Ο καθένας πέφτει στη φάκα που τον ρίχνουν οι ιδεολογικές του απόψεις. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ.

Άκουσα από κοντινά στον αποθανόντα μαθητή άτομα, ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός, γύρισε και απλά τον πυροβόλισε, μετά από υβριστική λογομαχία που είχαν προηγουμένως. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, προφανώς ο άνθρωπος δε στέκει καλά στα μυαλά του, δε θα έπρεπε να έχει όπλο και σίγουρα δε θα έπρεπε
να έχει 3 παιδιά. Ακόμα και στην περίπτωση που δεν είχε πυροβολήσει, το να τσακώνεσαι με ένα πιτσιρίκι 15 χρονών και να εκνευρίζεσαι, δεν είναι ώριμη συμπεριφορά από έναν 37χρονο.
Από την άλλη, τίποτα από τα παραπάνω δε με εκπλήσει, και ειλικρινά απορώ πως εκπλήσει όλους τους προλαλήσαντες. Μήπως εγώ ζω σε διαφορετική χώρα; Στην Ελλάδα το ~60% υποστηρίζει τα δύο μεγάλα κόμματα, που έχουν περίπου την ίδια πολιτική και για μένα το συγκεκριμένο γεγονός ήταν άσχετο με το ποιο κόμμα ήταν στην εξουσία. Όσο για τα μικρότερα κόμματα, πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα εύκολο να είσαι ιδεαλιστής όταν δεν πρόκειται να αναλάβεις ποτέ την εξουσία.
Σίγουρα ανάμεσα σε αυτούς τους 300 υπάρχουν κάποιοι αξιόλογοι, όπως ανάμεσα και στους αστυνομικούς ή τους δημοσιογράφους (αυτοί για μένα είναι οι χειρότεροι). Βασικά μιλάμε για ένα σύστημα ιδιαίτερα διαβρωμένο, το οποίο δομούμε όλοι μας. Και ξέρω τι θα πείτε τώρα, εμείς τι φταίμε που οι πολιτική τα παίρνουν που οι μπάτσοι δέρνουν και πυροβολούν, οι δημοσιογράφοι παραπληροφορούν και οι κουκουλοφόροι τα σπάνε; Όπως είπε σωστά ο Χριστός, ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω. Ποιός από μας ζει τη ζωή του χωρίς να κοιτάει την πάρτη του και εις βάρος τον άλλων και καλό θα είναι πριν απαντήσετε να το σκεφτείται καλά. Ποιός προσπαθεί να προσδόσει μια οργάνωση στις καταστάσεις που συμμετέχει ώστε να υπάρξει βελτίωσει για όλους;
Και για να φέρω και ένα παράδειγμα βγαλμένο από αυτό που οι περισσότεροι εδώ ασχολούνται:
Η Πορτογαλία είναι μία χώρα με περίπου ίδιο πληθυσμό, χωρίς ιδιαίτερα διαφορετικό κλίμα (ίσως κάπως περισσότερες βροχοπτώσεις) και με ευρυζωνική διείσδυση 39% έναντι 22% στην Ελλάδα. Η πορτογαλικές ομάδες που εμφανίζονται στο 5vs5 sd ladder είναι περίπου 30, ενώ οι Ελληνικές 8, περίπου το 1/4 ενώ αναλογικά με τη διείσδυση και για τον ίδιο πληθυσμό θα έπρεπε να είναι πάνω από 15.
Και θα μου πείτε τι σχέση έχει το παραπάνω με το μπάτσο που πυροβολεί μαθητή. Κάποιοι θα πουν καμία, αλλά εγώ νομίζω μεγάλη. Γιατί νιώθω ότι αυτό που μας λείπει στην Ελλάδα είναι το
ενδιαφέρον να κάνουμε κάτι καλό. Γιατί όπως οι υπεύθυνοι αφήνουν τον οποιοδήποτε να πάρει ένα όπλο και μην ξέρει πότε πρεπει και δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσει, έτσι κι εμείς αδιαφορούμε αν θα κάνουμε κάτι καλό σε επίπεδο ομάδων. Και μην πείτε ότι αυτοί πληρώνονται και εμείς όχι, γιατί ειναι άκυρο να πιστεύεις ότι ένα δημόσιος υπάλληλος κάνει σωστά τη δουλειά του επειδή πληρώνεται. Αυτός το κάνει είτε επειδή πιέζεται από ένα ανώτερο που κάνει σωστά τη δουλειά του, είτε επειδή έχει φιλότιμο και θέλει να μην είναι άχρηστος.
Κλείνοντας, αυτό που θέλω να πω, είναι ότι ούτε οι κουκουλοφόροι κάνουν κάτι, απλά είναι και αυτοί μέρος του διαβρωμένου συστήματος και όχι ιδεαλιστές, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους και αν κάποιος πιστεύει ότι κάτι θα αλλάξει, συγγνώμη αλλά για μένα είναι αφελής, γιατί όσοι έχουν την εξουσία (όχι μόνο οι πολιτικοί) στην Ελλάδα έχουν επιλεχτεί από την πλειοψηφία αυτών που δεν είναι, που για μένα είναι ίδιοι και απαράλλαχτοι με τους αποπάνω.