ingame sens-7 cm 360 και άλλα (random τιμές) me 1 ingame sens+m_yaw 0.1 που πάλι όμως βγάζουν 7cm σε 360.

sinister_evil

• Administrator
  • DV zombie
  • For sale
« Reply #41 on: March 19, 2010, 12:57:29 AM »
dpi ειναι ποσα counts/dots/ticks/μετρησεις κανει το mouse οταν το κουνας μια x αποσταση και παραλληλα ειναι 1/dpi το ελαχιστο movement που μπορεις να αντιληφθει το mouse. To mouse reportαρει στο pc τα counts/ticks/dots που μετραει βαση του rate της usb στο pc. Τα windows το παιρνουν αυτο το πολλαπλασιαζουν με windows sens και το μετατρεπουν σε cursor movement βαση pixel.
Το game εφαρμοζει το mouse input οπως το βολευει. Σε ενα fps νομιζω ο ποιο ευκολος τροπος ειναι να μετατρεπει τα mouse counts σε μοιρες. Προφανως μπορει να κανω λαθος ή μπορει να μην ειναι απλα σε μοιρες αλλα σε καποιο συνδυασμο pixel-μοιρες. Παλι ομως το τελικο movement ειναι πολλαπλασιασμενο με το in-game sensitivity. Προφανως, χαρην απλοποιησης, θεωρω οτι το windows sens δεν επηρεαζει το ingame sens το οποιο ομως ξερουμε οτι δεν ισχυει.

Αν επομενως εχεις 10 dpi στο mouse κουνωντας το 1 ιντσα το mouse μετραει 10 counts/dots/ticks/μετρησεις τις στελνει στο pc το οποιο πολλαπλασιαζοντας με 1 sens μεταβαλει τη θεση του κερσορα/crosshair κατα 10 pixel/μοιρες. Αν εχεις 10 sens στα πολλαπλασιαζει με 10 και επομενως μεταβαλει τη θεση του κερσορα/crosshair κατα 100 pixels/μοιρες (παντα κουνωντας το mouse 1 ιντσα). Παραλληλα το ελαχιστο movement που μπορει να αντιληφθει το mouse ειναι 1/10 της ιντσας. Θελοντας λοιπον, ας πουμε, να κουνησεις/γυρισεις 2 pixel/μοιρες πρεπει να το κουνησεις 2/10 της ιντσας με 1 sensitivity ενω με 10 sensitivity πρεπει να το κουνησεις 2/100 της ιντσας, κινηση που δεν αντιλαμβανεται το mouse.

Τωρα το m_yaw δεν ξερω τι ειναι αλλα οσο αφορα τα παραπανω που διαφωνεις?

SanDman

• CBWARRIOR.
    • Team-gr8
« Reply #42 on: March 19, 2010, 11:19:40 AM »
Sini αυτό με τις μόίρες που λες βγάλτο απο το μυαλό σου.Προφανώς δεν ισχυει η αναλογία 1μοίρα=1pixel και δεν μας απασχολεί κιόλας.Συζητάμε το τι θα διαβάσει το mouse όχι πως θα υπολογίσει το movement ingame.To mouse τα pixels το απασχολούν και τίποτα άλλο.

Το πάραδειγμα που ανέφερες σου ξαναλέω ότι οι τιμές που βάζεις είναι εκτός πραγματικότητας.Το κουνάς 2 pixels σε 1/10 της ίντσας που με 2 λόγια για να κουνη8εί 2000pixels(ingame μπορεί να μην είναι ούτε 180 μοίρες αυτό) ξέρω γω πρέπει να κουνηθεί το mouse 2.5μέτρα.Και ότι με 10sens θα πρέπει να κουνηθεί 25cm για τα ίδια pixels.Είναι άκυρο το παραδειγμά σου και ακριβώς το αντίθετο από ότι θα έπρεπε να είναι.Μου μιλάς για uber low sens δλδ.

Κάνοντας κάποιους γρήγορους υπολογισμούς μπορώ να σου πω ότι στην πρώτη περίπτωση που ανέφερες ένα mouse των 48dpi είναι αρκετό ενώ απλώς με 10 sens θα θες 480 dpi.Η όλη λογική στo παράδειγμά σου βασίζεται στο "Παραλληλα το ελαχιστο movement που μπορει να αντιληφθεί το mouse ειναι 1/10 της ιντσας." πράγμα που πολύ απλά δεν ισχυεί.Είναι σαν να μου λες ότι δεν υπάρχει mouse με πάνω από 10counts per inch(CPI)...

Jinxcat

• Cupadmins
  • DV zombie
« Reply #43 on: March 19, 2010, 12:29:21 PM »

only question...  Giati swnei kai kala sto 6? 

CQ

• Assistant team
  • DV zombie
  • the flame of the game
« Reply #44 on: March 19, 2010, 12:37:58 PM »

Πάντως δεν είναι ο "κανόνας" και δεν συνιστώ usb overclock εκτός αν δεν χρησιμοποιείς πολλές θύρες.Εγώ δλδ που έχω μόνιμα 11,12 συνδεδεμένες στο pc μου σίγουρα το αποφεύγω

otan kaneis usb overclock kaneis mono th thyra tou pontikiou. de xreiazetai na tis kaneis oles opote den yparxei provlhma me tis alles.

ΝΑ ΚΟΨΩ ΔΕ ΜΠΟΡΩ, ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΛΙΜΠΟΡΟ!