Author Topic: PC UPGRATE  (Read 7250 times)

adbyy

• 222 HERO!~
  • Do you even lift,bro?!!
PC UPGRATE
« on: July 10, 2013, 05:47:03 PM »
Καλησπερίζω το Forum,
Αποφάσισα και εγω μετα απο καιρό να κανω upgrade το PC μου.Eχω φτιαξει λοιπόν μια λίστα με αυτα που θέλω να βάλω αλλα μου βγαίνει λίγο ακριβούτσικα.Λοιπον έχουμε και λέμε:
MotherBoard: MSI B85-G43 (1150,B85,ATX/DDR3)
CPU:Intel Core i7 4770 (1150/3.4GHz/8MB)
Graphic Card:Palit Geforce GTX660 2GB DDR5
RAM:Crucial DDR3 8GB (2x4)kit 1600MHz Ballistix
Sound Card:Creative Sound Blaster Audigy SE 7.1
SSD(για να έχω μέσα τα windows και να τα φορτώνη σφαιράτα):SanDisk SDSSDP-128G-G25 128GB SSD (2.5", Sata 6Gb/s)
Hard Disc :Έχω εναν πολυ καλο απο το τωρινό μου PC 500GB(για αποθηκευτικό χώρο και μόνο) .
PSU : Turbo-X 650W Value Series II
Εχω ¨τσεκάρει¨οτι ολα τα κομμάτια του PC κολλάνε μεταξύ τους και δεν ειναι απλές ιδέες.Έαν ξέρει κάνεις καμια οικονομικότερη λύση με τις ίδιες δυνατότητες ας με ενημερώσει.

Greek Sniping

• Assistant team
  • DV zombie
    • Netcups Greece
Re: PC UPGRATE
« Reply #1 on: July 10, 2013, 06:21:18 PM »

Εχω ¨τσεκάρει¨οτι ολα τα κομμάτια του PC κολλάνε μεταξύ τους και δεν ειναι απλές ιδέες.Έαν ξέρει κάνεις καμια οικονομικότερη λύση με τις ίδιες δυνατότητες ας με ενημερώσει.

Ναι νταξ..μας επεισες..
Καταρχην το τροφοδοτικο ειναι γτπκ..Θα σου καει και θα τρεχεις..Παρε επωνυμο και ας ειναι λιγοτερα watt.

SSD παρε kingston η ocz (Εγω θα προτιμουσα τον kingston 120gb επειδη εχει πιο πολλα iops).

Καρτα ηχου εχει καλη η μητρικη,οποτε ειναι ανουσια να βαλεις εξτρα,εκτος αν ειναι ειδικη περιπτωση.

Επισης τι απαιτησεις εχεις απο τον υπολογιστη? Βλεπω εβαλες i7,πιστευεις πως θα τον χρησιμοποιησεις στο επαρκο? (Και γενικα ξερεις τι δυνατοτητες εχει και για που?)

"The issue is not whether you are paranoid, the issue is whether you are paranoid enough."

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #2 on: July 10, 2013, 06:23:36 PM »
καταρχάς μην πάρεις turbo-x τροφοδοτικό, θα κλαις το pc σου. επιπλέον, μην πάρεις pc από το πλαίσιο, θα κλαις τα λεφτά σου.

από εκεί και πέρα, δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος για κάρτα ήχου, η ενσωματωμένη της mobo είναι μια χαρά.
μπορείς άνετα να πας σε i5, εαν ασχολείσαι κυρίως με gaming, browsing κλπ ο i7 δεν θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω.
επίσης εγω θα προτιμούσα μια ati 7870 ghz edition αντί για την gtx660, ίδια τιμή (από σκρουτζ.gr) με λίγο παραπάνω performance.

imo αν θες να σου κρατήσει κάποια χρόνια το pc καλύτερα να μην πας παρακάτω από άποψη specs. τα 50 ευρώ παραπάνω που μπορεί να κοπούν θα τα νιώσεις αρκετά από άποψη performance loss, σε καινούργια παιχνίδια πάντα.

αναλυτικότερα ας τα πει ο greeky που ασχολείται περισσότερο

p.s.: case έχεις; διοτι πρακτικά αυτό είναι new pc, όχι upgrade :p

p.s.2.: πούστη με πρόλαβες :Ρ

DREAMERXZ

• Assistant team
  • DV zombie
  • Όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα .
« Reply #3 on: July 10, 2013, 06:53:44 PM »
Η καινούρια σειρά των i7 ίσως είναι η χειρότερη που έχει βγει ειδικά σε σύγκριση με τις προηγούμενες . Καλύτερα να πας σε έναν 2500/2600 αν επιμένεις στην Intel και κάρτα πάρε   ΑMD 7870 που είναι καλύτερη και στα ίδια λεφτά . Aπό τροφοδοτικό εννοείται μια καλύτερη εταιρία (δηλαδή οποιαδήποτε εκτός turbo-x) και από ram άλλαξέ τες σε gskill/kingston . Από ssd δεν ξέρω και θεωρώ υπερβολή την έξτρα κάρτα ήχου . Μπορείς να αγοράσεις ακουστικά/ηχεία που θα αποδίδουν το ίδιο στην ίδια τιμή .
Ονειρεύομαι άρα υπάρχω .

sinister_evil

• Administrator
  • DV zombie
  • For sale
« Reply #4 on: July 10, 2013, 07:57:15 PM »
Ενδεχομένως ό,τι pc και να πάρει κανείς τώρα να είναι (περισσότερο) outdated (απ'ότι πιστεύει) του χρόνου.

Αν δεν gameάρεις χοντρά, aka παίζεις ακόμα cod4 yati ine t0 kalhtair0, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις καν dedicated gpu, που λέει ο λόγος. Παράλληλα από λίγο που έχω checkάρει η amd αρχίζει πάλι να τρώει την intel σε (gaming) performance/$.

Προσωπικά, επειδή το pc μου καλά κρατεί ακόμα θα περιμένω να κάνω αναβάθμιση εφόσον κυκλοφορήσει ο 2ος κύκλος ΑΑΑ releases στις next-gen κονσόλες.

storm

• DV zombie
« Reply #5 on: July 10, 2013, 09:08:15 PM »
MotherBoard: MSI B85-G43 (1150,B85,ATX/DDR3)
CPU:Intel Core i7 4770 (1150/3.4GHz/8MB)

με αυτο το combo δεν πας πουθενα ...

go for z87+3570k
[15:39] hRMNY'syntax:D: psisou na paroume both hax re misa misa
[15:39] hRMNY'syntax:D: gia oikonomia
[15:39] hRMNY'syntax:D: opa soz wrong chat
[15:39] S~> A-STORM  ツ: hahahahahahahah
[15:39] S~> A-STORM  ツ: xaxaxaaxaxaxxaxa

AssVas

• Administrator
  • DV zombie
  • Roger That 3506
« Reply #6 on: July 10, 2013, 09:20:56 PM »
Όσον αφορά την VGA , σε Ati πας αν ΔΕΝ παίζεις Single player games , σε Nvidia αν παίζεις .
Συμφωνώ με την 7870 της Ati την έχω φορέσει σε πάνω από 5 pc φίλων φέτος με i3 οι τσίπηδες και i5 οι λιγότερο cheap.
και στους 2 CPU τρέχει άνετα Full Graphs Battlefield 3 , δεν έτρεξα το χοντρό σε απαιτήσεις Metro Last night .

Μην σκάσεις παραπάνω λεφτά από i5 σε CPU , ούτε ακριβότερη GPU επειδή θα σου μείνουν . Κράτα τα για το επόμενο Upgrade.

Όσον αφορά την κάρτα ήχου, από παλαιότατα έδινα προσωπικά αρκετή σημασία στον ήχο , και ακόμα πιστεύω πως είναι η μισή απόλαυση .
Αν έχεις ακουστικά (ειδικά με USB) δεν έχει κανένα νόημα, όπως δεν έχει νόημα και η Audigy που λες αλλά ούτε το τελευταίο μοντέλο της Creative το Recon παρόλο που έχει στα χαρτιά nice specs. Αν παίζεις με 5.1 και βλέπεις και ταινίες , συνιστώ να βρεις μια X-Fi με Front Panel, αποδίδει πολύ καλύτερα . 

Τροφοδοτικό καλύτερα να δώσεις λίγα παραπάνω τώρα , και πρόβλημα να σου σκάσει μονάχα το να ξεβιδώνεις και να ξεμοντάρεις το PSU σου για να δοκιμάσεις άλλο είναι από τα πιο εκνευριστικά πράγματα.

SSD θα πήγαινα σε Samsung. OCZ έχει μακράν αποτυχημένο παρελθόν και εμπιστοσύνη. Samsung είναι κυρία του εαυτού της. 

Όσον αφορά το M/B , δεν θα αγόραζα ποτέ ξανά στη ζωή μου MSI και θα προτιμούσα άλλο Chipset. Αυτή τη στιγμή θα τσίμπαγα στη θέση σου ένα Z87 based mobo, σκεπτόμενος και το αύριο χωρίς να δώσεις πολλά λεφτά.
<BriZolaS> kala koita egw ton assvas ton exw paradextei
<BriZolaS> sto oti phge rodo kai apo tdm to gurisate sd
<BriZolaS> einai san na stelneis ierapostolo stous zoulou na tous kaneis xristianous

seXtas

• DEMO UPLOADER!
  • Οποιος νυχτα περπατει λασπες&σκατα στους φασιστες
« Reply #7 on: July 10, 2013, 09:44:47 PM »
παρε ο,τι ειχες παρει κ εδω http://www.callofduty.gr/index.php?topic=4224.0 και ολα καλα θα πανε..

"Εγω δεν θα ξεφτιλιστω ποτε μου, δεν θα γερασω.. Θα πεθανω, αλλα θα γαμησω τον κοσμο μεχρι τοτε.."

«Δεν είναι βίαια τα ορμητικά νερά ενός ποταμού,
αλλά οι όχθες που τον περιορίζουν.»

adbyy

• 222 HERO!~
« Reply #8 on: July 11, 2013, 12:35:58 AM »
παρε ο,τι ειχες παρει κ εδω http://www.callofduty.gr/index.php?topic=4224.0 και ολα καλα θα πανε..

ΑΟΥΤΣ...Δεν σχολιάζω...θα ερθουν να με κράξουν ομαδικώς :-X :-\ :( :'(!!!

adbyy

• 222 HERO!~
« Reply #9 on: July 11, 2013, 12:40:53 AM »
Ενδεχομένως ό,τι pc και να πάρει κανείς τώρα να είναι (περισσότερο) outdated (απ'ότι πιστεύει) του χρόνου.

Αν δεν gameάρεις χοντρά, aka παίζεις ακόμα cod4 yati ine t0 kalhtair0, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις καν dedicated gpu, που λέει ο λόγος. Παράλληλα από λίγο που έχω checkάρει η amd αρχίζει πάλι να τρώει την intel σε (gaming) performance/$.

Προσωπικά, επειδή το pc μου καλά κρατεί ακόμα θα περιμένω να κάνω αναβάθμιση εφόσον κυκλοφορήσει ο 2ος κύκλος ΑΑΑ releases στις next-gen κονσόλες.
Ισχύει οτι παίζω κυρίως cod4,αλλα δεν με χαλάνε και τα άλλα!Οσο για αυτο που λες με την AMD-Intel,δεν ξέρω,απλα το πακέτο Intel με Nvidia εχει κερδισει την εμπιστοσύνη μου,μπορει να είμαι και λάθος,αλλα δεν ξέρω ακομη πολλα για τις επιδώσεις.Τωρα αρχισα να ασχολούμε!.

adbyy

• 222 HERO!~
« Reply #10 on: July 11, 2013, 12:44:10 AM »
Ναι νταξ..μας επεισες..
Καταρχην το τροφοδοτικο ειναι γτπκ..Θα σου καει και θα τρεχεις..Παρε επωνυμο και ας ειναι λιγοτερα watt.

SSD παρε kingston η ocz (Εγω θα προτιμουσα τον kingston 120gb επειδη εχει πιο πολλα iops).

Καρτα ηχου εχει καλη η μητρικη,οποτε ειναι ανουσια να βαλεις εξτρα,εκτος αν ειναι ειδικη περιπτωση.

Επισης τι απαιτησεις εχεις απο τον υπολογιστη? Βλεπω εβαλες i7,πιστευεις πως θα τον χρησιμοποιησεις στο επαρκο? (Και γενικα ξερεις τι δυνατοτητες εχει και για που?)
Δεν το θέλω μονο για gaming,το θέλω και για editing(cinema4d,sony vegas,after effects ),γενικα για full multitasking,προγραμματισμό κτλπ.Επίσης,θέλω το PC να μου κρατήσει αρκετά (σε θέμα απόδωσης)

adbyy

• 222 HERO!~
« Reply #11 on: July 11, 2013, 12:49:52 AM »
Η καινούρια σειρά των i7 ίσως είναι η χειρότερη που έχει βγει ειδικά σε σύγκριση με τις προηγούμενες . Καλύτερα να πας σε έναν 2500/2600 αν επιμένεις στην Intel και κάρτα πάρε   ΑMD 7870 που είναι καλύτερη και στα ίδια λεφτά . Aπό τροφοδοτικό εννοείται μια καλύτερη εταιρία (δηλαδή οποιαδήποτε εκτός turbo-x) και από ram άλλαξέ τες σε gskill/kingston . Από ssd δεν ξέρω και θεωρώ υπερβολή την έξτρα κάρτα ήχου . Μπορείς να αγοράσεις ακουστικά/ηχεία που θα αποδίδουν το ίδιο στην ίδια τιμή .
Οταν εννοείς η χειρότερη σειρά?Προτιμώ να μείνω σε Intel(εχώ εξηγήσει παραπάνω τους λώγους)

storm

• DV zombie
« Reply #12 on: July 11, 2013, 01:28:39 AM »
οι haswell εχουν βγαλει προβληματα #fact
ιδιαιτερα σε καταστασεις o/c και με τα λιγα που εχω διαβασει δεν εχουν κανει καλη κολληση μεταξυ του επεξεργαστη και του  IHS (αυτο το γκρι το μεταλλικο :P )
extreme scenario i know but..

οι ivy bridge αντιθετα εχουν βγει παρα μα παρα πολυ καλα κομματια
ενας 3570κ θα σε καλυψει ανετα σε ολες τις αναγκες σου και με μια καλη mobo (z77 chipset) μπορεις σε 2 χρονακια να το κλοκαρεις στα 4.2ghz και να κρατησει ακομα 2 σαν φρεσκος ....
μιλαμε για 4 χρονια πολυ καλης λειτουργιας ενος τετραπυρηνου . σε 4 χρονια βλεπεις τι κανεις (π.χ τσιμπας εναν i7 3770k και εισαι ανετος παλι για αλλα 2 )

η 7870 ειναι αριστη καρτουλα ιδιαιτερα αυτη που εχει gpu απο μεγαλυτερη σειρα πανω (7950 κομμενη δηλαδη)

για τους samsung ssd ολοι λενε τα καλυτερα οποτε ειναι η πιο standard επιλογη i guess

[15:39] hRMNY'syntax:D: psisou na paroume both hax re misa misa
[15:39] hRMNY'syntax:D: gia oikonomia
[15:39] hRMNY'syntax:D: opa soz wrong chat
[15:39] S~> A-STORM  ツ: hahahahahahahah
[15:39] S~> A-STORM  ツ: xaxaxaaxaxaxxaxa

gtαιvπc (reactor)

• DV zombie
  • The odd one out.
« Reply #13 on: July 11, 2013, 02:05:44 AM »
εμένα πάντως ο 4770k κάνει άνετα OC σε 4.4 Ghz με μια ψύκτρα corsair h100i χωρίς να κρασάρει καθόλου, ακόμα και για ώρες σε full load.
συνυπολόγισε θερμοκρασία δωματίου 32 βαθμοί και δεν ακούγεται άσχημα :Ρ

adbyy

• 222 HERO!~
« Reply #14 on: July 11, 2013, 03:22:12 AM »
το δωματιο μου ειναι παγωμένο το καλοκαιρι λώγο θέσης,οπότε ειμαι γύρω στους 28-30