Author Topic: Premiership προτάσεις  (Read 6082 times)

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
  • faber est quisque fortunae suae
    • HEAT clan
Premiership προτάσεις
« on: May 03, 2009, 05:34:50 PM »
Αν και τυπικά η Premiership δεν έχει τελειώσει, αφού σήμερα παίζεται ο μεγάλος τελικός, θεωρώ ότι είναι καιρός να διατυπώσω μερικές προτάσεις.

1) Συνέχεια. Λαμβάνοντας υπόψιν τη συμμετοχή, πιστεύω ότι πλέον είναι καιρός η Premiership να γίνει ένας θεσμός που θα πραγματοποιείται σε σταθερή βάση, 2 φορές το χρόνο (άνοιξη και φθινόπωρο), κατά προτίμηση ακριβώς μετά την εξεταστική στα παν/μια και με διάρκεια περίπου 10 εβδομάδες. Ελάχιστος στόχος συμμετοχών μπορούν να είναι οι 8, στόχος που κατά τη γνώμη μου είναι εύκολα επιτεύξιμος, ακόμα και όταν βγει το CoD:MW 2 (προφανώς στο πιο δημοφιλές εκ των δύο).

2) Πρότερη ενημέρωση. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης (περίοδος έναρξης εγγραφών, αγώνων ομίλων και αγώνων playoff) όπως και οι πλήρεις κανόνες και τρόπος διεξαγωγής θα πρέπει να έχουν αποφασιστεί και γνωστοποιηθεί στις ομάδες πριν την έναρξη των εγγραφών. Καταλαβαίνω βέβαια τη δυσκολία του παραπάνω, εφόσον δεν είναι εξαρχής γνωστός ο αριθμός των συμμετοχών, αλλά θα μπορούσαν να γίνουν περιπτώσεις ανάλογα με τον αριθμό αυτό.

3) Διαχωρισμός των ομάδων. Κρίνοντας από τα αποτελέσματα αυτής της Premiership, είναι καλό κατά τη γνώμη μου, εάν και πάλι οι συμμετοχές είναι πάνω από 12, να περιοριστούν οι ομάδες της Premiership σε 10 και οι υπόλοιπες να σχηματίσουν ξεχωριστή κατηγορία (Championship). Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν αγώνες που θα είναι αδιάφοροι και στους ισχυρούς αλλά και στους αδύνατους και θα τονωθεί περισσότερο ο ανταγωνισμός μεταξύ όσο το δυνατόν ισάξιων ομάδων. Εάν εφαρμοστεί τέτοιο σύστημα θα μπορέσουν ίσως να υπάρξουν μετά το τέλος της βαθμολογίας και αγώνες υποβιβασμού (relegation matches) μεταξύ των τελευταίων ομάδων της Premiership και των πρώτων της Championship.

4) Προκαταρτική κατάταξη των ομάδων (seeding). Το seeding που θα παίρνουν οι ομάδες αρχικά έτσι ώστε καταταχτούν στους ομίλους αλλά και στις κατηγορίες (Premiership & Championship) θα πρέπει να είναι βασισμένο κατά κύριο λόγο στην τελική κατάταξη των ομάδων στην ακριβώς προηγούμενη διοργάνωση και δευτερευόντως σε λοιπές επιδόσεις. Αυτό θα έχει σα σκοπό την διατήρηση σταθερών ομάδων, που να δημιουργήσει η κάθε μια τους τη δική της ιστορία με τη συμμετοχή της σε διοργανώσεις τέτοιου είδους.

5) Έπαθλα. Προφανώς όλοι θα ήθελαν να υπήρχαν έπαθλα, από τη στιγμή όμως που δεν ύπάρχει κάτι τέτοιο, καλώς έγινε η σύνδεση της 1ης θέσης με την απευθείας αντιπροσώπευσης στο EMS. Απλά, επειδή δημιουργούνται προβλήματα στο schedule με αυτό τον τρόπο, νομίζω θα ήταν καλύτερο να δίνεται ως έπαθλο η αντιπροσώπευση στο επόμενο EMS.

6) Ιστορία. Καλό θα ήταν να ξεκινούσε μια επίσημη ιστορία με τις μέχρι τώρα διοργανώσεις (1 στο CoD4 και 1 στο CoD2) η οποία να εμπλουτίζεται σιγά σιγά και με της επόμενες (ελπίζω να υπάρξουν). Σε αυτήν να αναφέρονται τα αποτελέσματα και η τελική κατάταξη της κάθε διοργάνωσης. Το αναφέρω διότι δυστυχώς η προηγούμενη από αυτήν Premiership (CoD2) έχει σβηστεί από το ESL.

7) Κανονισμοί(Rules). Ίσως θα μπορούσε να γίνει πριν την επόμενη Premiership μια συνάντηση-συζήτηση μεταξύ των admin και εκπροσώπων των ομάδων έτσι ώστε να είναι περισσότερο αποδεκτοί οι κανονισμοί τους οποίους θα ακολουθήσει η διοργάνωση.

Προφανώς τα παραπάνω, δε θέλω να πιστέψει κανείς ότι είναι κάποιου είδους μομφή προς τους admins ή οτιδήποτε παρόμοιο. Θεωρώ ότι αυτή η Premiership είχε σημαντική επιτυχία και νομίζω είναι προς το συμφέρον όλων μας να γίνει ακόμα ποιοτικότερη.

Θα ήταν ευχάριστο για μένα να γραφτούν και άλλες προτάσεις, απόψεις κτλ περί αυτού του θέματος, ώστε να υπάρξει ένας εποικοδομητικός διάλογος για το τι θα ήταν καλύτερο.

« Last Edit: May 03, 2009, 07:21:53 PM by dfk_7677 »

TYRANOUS-

• DV zombie
Re: Premiership προτάσεις
« Reply #1 on: May 03, 2009, 06:57:27 PM »
WTB CoD6, kai meta vlepoume

pkchUU.

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
  • whine for everything.
« Reply #2 on: May 04, 2009, 04:39:43 PM »
proteino kai go ena topic me diafora polls gia best team, best sniper, anerxomeno talento, funniest player klp klp opos eixe ginei paliotera sto site twn tek9 (an dn kano la8os)...
Pisteuo 8a eixe kai auto ti fasi tou  :P
Afino omos ta koumanta stous admin gia na anaptyx8ei kai allo i idea  ::) ::)

SeR?

• Assistant Team\Cup Admins
  • DEMO UPLOADER!
« Reply #3 on: May 04, 2009, 05:22:36 PM »
8a symfwnshsw me ton pika
[15:00] madGS~ paN: kl mi to ksexnas kai mu les pipes tote
[15:00] madGS~ paN: tha exw ksirisei to mustaki
[15:00] madGS~ paN: kai meta molis mpume sto magazi
[15:00] madGS~ paN: tha katebei
[15:00] madGS~ paN: kai tha rthei koda mas
[15:00] madGS~ paN: AGAGHOOBOBOBOOBOBOBOOBOBO

zGIN♂

• DV zombie
« Reply #4 on: May 04, 2009, 07:31:43 PM »
plklc lektoras autos o pika  :-*

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #5 on: May 04, 2009, 08:26:07 PM »
Εγω θα συμφωνησω μαζι μου, γιατι το Συνταγμα και οι νομοι που διεπουν την κοινωνια τουτην μου το επιτρεπουν. 8) ;D ??? :-[ :-* :o :@ :drink: :spam:
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

TYRANOUS-

• DV zombie
« Reply #6 on: May 04, 2009, 08:44:18 PM »
this topic failed :<

STAM

• DV zombie
  • kRAMBAAAAA~
« Reply #7 on: May 04, 2009, 10:30:40 PM »
NO SHOW

Unsto

• DV zombie
« Reply #8 on: May 04, 2009, 10:37:16 PM »
Με clans που διαλύονται πάνω στον μήνα seeding δεν είναι εφικτό με τον τρόπο που προτείνεις.

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #9 on: May 04, 2009, 11:09:58 PM »
this topic failed :<

nope. Ειναι ενδιαφερουσες ολες οι προτασεις. Εαν κατι μπορει να βελτιωσει το gaming, γιατι να γυρισουμε την πλατη ?
all we 'll do ♫
every day

Jinxcat

• Cupadmins
  • DV zombie
« Reply #10 on: May 04, 2009, 11:28:15 PM »
An kai me kapoies idees den sumfwnw (opws ton diaxwrismo twn teams se 2 "taxuthtes"), oles tis idees tis briskw toulaxiston suzhtisimes :)
'Well, I'm gonna be a new kind of clown. I'm gonna stand in the middle of the ring and laugh at the folks.'

sinister_evil: +1 internet to you jinx.

[If you are reading this, you are the resistance]

TRUE keyboards: http://www.overclock.net/computer-peripherals/491752-mechanical-keyboard-guide.html

pkchUU.

• DV zombie
  • whine for everything.
« Reply #11 on: May 04, 2009, 11:51:33 PM »
emena me pairnei kaneis sta sovara i @@? :D  >:(

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #12 on: May 04, 2009, 11:53:40 PM »
emena me pairnei kaneis sta sovara i @@? :D  >:(

εσυ εισαι ποκεμον !  :D
all we 'll do ♫
every day

TYRANOUS-

• DV zombie
« Reply #13 on: May 05, 2009, 12:11:45 AM »
aye gonna put ya in ma pokeballz lolz

btw nai 8a pesei trelo flame :D

dfk_7677

• Cupadmins
  • DEMO UPLOADER!
  • faber est quisque fortunae suae
    • HEAT clan
« Reply #14 on: May 05, 2009, 01:35:36 AM »
Από όλες τις προτάσεις, εγώ θεωρώ πολύ σημαντικές τις 1 και 2. Από κει και πέρα...

Με clans που διαλύονται πάνω στον μήνα seeding δεν είναι εφικτό με τον τρόπο που προτείνεις.

Όσον αφορά το seeding, η πρότασή μου είναι αυτή διότι αφενός θα δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στα teams να παραμένουν σταθερά αφετέρου θα προάγει ένα πιο αντικειμενικό-μαθηματικό τρόπο κατάταξης των ομάδων, χωρίς να χρειάζεται οι admins να κρίνουν, πολλές φορές χωρίς αρκετά δεδομένα, την δυναμικότητα των ομάδων.
Και επί πραγματικού, θεωρώ ότι από τις 16 ομάδες που συμμετείχαν σε αυτό, καλώς εχόντων των πραγμάτων μόνο 3-4 δεν θα είναι σε 1 εξάμηνο ακόμα ομάδες.

An kai me kapoies idees den sumfwnw (opws ton diaxwrismo twn teams se 2 "taxuthtes"), oles tis idees tis briskw toulaxiston suzhtisimes :)

Όσον αφορά τον διαχωρισμό των ομάδων, το σκεπτικό μου είναι ότι τέτοιοι διαχωρισμοί δίνουν κίνητρο στους ισχυρούς να αντιμετωπίζουν ομάδες που θα είναι δυσκολότερο να κερδίζουν και στους μη ισχυρούς να εισέλθουν στο group των ισχυρών (Premiership).

proteino kai go ena topic me diafora polls gia best team, best sniper, anerxomeno talento, funniest player klp klp opos eixe ginei paliotera sto site twn tek9 (an dn kano la8os)...
Pisteuo 8a eixe kai auto ti fasi tou  :P
Afino omos ta koumanta stous admin gia na anaptyx8ei kai allo i idea  ::) ::)

Για το best team, νομίζω αυτό το αποφάσισαν οι αγώνες, για τα υπόλοιπα όμως γιατί δεν κάνεις μια πρόχειρη λίστα από αυτούς που νομίζεις ότι θα πληρούσαν τις προυποθέσεις να μπουν σε ένα τέτοιο poll. Μπορείς ακόμα να προσθέσεις, best smg, best assault, biggest surprize team κ.α.

btw nai 8a pesei trelo flame :D

Always a lover of a traditional flame war :P