Author Topic: Περί mouse  (Read 11701 times)

pancy

• DV zombie
Re: Περί mouse
« Reply #15 on: January 14, 2013, 10:11:22 PM »
polling rate*

οχι αμα ειναι 1000hz ειναι ακομα καλυτερα
απλα το μχ 518 δεν παει 1000 η' και να να το πας ειναι ρισκο.
αμα εχει g400 ειναι 1000hz μαμα δεν χρειαζεσαι τιποτα.

Tommygr

• CBWARRIOR.
« Reply #16 on: January 14, 2013, 11:37:39 PM »
To roccat taito εμενα προσωπικα δεν με βολεψε καθολου dreamer. Ειναι πολυ λεια επιφανεια και επειδη εχω εφιδρωση στην παλαμη,το συγκεκριμενο pad δεν απορροφουσε τον ιδρωτα με αποτελεσμα να σκιπαρω συνεχεια.
Αν ομως εισαι high sens χρηστης, δεν νομιζω να εχεις θεμα μιας και κανεις μικρες κινησεις.
Απο οικονομικη λυση, μπορεις να δοκιμασεις το razer goliathus speed η control edition (x9 approved   ;D ). Εμενα ομως επειδη δεν με πιαναν κανενα απο τα δυο, κατασταλαξα σε μια ακριβουτσικη επιλογη (50 μαζι με τα μεταφορικα) απο τζαπαν μερια.

http://www.artisan-jp.com/item_hien_mid_eng.html

Artisan Mouse pads glide test + Review in info

ΕΙναι στο 3ο λεπτο το δικο μου (σε μαυρο ομως)

Το διαλεξα ομως το συγκεκριμενο επειδη ειμαι υπερ της τριβης εις βαρος της ολισθησης. Το taito για παραδειγμα, ειναι φουλ glide (Ολισθηση) και ακρως ελαχιστη τριβη.

Οπως και να χει,για επιβεβαιωση του αξιοπιστου 800dpi στο g400, παραθετω μια δηλωση απο την Logitech:

The G400's sensor has two "native" DPI settings - 800 and 3600.  400 and 1800 are achieved by throwing half the counts away from these values before the data is sent over USB.  This is exactly the same way that the MX518 worked, except that there was no 3600 native setting - the maximum was 1800.

LGS does not introduce "jitter" (the appropriate term is "ripple" - jitter is when the cursor moves with no physical input), and the observed behavior is not the result of an attempt to work around angle snapping. The ripple behavior is from the sensor of the mouse being pushed to its limit, and the ripple effect may be more pronounced on some textured surfaces.

At 3600 DPI, the sensor is much more sensitive to patterns (regular or irregular) in the surface than it is at 800 DPI.  It is also more sensitive than the MX518 at 1800 DPI.  This is why at 3600 DPI on a table with a high-contrast wood grain you can see a lot of skipping around. 

The way 8.01 and below worked was to set the mouse's internal DPI value to 3600 and downscale from there.  There was, obviously, a visible side effect that resulted from this.  Since the 3600 DPI setting produces more visible ripple during tracking than the lower 800 DPI setting, particularly on patterned surfaces, taking that input and throwing counts away from it results in behavior with LGS running that is different from the behavior without. 

As of 8.12, we are setting the DPI value of the mouse to the next highest value and downscaling from there.  So if the value you want to set is 750, we downscale from 800.  If it's 850, we downscale from 1800.  This will mean that DPI settings above 800 will still not produce the same perfect lines that 800 and below produce.  They will be closer to the lines that 1800 DPI produces.  Below 400 DPI will be scaled from 400 DPI.  And above 1800 DPI will look more like 3600 DPI. 

There are many surfaces that are not optimal for optical sensors.  One of the biggest downsides of optical sensors is that they are more surface-dependent than laser sensors.  For best performance it is recommended to use a surface that is fairly uniform and does not  have a lot of high-contrast lines/patterns or a glossy finish on it.  A solid-color cloth pad is one of the more optimal surfaces to use for optical sensors.  This is particularly true if you will be using the mouse at over 800 DPI, as the higher the resolution the more potential there is for the sensor to report erratically.  

Storm, δεν το εχω εξακριβωσει για ποιο λογο διαπιστωνω ασταθεια εγω προσωπικα στα 1000 hz, αλλα πιθανως να εχει να κανει με την μητρικη η μετα usb ports Μου. Μπορει να μου καυλωσει καποια στιγμη να σκαλισω τις ρυθμισειςτων bios η να βαλω pci usb καρτα, αλλα δεν ειναι και τοσο σημαντικο να ασχοληθω για την ασφαλη μου μεταβαση απο τα 500 στα 1000, δηλαδη για 1 ms διαφορα.
« Last Edit: January 14, 2013, 11:57:09 PM by Tommygr »

storm

• DV zombie
« Reply #17 on: January 14, 2013, 11:45:19 PM »
εγω σ'αγαπω και ετσι <3
[15:39] hRMNY'syntax:D: psisou na paroume both hax re misa misa
[15:39] hRMNY'syntax:D: gia oikonomia
[15:39] hRMNY'syntax:D: opa soz wrong chat
[15:39] S~> A-STORM  ツ: hahahahahahahah
[15:39] S~> A-STORM  ツ: xaxaxaaxaxaxxaxa

ZaRkO

• CBWARRIOR.
« Reply #18 on: January 22, 2013, 03:33:55 PM »
razer abyssus kata tin gnomi mou poli kalo kai elafri pontiki.

tora gai ta dpi kai ta hz dn mpori kapios na sou pi pio ine to sosto.oti 8es esi vazis kai oti se volevi

DREAMERXZ

• Assistant team
  • DV zombie
  • Όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα .
« Reply #19 on: January 28, 2013, 08:19:13 PM »
Επειδή ψάχνομαι ακόμα σχετικά με το mouse για ρίξτε μία ματιά σε αυτό το site . ---> http://ragial.com/mouse/
Aπ'ότι κατάλαβα σημαντικό ρόλο λαμβάνει το Distance Per Pixel , το οποίο πρέπει να είναι υψηλό ή χαμηλό και γιατί ;
Συγνώμη αν κουράζω απλά θέλω να ξέρω !
Ονειρεύομαι άρα υπάρχω .

sinister_evil

• Administrator
  • DV zombie
  • For sale
« Reply #20 on: January 29, 2013, 01:17:50 AM »
Λέει κάποιες ψιλομαλακίες στο site αυτό. Π.χ. δεν έχει σχέση το μέγεθος της οθόνης, μόνο το resolution. Αν είναι ξέρω γω 720p είτε είναι σε 10" tablet είτε σε 42" plasma TV το ίδιο sensitivity θα έχει.

Παράλληλα τα DPI δεν μεταφράζονται άμεσα σε CPI, όπως είχα πει και αρχικά.
Ο sensorάς διαβάζει patterns στην επιφάνεια στην οποία κινείτε, π.x. το mousepad, και όποτε αλλάζει στέλνει ένα count, tick, πέστο όπως θες.
Θεώρησε πως αυτή είναι η επιφάνεια που βλέπει ο sensorάς. Υπάρχουν 3 μεγέθη στα τετράγωνα. Το μεγάλο, που αποτελείτε από 4 μικρότερα και το καθένα από 100 μικρά. Ας τα πούμε X, Y, Z αντιστοίχως.
Θεώρησε πως ο sensorάς έχει DPI settings τέτοια ώστε να μπορεί να βλέπει μόνο τα μεγάλα τετράγωνα. Αν κουνήσεις το mouse από τη μιά άκρη του "pad" ως την άλλη ο sensorάς θα ανιχνεύσει τα μεγάλα και άρα θα μετρήσει 7 counts.
Αν αυξήσεις τα DPI ώστε να ξεχωρίζει τα μεσαία τετράγωνα τότε θα μετρήσει 14 counts. Αν αυξήσεις κι άλλο θα μετρήσει παραπάνω μέχρι τα 140 που είναι τα μικρά τετράγωνα. Παραπάνω dpi όμως δεν θα κάνουν δουλειά γιατί το pattern είναι τέτοιο που δεν έχει κάτι πιο μικρό να ανιχνεύσει.
Παράλληλα παίζει ρόλο η ταχύτητα με τη οποία κουνάς το mouse. Όπως και στο ανθρώπινο μάτι όταν κάτι κινείτε γρήγορα γίνεται θολούρα, έτσι και όταν κουνήσεις πολύ γρήγορα το mouse από το τετραγωνάκι 0 στο 50 ο sensorας να μετρήσει 46 clicks.
Επομένως το CPI που είναι τα ουσιαστικά reports του mouse εξαρτώνται από τα DPI, την επιφάνεια και το λεγόμενο acceleration του sensor.

Πρακτικά βέβαια είναι τόσα τα DPI σήμερα που ακόμα και σε γυάλινες επιφάνειες παίζουν κανονικά.

Απο κει και πέρα, παραμένουν τα όσα είχαμε πει προηγουμένως. Το distance per pixel δεν σε ενδιαφέρει τι τιμή έχει, αρκεί να σε βολεύει. Θες να κουνάς 1mm το mouse και να στρίβεις 1000 pixel? Μαγκιά σου. Θες να το κουνάς 2cm και να στρίβει 1 pixel. Whatever floats your boat. Στην πρώτη περίπτωση θα μπορείς να στρίβεις εύκολα και να κάνεις τα λεγόμενα flick shots, στη δεύτερη θα μπορείς να κάνει καλύτερο tracking και έχεις μεγαλύτερη ακρίβεια σε αργές κινήσεις ή μικρές αποστάσεις.

ZaRkO

• CBWARRIOR.
« Reply #21 on: January 29, 2013, 03:31:11 PM »
gialino surface gia optical mouse (all razer mouses) ine apagoreftiko den pezi ka8olu

DREAMERXZ

• Assistant team
  • DV zombie
« Reply #22 on: March 09, 2013, 06:00:31 PM »
Mάγκες δεν ήξερα που να κάνω post γι'αυτό και το κάνω εδώ . Πήγα το G400 για να κάνω χρήση της εγγύησης και μου έδωσαν καινούριο μιας και μου δημιουργήθηκε το κλασσικό πρόβλημα με το καλώδιο . Ε λοιπόν το καινούριο που πήρα μου χάλασε μέσα σε 2 βδομάδες (σήμερα) . Θα το πάω από Δευτέρα να μου ξαναδώσουν αλλά αυτή η δουλειά δεν γίνεται . Επομένως φίλοι  Προσοχή! Μακριά από logitech . Όσο βολικά είναι τα mouse , τόσα προβλήματα δημιουργούν .
Ονειρεύομαι άρα υπάρχω .

STAM

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
  • kRAMBAAAAA~
« Reply #23 on: March 09, 2013, 06:05:07 PM »
Mάγκες δεν ήξερα που να κάνω post γι'αυτό και το κάνω εδώ . Πήγα το G400 για να κάνω χρήση της εγγύησης και μου έδωσαν καινούριο μιας και μου δημιουργήθηκε το κλασσικό πρόβλημα με το καλώδιο . Ε λοιπόν το καινούριο που πήρα μου χάλασε μέσα σε 2 βδομάδες (σήμερα) . Θα το πάω από Δευτέρα να μου ξαναδώσουν αλλά αυτή η δουλειά δεν γίνεται . Επομένως φίλοι  Προσοχή! Μακριά από logitech . Όσο βολικά είναι τα mouse , τόσα προβλήματα δημιουργούν .

Δεν πιστεύω να πάρεις πάλι το ίδιο ?

μχ518 μόνο ρε !

yiLy

• Ranked Pubzorz!
« Reply #24 on: March 09, 2013, 06:09:03 PM »

@ρχιδια! Παρε MX518 andUareReadyToGo μια χαρα ειναι τα λοτζι

(παρολο που εχω ενα razer lachesis που γ@μα, μια χαρα με βολευε και το mx518, αλλα επειδη ειχα λεφτα και ηθελα  να τα ξοδεψω , πηρα το λαχεσις  O0)

pancy

• DV zombie
« Reply #25 on: March 09, 2013, 06:10:36 PM »
mx518 το ιδιο το χω πανω απο 2 χρονια...

yiLy

• Ranked Pubzorz!
« Reply #26 on: March 09, 2013, 06:30:40 PM »
mx518 το ιδιο το χω πανω απο 2 χρονια...

ε συνεχισε να το χρησιμοποιεις τοτε... αφου ειναι μια χαρα ποντικι εκτος αμα χρησιμοποιεις τα side buttons (προσωπικα εχω : /bind MOUSE4 "+weapon" (ή οπως αλλιως ειναι το switch weapon sto cod4) και /bind mouse5 "+crouch" )

pancy

• DV zombie
« Reply #27 on: March 09, 2013, 06:47:31 PM »
mouse 4 knife
mouse 5 flash/smoke

yiLy

• Ranked Pubzorz!
« Reply #28 on: March 09, 2013, 06:51:20 PM »
mouse 4 knife
mouse 5 flash/smoke

spase to ekneuristiko ledaki tou capslock <

caps lock: pick up weapon
F : knife
alt : smoke/flash

DREAMERXZ

• Assistant team
  • DV zombie
« Reply #29 on: March 09, 2013, 07:07:12 PM »
Δεν πιστεύω να πάρεις πάλι το ίδιο ?

μχ518 μόνο ρε !
Θα παίρνω το ίδιο αφού ανανεώθηκε η προηγούμενη εγγύηση. Δεν τους κάνω την χάρη να μην το φτιάξω . Κάθε βδομάδα ας πηγαίνω πλαίσιο .Να σιχαθούν τη φάτσα μου .
Ονειρεύομαι άρα υπάρχω .