Την απάντηση αυτή τη δίνω εκπροσωπώντας το ESL.gr αφού είμαι Assisting National Head.
Όπως όλοι γνωρίζετε, για το CoD4 έχει να γίνει κάτι σοβαρό στο ESL.gr από την τελευταία Premiership (φθινόπωρο '09), του τέστιν πριν 2 χρόνια. Το EPS που την ακολούθησε δεν το υπολογίζω γιατί κατά τη γνώμη μου ήταν αποτυχημένο.
Συνεπώς δε βλέπω το λόγο να δοθεί από τας Ευρώπας slot σε Ελληνική ομάδα, αφού δεν ξέρουν καν ότι υπάρχει κάτι σοβαρό στο χώρα μας. Είναι σαφές από το news ότι slot δίνονται εκεί που υπάρχει activity.
Και για να προλάβω αυτούς που θα πουν ότι τι φταίει το community που το ESL.gr τα ξύνει και δεν έκανε κάτι. Όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι αλλά και για αυτούς που δε γνωρίζουν, το admin team για το CoD4 απαρτιζόταν καθολοκλήρου από άτομα του community, μέσα σε αυτούς και εγώ (αν και semi-active από τη στιγμή που βγήκε το Bad Company 2).
Δυστυχώς μετά το τέλος του EPS ούτε το admin team έκανε κάποια ενέργεια για να αυξήσει το activity, ούτε τα teams ζήτησαν να γίνει κάτι, αλλά και ούτε το ESL.gr (και εννοώ την ηγεσία) έκανε ιδιαίτερες προσπάθειες να πιέσει το admin team.
Τελικά καταλήξαμε την άνοιξη που μας πέρασε σε ένα ολοκληρωτικό "ξύλωμα" του CoD4 admin team, με το αιτιολογικό το inactivity του.
Λίγο αργότερα ανέλαβα Assisting National Head, ουσιαστικά υπεύθυνος για όλα τα section του ESL.gr. Τονίζω εδώ ότι αυτή τη θέση την ανέλαβα τελείως εθελοντικά. Ανάμεσα σε άλλα σκοπός μου ήταν και είναι να επανέλθει το CoD4 ίσως με κάποια premiership αρχικά. Έκανα κάποιες επαφές με το unique (με δική του πρωτοβουλία αναγνωρίζω) στις αρχές του καλοκαιριού για την ανασύσταση ενός admin team από άτομα του community, έτσι ώστε να αρχίσει να λειτουργεί το section πάλι. Αυτή τη στιγμή το θέμα έχει παραμείνει στάσιμο.
Το ESL.gr και εγώ προσωπικά πρέπει να ξέρετε ότι θέλω να αναβιώσει το CoD4, όπως θα επιβεβαιώσει και ο unique από τις συνομιλίες που είχαμε. Σε καμία περίπτωση αυτό όμως δε μπορεί να γίνει χωρίς να αναλάβουν διάφορες ευθύνες άτομα που είναι από το community και να "τρέξουν" διοργανώσεις, όπως είχε γίνει το ξεκίνημα παλιά με τον enc και το brizola.
Το ESL.gr προφανώς δε μπορεί από μόνο του να δημιουργήσει διοργανώσεις, παρά μόνο να προσφέρει την πλατφόρμα, ένα καλό AC (Wire) και προφανώς να βοηθήσει στην αρχή όποιους θέλουν να αναλάβουν πόστα, καταρτίζοντάς τους στην πλατφόρμα.
Ως dfk_7677 τώρα:
Νίκο έχεις άδικο να ζητάς slot στο EMS. Εγώ ως αντιπρόσωπος του ESL.gr θα ντρεπόμουν να το ζητήσω από τους Γερμανούς, χωρίς να έχω να επιδείξω τίποτα. Ούτε το CS πήρε slot γιατί κι αυτό είναι το ίδιο inactive. Αντιθέτως slot πήρε το CSS που διεξήγαγε μια ωραία Superleague με 23 συμμετοχές. Θεωρώ ότι αν το CoD4 παρέμενε ενεργό από το EPS και μετά τώρα μπορεί να είχε και πάνω από 1 slot.
Προσωπικά πιστεύω ότι η ευθύνη που βαρύνει το ESL.gr είναι ότι δεν πίεσε καταστάσεις στο CoD4 admin team νωρίτερα ή να πλησιάσει πιο σύντομα το community, ώστε να έχουν γίνει διοργανώσεις τα τελευταία 2 χρόνια.