RE ASSVA αφου λέει να του υποδείξεις απο που θα φέρει και βάσει ωραρίου, αν έχει κλείσει αυτό που θες, θα ψάξουν να βρούν ανοιχτό? τεσπά. Πάντως αν πάει 1 -2 η ώρα και πεινάω πάω σε βρόμικο σχετικά κοντά απ το σπίτι και παίρνω, ή φτιάνω καμιά ομελλέτα που τη κάνω βαρβάτη, με κουρκουτάλευρο, ζαμπόν τυρί φέτα, ντομάτα. Η συνταγή έχει ως εξής..
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΑΖ ΜΠΑΡΜΠΑΜΠΛΟΥ (ομελετα του εργένη)
ΥΛΙΚΑ: 3 αυγά - 100 με 150γρ. αλεύρι, μισό φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ, γάλα - 2 φέτες ζαμπά και μπέικα- 2 φέτες τυρί για τόστ- 100 γρ. φέτα ή άλλο αλμυρό τυρί.
-Χτυπάμε τ αυγά, το αλευρι, και το γάλα σε ένα μπολ ώσπου να γίνει ένα ς ομογενοποιημένος χυλός χωρίς σβόλια, πιπιτσόλια, και γαμιόλια, και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που προθερμάναμε λάδι ίσα που να καλύψει την επιφάνεια, αδειάζουμε το χυλό.
-Αφήνουμε για κάνα 3 λεπτο την ίδια φωτιά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στο μισό γιατί δε τηγανίζουμε παντόφλες με κάλτσες, αλλά ομελέτα.
- με μια σπάτουλα κοιτάμε αν πήρε χρώμα απο κάτω, και ανάλογα γυρνάμε να ψηθεί και η πανω πλευρά.
- στο διάστημα αυτό (που ψήνεται η πάνω μεριά), αν δε το χουμε κάνει απο πρίν (προτιμότερο) κόβουμε στα 2 φέτες ζαμπον και τυριού και τρίβουμε τη φέτα με τρίφτη ή με τ χέρια, ή στο γουδί, ή στο μιξερ, ή τη κάνουμε νιανιά με πηρούνι.
-Τα πέρνουμε και τα απλώνουμε στο ημισφαίριο της ομελέτας μας, (όπως στις κρεπερί) και κόβουμε το υπόλοιπο ημισφαιριο και το διπλώνουμε πάνω στο άλλο που χει τα υλικά.
- αφήνουμε 1.5 λεπτό. Σβήνουμε τη φωτιά, γιατί το μέρος κάτω απ τα υλικά είναι ήδη διπλάσιο χρόνο στη φωτιά απ τα άλλα όποτε μπορεί να καεί ή να πάρει περισσότερο χρώμα (εμένα μαρεσει και λίγο καμμένο), οπότε με τη σπάτουλα και ένα πηρούνι γυρνάμε όλο μαζί να ψηθεί και πάνω απ τα υλικά η ομελέτα για λίγο.
- Ανάλογα το λιώσιμο των τυριών, και το χρώμα της ομελέτας, το βγάζουμε απ τη φωτιά.
ΤΙΠΣ
- Η φέτα ή το αλμυρό τυρί είναι προαιρετικά, αν και το κάνουν πιο πλούσιο και αλμυρό επομένως και πιο βαρύ.
-Το αλεύρι το κάνει πιο χορταστικό και βοηθάει στο να το κουμαντάρεις καλύτερα στο τηγάνι που μιααπλή ομελέτα θα γινότανε πουτάνα μ όλα αυτά πάνω. Το γάλα το αφρατεύει.
- Μπορείς να βαλεις και λουκάνικα, αντί για ζαμπόν ή ψιλοκομμένο παριζάκι.
-Αν έχεις καμιά μπριζόλα στο ψυγείο, ε, φάε τη μπριζόλα, μη τη βάλεις μέσα...
- κόψε και μια σαλάτα και φαρμάκωσε.
- Απέφυγε να βάλεις ένα ματσάκι άνιθο απο πάνω, τι είσαι συκιά? Στο φινάλε μόνος σου το τρώς φορώντας μόνο σώβρακο.
Bon apetite