Την άνοιξη ανέλαβα ένα πόστο στο ESL ως Head Admin του BF:BC2. Σκοπός μου ήταν να φέρω κοντά τις ελληνικές ομάδες και να τις πείσω να φτιάξουμε όλοι μαζί μια λίγκα καθαρά ελληνική.
Γνώριζα βέβαια τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί κατά το παρελθόν μεταξύ των ελληνικών ομάδων. Πίστευα όμως ότι με την πάροδο του χρόνου θα έμεναν στην άκρη στην προοπτική ενός ανώτερου σκοπού.
Δυστυχώς σήμερα, 4 μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για τις συμμετοχές στη Superleague, καταλαβαίνω ότι αρκετοί δε βλέπουν με καλό μάτι την προοπτική της ελληνικής λίγκας.
Κι έπειτα αναρωτιέμαι: Πώς γίνεται οι huhu, μια ομάδα παικτών του CoD4 (!!!) να δηλώνει πρώτη συμμετοχή στο Conquest, χωρίς να έχει competitive εμπειρία, χωρίς περισσότερα από 10 μέλη και ομάδες με παραπάνω από 20 μέλη που ήδη παίζουν αγώνες σε ladder να μη δηλώνουν καν;
Αυτό που φαινομενικά είναι παράλογο, έχει κάποιους λόγους να συμβαίνει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι;
Το πρώτο που περνάει από το φτωχό μου μυαλό είναι ο φόβος της ήττας. Προσθέτοντας και τις αντιπαλότητες του παρελθόντος, καμία clan δε θέλει να βρεθεί στη θέση του ηττημένου. Προτιμητέο είναι να παίζουμε με ξένους, οπότε η κάθε άμεση σύγκριση να μην είναι δυνατή.
Ένας δεύτερος πιθανός λόγος: GrOF. Ναι καλά το διαβάζετε, όλα τα κακομαθημένα και ανώριμα είναι μαζεμένα σε αυτή την ομάδα και κανείς δε θέλει να τους παίξει. Πέραν της πλάκας, οι παλιοί ξέρουν ότι οι περισσότερες υποψήφιες ομάδες για τη Superleague έχουν ιδρυθεί από άτομα που είναι πρώην GrOF και δεν έφυγαν με τις καλύτερες σχέσεις.
Κανένας άλλος λόγος δε μου φαίνεται λογικός. Ίσως να μου διαφεύγει κάτι, αλλά όλοι οι υπόλοιποι λόγοι θα έκαναν τα άτομα να μην παίζουν καθόλου το game ή έστω να μην το παίζουν competitively.
Εγώ σας καλώ όλους να σκεφτείτε τα θετικά που έχει ο θεσμός ενός ελληνικού πρωταθλήματος στο Battlefield και για το παρόν αλλά και για το μέλλον. Γιατί αν δε το στηρίξουν οι θεωρητικά «μεγάλοι» τότε πως περιμένετε από ομάδες που τώρα ξεκινάνε να το στηρίξουν;
Ίσως είναι καιρός να αφήσουμε τα του παρελθόντος εκεί που είναι θέση τους και να κοιτάξουμε πως θα κάνουμε τα πράγματα καλύτερα στο μέλλον. Το να είμαστε ενωμένοι σε ένα υγιώς ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι κάτι που μπορεί να μας κάνει καλύτερους.
Τέλος θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη αν σας κούρασα και ελπίζω να πετύχω να κάνω κάποιους να σκεφτούν αυτά που έγραψα.
Υ.Γ: Το παρόν είναι δημοσιευμένο στα παρακάτω forum: Hesc, GMS, GW, HEL-PX, HEAT, GROF, callofduty.gr.
Υ.Γ. 2: Μήπως είναι καιρός για ένα Battlefield Community;