Author Topic: Ελληνικά (:  (Read 3833 times)

PyRo

• DEMO UPLOADER!
Ελληνικά (:
« on: January 14, 2010, 03:12:08 PM »
Έκανα forum digging πριν λίγο καιρό και είδα ένα thread-παράκληση από community member περί γλώσσα γραφής στο forum. Αντί για bump είπα να γράψω τα ίδια με άλλα λόγια, μπορεί μερικοί να μην είχαν προσέξει το thread και από τότε σίγουρα έχουν προστεθεί καινούργια μέλη ανάμεσά μας.

Είναι απόλυτα κατανοητή η χρήση 'greeklish' σε ingame chatting (βλ. CoD4), αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
Πες πως είναι εντάξει και στα sms εάν έχεις παλιό μοντέλο, ή/ και πρέπει να πατήσεις 14 κουμπιά για να φτάσεις στα ελληνικά γράμματα.
Στη χειρότερη και σε instantchatting, MSN, XFire κλπ, γιατί μπορεί να μιλάς συγχρόνως και με ξένα contacts.
Αλλά όταν γράφεις κείμενο μεγαλύτερης έκτασης από μία σειρά και απευθύνεσαι σε περισσότερα από 1-2 άτομα, πάτα το γαμημένο alt+shift εντ τάιπ γιορ φόκιν ουόρντς.

Cpt.Obvious says: Τα greeklish κουράζουνε και είναι αποκρουστικά στο μάτι.
Ναι, το forum αυτό έχει ως κύρια θεματολογία του το gaming και οι μισοί όροι που θα γράψουμε θα είναι αγγλικοί. Δε λέμε (Golum, golum) να αναφέρεσαι στο rush tactic ως βεβιασμένη τακτική, στο /quit ως /έβγα όξω και να γράφουμε αποψηφιοποίηση αντί για rendering.
Το σύστημα σήμερα είναι μονοτονικό, σε πειράζει? (βλ. super pipes). Εάν γράφαμε στα αρχαία ελληνικά το συζητούσαμε, προσωπικά το συζητούσα περισσότερο μιας και ο βαθμός μου στα Αρχαιά κατά τη διάρκεια του Λυκείου ήταν μονοψήφιος. ><

Επίσης αποτελεί τραγική ειρωνία πως ζούμε στην 'εποχή της επικοινωνίας' και γράφουμε σαν Ούννοι, εκφυλίζοντας μια γλώσσα ακόμα περισσότερο.
Με λίγα λόγια, δεν είναι θέμα εάν κάποιος μπορεί ή θέλει να γράψει κάτι με σωστή ορθογραφία ή ψαγμένη φρασεολογία. Μπορεί να είσαι δυσλεκτικός ή να μιλάς 24/7 slang.
Ό,τι και εάν είναι να γράψεις πάντως, γράψτω με την αλφάβητο που έμαθες όταν ήσουν 6 χρονών.

Και για να μην ξεχνιόμαστε:

Αα Ββ Γγ Δδ Εε Ζζ Ηη Θθ Ιι Κκ Λλ Μμ Νν Ξξ Οο Ππ Ρρ Σσ Ττ Υυ Φφ Χχ Ψψ Ωω  :)
... but don't forget the Rizla.

zbouaerg

• Administrator
  • DV zombie
  • braindead
    • Towers open fire.
Re: Ελληνικά (:
« Reply #1 on: January 14, 2010, 03:16:27 PM »
αυτό το :)δεν το θυμάμαι ο-:
οτ, αληθινή ιστορία!

ougk

brizolas

• Administrator
  • DV zombie
  • briz
« Reply #2 on: January 14, 2010, 03:18:34 PM »
Βασικά συμφωνώ αν και το σχόλιο μου πήγαινε πιο πολύ στο Ethnikh ellados, no offence :D

Πάντως σίγουρα όταν διαβάζω τα thread του Μήτσου που είναι νουβέλα, καταλαβαίνω πως εκεί φαίνεται η διαφορά στο να γράφεις στα ελληνικά.

Pyro ξέχασες να αναφέρεις πως στο forum μας έχουμε την αποκλειστικότητα του imagetalking βλέπε zbouaerg
http://www.callofduty.gr/index.php?option=com_smf&Itemid=86&topic=2842.msg48047#msg48047 :D
« Last Edit: January 14, 2010, 03:21:15 PM by brizolas »
adriano: re eimai kai ego mesa stin klika min me ksexnate , asxeta an ta pino panta :D

PyRo

• DEMO UPLOADER!
« Reply #3 on: January 14, 2010, 03:26:28 PM »
Pyro ξέχασες να αναφέρεις πως στο forum μας έχουμε την αποκλειστικότητα του imagetalking βλέπε zbouaerg :D

Θα στο χαλάσω γιατί χρησιμοπιώ imagetalking σε άλλο forum όταν trollάρω.  ;D

Βασικά συμφωνώ αν και το σχόλιο μου πήγαινε πιο πολύ στο Ethnikh ellados, no offence :D

wat
... but don't forget the Rizla.

zbouaerg

• Administrator
  • DV zombie
  • braindead
    • Towers open fire.
« Reply #4 on: January 14, 2010, 03:31:13 PM »
Πρατσόλα πρέπει να ξαναρχίσεις το γκέιμιγκ. Παραληρείς.

ougk

chesteR!

• DV zombie
« Reply #5 on: January 14, 2010, 03:34:13 PM »
ΚΟΛΑΚΙ 2 ΦΟΡ ΕΒΕΡ!!!!!!!
Hey dude,where's my KaR ?

enc

• Administrator
  • DV zombie
  • ǝɹoɥʍ ɯnɹoɟ ǝɯɐuou
    • enc.io
« Reply #6 on: January 14, 2010, 03:43:32 PM »
Κολάκι σκέτο φορ έβα.
sp.encc

morello

• Ranked Pubzorz!
« Reply #7 on: January 14, 2010, 04:08:32 PM »
πανταχού παρών ο ενψ :Δ
και'συ ενψ πρέπει να ξαναρχίσεις κολάκι βτς:-(
on topic συφωνώ απόλυτα με τον φίλο πυρο.τα ελληνικά είναι η μοναδίκη γλώσσα που χαρακτηρίζεται από τη σχέση σημαίνοντος - σημαινομένου
And that's f**king awesome;D
« Last Edit: January 14, 2010, 04:12:06 PM by morello »
"Where's your Crown King Nothing?"

pkchUU.

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
  • whine for everything.
« Reply #8 on: January 14, 2010, 04:19:50 PM »
αυτό δεν σημαίνει ότι παίρνουμε το καθετί αγγλικό και το κάνουμε κόπια στα ελληνικά σαν να πρόκειται για λατινικά (βλ. ταμπέλα @ εθνική οδό ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΚATERINH wpwp)

ΥΓ: με βάση το παραπάνω το pyro γίνεται πάιρο και όχι πύρο :>

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #9 on: January 14, 2010, 05:02:53 PM »
Εγω πιστευω οτι πρεπει να γραφουμε στα ελληνικα για να μη μας βγαινουν τα ματια με τα greeklish, τιποτα αλλο.-
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

sinister_evil

• Administrator
  • DV zombie
  • For sale
« Reply #10 on: January 14, 2010, 08:50:07 PM »
Προσωπικα διαβαζω το ιδιο ευκολα greeklish. Αλλα επειδη το forum πρεπει να ειναι ευκολως προσβασιμο και σε 3ους ειναι παντα καλυτερο μεγαλα posts να γραφονται με ελληνικα.

tAKR1DAC★

• DV zombie
« Reply #11 on: January 14, 2010, 09:07:57 PM »
Εγω πιστευω οτι πρεπει να γραφουμε στα ελληνικα για να μη μας βγαινουν τα ματια με τα greeklish, τιποτα αλλο.-
Εgw exw na pw oti eisai άτονος alex  :D :D :D

stEWIE

• DV zombie
  • ostouhc
« Reply #12 on: January 15, 2010, 01:08:03 PM »
Δεν μου είναι δύσκολο να βάζω τόνους, φίλε takr1dac, απλώς γλυτώνω μερικό χρόνο, απ' την πολυάσχολη ζωή που μου χρεώσανε!! ......  :D :D :D :D

Τι στο διάολο, τόσες εργασίες έχω φάει στη μάπα, νομίζεις ότι θα κολώσω  σε λίγους τόνους?
One day when we 're far away
from everything that hurts,
♫ drink wine and screw is
all we 'll do ♫
every day

sinister_evil

• Administrator
  • DV zombie
  • For sale
« Reply #13 on: January 15, 2010, 01:52:06 PM »
btw και εγώ ξέρω να βάζω τόνους σε περίπτωση που αμφιβάλει κανείς.  :guitar: :guitar:

zGIN♂

• DV zombie
« Reply #14 on: January 15, 2010, 01:54:16 PM »
Δεν μου είναι δύσκολο να βάζω τόνους, φίλε takr1dac, απλώς γλυτώνω μερικό χρόνο, απ' την πολυάσχολη ζωή που μου χρεώσανε!! ......  :D :D :D :D

Τι στο διάολο, τόσες εργασίες έχω φάει στη μάπα, νομίζεις ότι θα κολώσω  σε λίγους τόνους?
exw programmataki pou an patas dyo fores to fwnhen pou 8eleis na tonistei, tonizetai.