Σαν pub game χρειαζεται απλως balancing. Βugs κτλ νομιζω εχουν εξαλειφθει σε ικανοποιητικο βαθμο.
Μειωση της ποσοτητας εκρηκτικων. Το destruction και spam ειναι υπερβολικο.
Boost λιγο το damage και half the ammo. Θα κανει και το resupply πιο essential. Αυτη τη στιγμη κυκλοφορει engineer με 3+1 clips που, λογο netcode, θελει τουλαχιστον μισο clip να φας καποιον κατα μεσο ορο. Παραλληλα με τα perks κουβαλαει 8 rockets + explosive damage boost που ειναι συνηθως insant kill. Λογικο να goustavιαζουν.
Τα tank χρειαζονται περιορισμενο ammo στο main gun και καποιο resupply system. Easier θα ηταν να μπουν βασεις/pads που οταν ειναι πανω το tank να κανει resupply και ισως repair (με αργο ρυθμο) αν και θα το abusaρουν οι defenders. Ενα field resupply, με καποιο specialization perk του engineer, would work too. Για ελικοπτερα (και μελλοντικα που λενε για αεροπλανα - αν το λενε ακομα) κοντα στο helipad θα κανει resupply. Καποιο vehicle perk που δινει extra ammo θα βολευε.
Ενα γενικοτερο rebalancing των classes. Να αλλαξουν καπως καποια abilities ή θεσεις καποια perks.
Π.χ. το basic medkit του medic να ειναι useable (σαν το μπλακεντεκερ του engineer). Θα εκανε heal μονο εναν τη φορα με καποιο ρυθμο (και φυσικα θα ειχε cool down). Το δευτερο medkit θα ηταν παρομοιο αλλα με area of effect και το τριτο medkit θα ειναι το κλασσικο οπως ειναι τωρα που το πεταει κατω και εχει time/heal limit και μετα εξαφανιζεται.
Ή να μπουν σε ιδια κατηγορια καποια perks. Να μην μπορεις να εχεις και extra explosives και extra damage.
Επι της ουσιας too much για να τα αναφερω τωρα.
Ιδανικοτερα θα προτιμουσα ενα πληρες overhaul του class system.
[rage]Καταρχας με ενοχλει απειρα που ο medic ειναι και ο machinegunner του squad. Δε μου καθεται σαν εικονα καλα. Πως μπορει να βαλει τον φανταρο με τα εντερα εξω στον ομο και να τον παει πισω κρατωντας ενα οπλο που ζυγιζει 20 κιλα?[/rage]
Το overhaul θα ειχε τελικο σκοπο να υπαρχει class specialization. Π.χ. ο assault θα ειχε perks που boostαρουν το assault του. Κevlar, extra grenades, extra damage κτλ. Παραλληλα θα ειχε perks που boostαρουν το resupply του. Ακολουθωντας μια παρομοια λογικη με το medkit που ειπα παραπανω εχει basic ammo pack που φορτωνει αμμο και grenades μονο, 2ο που φορτωνει και explosives και 3ο που φορτωνει τα παντα και με αυξημενο speed ή/και μενει περισσοτερη ωρα στο map. Τα δυο specializations θα ειναι σε διαφορετικα "trees" στα perks.
Ο engineer θα ειχε επιλογες maintenance/support και anti-tank. O medic (αν παραμεινε ως εχει) μεταξυ support gunner και healer. Και ο sniper μεταξυ καθαρου scope και specops/recon.
Θα χρειαστει να μπουν καποια νεα perks που θα συμπληρωσουν κενα και να tweakαριστουν τα υπαρχοντα. Το μονο που δεν ειμαι σιγουρος πως θα balanceαριστει ειναι τα weapon attachments. Θα μπορει δηλαδη ο healer medic να βαζει διοπτρες στο mg? Τεσπα το βρισκουμε και αυτο, ετσι και με προσλαβουν για Lead multiplayer designer δε θα κολησουμε εκει.
Εχω και μερικες ακομα ιδεες οπως AoE healing ability σαν vehicle perk (δηλαδη προχωρας μαζι με το APC καλυμενος το οποιο παραλληλα σε healarei) αλλα δεν ξερω μηπως εν τελει γινει πολυ rpg pew pew.
Θα ηταν ωραιο επισης να μεγαλωσουν τα squads λιγο. Δεν ξερω πως βρεθηκε οτι το golden number για coop/squads ειναι 4. Ισως (ή τουλαχιστον σαν server side option) να εχει respawning μονο στον squad leader χωρις περιορισμους ομως (π.χ. αν εχεις rushαρει σαν defender se rush που δεν σε αφηνει να spawnαρεις).
Και fix τις grenades. Λες και πετας αερομπαλες ειναι. Μενουν περισσοτερη ωρα στον αερα και απο τον Michael Air Jordan.
Εν τελει θελω το παιχνιδι να εχει περισσοτερο teamplay, λιγοτερο camp, περισσοτερο movement, λιγοτερο run and gun και περισσοτερο planning. Τα tank να ειναι τρομαχτικη παρουσια στο map αλλα να θελουν νταντεμα ειδικα σε "στενους" χωρους. Να υπαρχει destruction αλλα να μπορεις και να καλυφθεις καπου για 5 δευτερολεπτα χωρις να πεσει ολο το κτηριο.
Σαν competitive δεν εχω την εμπειρια το σιγουρο εινα οτι χρειαζεται support για τα βασικα πραματα : demo recording, rup period, options για allowed weapon/perks. Or give us mod support.