Και να μην ξανά ακούσω αυτήν την πιπίλα για hi-end και τούμπανο PC επειδή θα φοράει i7.
Στη σύνθεση που έβαλα εγώ μητρική και CPU = 248 ευρώ περίπου, η αντίστοιχη μητρική και ο i7 θα πάνε περίπου στα 500 ευρώ και οι 2 μαζί.
Άρα στα 1000 ευρώ που θέλεις να φτιάξεις το PC σου μένουν άλλα 500 για τα υπόλοιπα, στα οποία λογικά θα τσιγκουνευτείς για να πιάσεις το κόστος που έχεις ορίσει.
Άρα έτσι δεν φτιάχνεις τούμπανο PC, αλλά ένα PC με συμβιβασμό, ώστε να έχεις i7 επάνω.
Και κατά την φτωχή μου εμπειρία, ένα τούμπανο PC δεν το κάνει η CPU αλλά τα υπόλοιπα που θα βάλεις.
Με τα 250 ευρώ παραπάνω που θα στοιχίσει ο i7 & mobo βάζεις μία επιπλέον κάρτα γραφικών σε crossfire και αντί για την οθόνη που έβαλα εγώ και δεν θέλει βάζεις έναν ssd ακόμα σε raid ή 16GB RAM.
Και φέρε την σύνθεση των 1000 ευρώ με i7 και αυτήν που περιγράφω εγώ παραπάνω και βάλτα δίπλα δίπλα να δούμε ποιο είναι ποιο τούμπανο.
Εκτός αν είναι επαγγελματίας ο άνθρωπος και το θέλει το pc για κάποια συγκεκριμένη δουλειά και χρειάζεται όλη την επιπλέον υπολογιστική ισχύ του i7 που θα του κάνει την διαφορά και θα κερδίσει χρόνο και χρήμα από αυτό.
Γιατί μην μου πει κανείς ότι σε game και εφαρμογές γραφείου & internet έχει δει την τεράστια διαφορά (σε πραγματικούς χρόνους εκτέλεσης) μεταξύ των δύο επεξεργαστών και εταιρειών (intel/amd) και δεν μιλάμε για mini milisecond....
ουυυυφφφφφ!!!!! τα είπα και ξελάφρωσα......