egw pantws psifisa makedoniko metopo!!!! 
Το χειροτερο δεν ειναι που το εκανες, αλλα που το λες περηφανα .
with affection

@ blue, πολυ καλα τα λες, θα διαφωνησω μονο στο κομματι που αναφερεσαι στον Κεμαλ.
Σε μας δε λεει τιποτα, ηταν ενας αντιπαλος στρατηγος, εν καιρω πολεμου. Για τους Τουρκους ηταν κατι πολυ παραπανω, ηταν ενας ηγετης που καταφερε να μαζεψει τα ασυμμαζευτα. Οσον αφορα τη σχεση Κεμαλ και Ελληνων, ο Κεμαλ δεν σκοτωσε Ελληνες για να επεκταθει η χωρα του.
Να σου θυμισω οτι ο Κεμαλ εκανε απελευθερωτικο πολεμο, και οχι επεκτατικο, και μαλιστα απελευθερωτικο πολεμο απο τους, για λιγο (

), Ελληνες κατακτητες (βλεπε Βενιζελο και βασιλια) που επελεξαν να κανουν ενα μακροβουτι εντος της Ασιας.
Επι της ουσιας, δε διαφωνω πουθενα μαζι σου. Οι Τουρκοι του Κεμαλ 1917-1921 ηταν ο,τι οι Ελληνες του 1940 - 1944 για εμας.
Εκτος αν θελουμε οι Ιταλοι να κατηγορουν τους Ελληνες του '40 ως σφαγεις Ιταλων ή Βουλγαρων ή Γερμανων (κατι που θα ηταν τουλαχιστον αστειο), καλο θα ηταν να μην αναφερομαστε σε Τουρκους ηγετες ως κατι αναλογο.
ΥΓ : Προφανως και δεν αναφερομαι στη βαναυση Μικρασιατικη καταστροφη. Εκεινο το περιστατικο ηταν "απωλεια ενος πολεμου", οταν οι Τουρκοι καταφεραν να διωξουν τους "Μεγαλοϊδεατες" Ελληνες απο τα Ασιατικα εδαφη, και τους πεταξαν εκτος, καταστρεφοντας ο,τιδηποτε βρηκαν ορθιο μπροστα τους.
ΥΓ 2 : Προφανως και δεν επιζητω τιποτα με αυτο, ουτε καν να προκαλεσω πολιτικα και ιδεολογικα, αλλα ιστορικα, και ως ιστορικη να θεωρηθει η παρεμβαση. Εχω βαρεθει απο τη μια οσους με παθος τασσονται κατα των Τουρκων (δεν αναφερομαι σε σενα), οπως συνηθιζει η καθεστωτικη δεξια και οχι μονο, στην Ελλαδα, και απο την αλλη οσους με παθος κανουν το αντιθετο (και παλι δεν αναφερομαι σε σενα). Ξεκαθαριζω τη θεση μου, για να μην χαρακτηρισθω παλι ανθελληνας, φιλοτουρκος, τουρκοσπορος, αναρχοκομμουνι και τα ρεστα.
god damn
out
(i know i ll be receiving letters

)