Γενικότερα δεν με πειράζει να είμαι μέρος μιας μάζας (το αντίθετο). Αρκεί αυτή να μην είναι ηλίθια. Δε θα γινόμουν ξαφνικά εχθρός του cod4 αν αυτό αποκτούσε τη δημοσιότητα που θέλουμε.
Θεωρώ ηλίθιο οχι το game γενικότερα, αν και τέτοιου είδους game δεν τα συμπαθώ καθόλου. Αλλά το ότι ειδικά στην Ελλάδα είναι από τα πιο διάσημα παιχνίδια σε άσχετο κοινό με κάνει να εκνευρίζομαι όταν μου λέει κάποιος "πάω για λολ".
λέγοντας "άσχετοι με τα games", δεν εννοώ το πόσα games έχουν παίξει ή από πότε, αλλά το αν πραγματικά παίζουν σε βάθος ένα παιχνίδι. Στο cod μπορεί να είναι το promod και η competitive σκηνή, στα πόκεμον μπορεί να είναι οι ιδιότητες των natures, τα effort values, που τα έμαθα όταν είχα πλέον σταματήσει να παίζω...
γενικά, η τάση του να παίζεις ένα παιχνίδι και να κάνεις skip στα cutscenes, skip στους υπότιτλους, εδώ μέχρι να μάθω οτι το san andreas είχε υπόθεση πέρασαν 2-3 χρόνια, αφού κανείς δεν είχε memory card. και από εκεί και πέρα το να το τελειώσεις, να βρείς easter eggs η ότι άλλο ξέρω γω είναι κομμάτι ανεξερεύνητο. κάτι που ανέκαθεν μου την έδινε με τους έλληνες.
αυτό με το cs, γαμώτο πραγματικά. το είχα αγοράσει για να δω γιατί στο διάολο το παίζουν όλοι τόσο μανιωδώς και απογοητεύτηκα πλήρως. και το tf2 που είναι τσάμπα διαμάντι δε το ξέρει ούτε η μάνα του.
ναι αυτό με τη μουσική ίσως να μην ήταν έγκυρο παράδειγμα. το rugby και αυτό έχει τεράστιο κοινό και χρήμα αλλά το θεωρώ υπέρτατη μαλακία, όχι μόνο το κοινό δηλαδή αλλά και το ίδιο σαν άθλημα. και το NHL δηλαδή δεν μου αρέσει ιδιαίτερα αλλά δεν το θεωρώ μαλακία.
ναι, το mw2 ήταν αντιδεοντολογική αγορά αλλά πριν το βαρεθώ μου άρεσε. ναι, την έχω περάσει τη φάση αυτή που λες αλλά δεν πρόκειται για αυτό τώρα.
ποιος ο λόγος που είναι διάσημο το cs και όχι το cod? ποιός ο λόγος που (πλέον, μετα το 2008) παίζεται το pes και όχι το fifa στην ελλάδα? εδώ περιμένουν πότε θα βγεί το καινούργιο san andreas (εννοώντας τα gta γενικά). είναι κρίμα να είναι αυτά τα παιχνίδια γνωστά και όχι άλλα. και μην μου πεις οτι οι περισσότεροι lolάδες έλληνες ξέρουν καν για τα event η για το τι σημαίνει streaming γενικότερα.
tl;dr