Author Topic: Boήθεια με force shut down.  (Read 8268 times)

zGIN♂

• DV zombie
Boήθεια με force shut down.
« on: September 13, 2013, 02:41:29 PM »
Καλησπερα μοφοζ, παω κατευθειαν στο ψητο γιατι εχω ψιλοχεστει. Εδω και καποιο καιρο (2-3 μηνες) το πισι κλεινει οταν παιζω για καποιο χρονικο διαστημα. Στο cod μετα απο κανα 15λεπτο με 20λεπτο, στο pes δεν κλεινει καθολου(:S) , στο wrc 3 μετα απο κανα μισαωρο, ενω στο far cry 3 μετα το πρωτο trailer κλεινει χωρις να μπει ουτε καν στο gameplay. Μου εκλεισε επισης ακομα και στο windows experience rating test στο κομματι του 3d test.
Drivers κτλ ειναι updated. Σημαντικο ειναι να αναφερω οτι το κουτι ειναι ανοιχτο απο τη μια πλευρα και εχει μεσα 5-6 κιλα σκονη μιας και εχω να το καθαρισω σχεδον ενα χρονο. Φανταζομαι πως παιζει ρολο κι αυτο αλλα ποσταρω μηπως ειναι προβλημα hardware. Θενξ.

cincgr

• CBWARRIOR.
Re: Boήθεια με force shut down.
« Reply #1 on: September 13, 2013, 02:47:31 PM »
ειμαι σχεδον 1000% σιγουρος πως προκειται για θεματα θερμοκρασιας. λογω των υψηλων θερμοκρασιων με ενα μικρο load throttlαρεις. ριξε μια ματια στην ψυξη σου. επισης εχεις κανει oc ? εαν ναι εκανες stress tests ? κατεβασε realtemp και δειξε μας κανενα ss απο idle και medium load...
Comandante in capo
MAD?

Greek Sniping

• Assistant team
  • DV zombie
    • Netcups Greece
« Reply #2 on: September 13, 2013, 02:47:59 PM »
Σημαντικο ειναι να αναφερω οτι το κουτι ειναι ανοιχτο απο τη μια πλευρα και εχει μεσα 5-6 κιλα σκονη μιας και εχω να το καθαρισω σχεδον ενα χρονο. Φανταζομαι πως παιζει ρολο κι αυτο αλλα ποσταρω μηπως ειναι προβλημα hardware. Θενξ.

DUDE

Απλα οταν οταν σβησει,κατευθειαν βαλε το χερι σου στην ψυκτρα του επεξεργαστη και της καρτας γραφικων (αν δεν τα χει καλυψει τελειως η σκονη) and feel the paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaain...

Btw δεν σε δημιουργει προβλημα η σκονη? Εδω στο μαγαζι ερχονται με σκονη και δεν μπορουμε να αναπνευσουμε..Εσυ πως το χεις διπλα σου? :P

"The issue is not whether you are paranoid, the issue is whether you are paranoid enough."

zGIN♂

• DV zombie
« Reply #3 on: September 13, 2013, 02:51:17 PM »
Ανοιγω το παραθυρο το δικο μου και το παραθυρο στο δωματιο του αντωνη και κανει ρευμα. O0
επισης εχεις κανει oc ? εαν ναι εκανες stress tests ? κατεβασε realtemp και δειξε μας κανενα ss απο idle και medium load...

Οχι δεν εxω κανει o/c. Kανω τα τεστ και ποσταρω. Εχει και για gpu θερμοκρασιες το προγραμματακι;
« Last Edit: September 13, 2013, 02:53:13 PM by zGIN♂ »

zGIN♂

• DV zombie
« Reply #4 on: September 13, 2013, 02:57:30 PM »

Greek Sniping

• Assistant team
  • DV zombie
    • Netcups Greece
« Reply #5 on: September 13, 2013, 02:59:50 PM »
Ριξτο φυσηγμα καλο,αλλαξε παστες,και ρυθμισε τo bios να κανει shutdown περιπου στους 70..

"The issue is not whether you are paranoid, the issue is whether you are paranoid enough."

cincgr

• CBWARRIOR.
« Reply #6 on: September 13, 2013, 03:00:08 PM »
77 minimum ? WAT ??   :o :o :o :o :o ??? ??? ??? ???
Comandante in capo
MAD?

zGIN♂

• DV zombie
« Reply #7 on: September 13, 2013, 03:02:54 PM »
Να λεω κι ευχαριστω που δεν εκανε κανα boom ε;

cincgr

• CBWARRIOR.
« Reply #8 on: September 13, 2013, 03:03:14 PM »
btw ο επεξεργαστης ειναι στην πενα αλλα η gpu ανεβαζει λιγο λιγοτερο απο οτι η δικια μου σε bf3 μεσα
Comandante in capo
MAD?

cincgr

• CBWARRIOR.
« Reply #9 on: September 13, 2013, 03:05:26 PM »
Ριξτο φυσηγμα καλο,αλλαξε παστες,και ρυθμισε τo bios να κανει shutdown περιπου στους 70..
this ! αλλαξε παστες , η καρτα σου ειναι αρκετα παλια και για να ανεβαζει τετοιες θερμοκρασιες πνεει τα λοισθια !
κατεβασε msi afterburner για να ρυθμισεις τα ανεμιστιρακια σε μεγαλυτερη ταχυτητα και δες αν θα φτιαξει αλλιως....
Comandante in capo
MAD?

Greek Sniping

• Assistant team
  • DV zombie
    • Netcups Greece
« Reply #10 on: September 13, 2013, 03:07:18 PM »
Πενα δεν το λες...συνηθως τα i7 που στηνω με την μανισια ψυκτρα και παστα,και με standar rpm ρυθμισεις παιζει στους 25 idle και max 50...
boom δεν θα κανει zg1n,γι'αυτο σου κλεινει κιολας...Ειναι ρυθμιση στο bios που αν φτασει μια θερμοκρασια κλεινει απο μονο του..

zGIN♂

• DV zombie
« Reply #11 on: September 13, 2013, 03:09:00 PM »
Nα αλλαξω παστες και στην cpu; Eυχαριστω για την βοηθεια guys.

sinister_evil

• Administrator
  • DV zombie
  • For sale
« Reply #12 on: September 13, 2013, 04:31:17 PM »
Καλά νταξ, μην λέμε και ότι θέλουμε. Με καμία μαμίσια ψήκτρα δεν πιάνει 25οC και σίγουρα πάει παραπάνω από 50 σε heavy load.

Οι θερμοκρασίες αυτές είναι στο load; Αυτή η παπαριά που χρησιμοποιείς έχει επιλογή να γράφει log, ώστε να πας να παίξεις λίγο cod, να σου κάνει restart και μετά να μπορέσεις να δεις τι max temps έπιασε;
BTW η κάρτα γραφικών δεν κάνει reboot το pc.

Ενδεχομένως το psu να μην μπορεί να δώσει το απαραίτητο wattage στο load.

cincgr

• CBWARRIOR.
« Reply #13 on: September 13, 2013, 04:36:17 PM »
Καλά νταξ, μην λέμε και ότι θέλουμε. Με καμία μαμίσια ψήκτρα δεν πιάνει 25οC και σίγουρα πάει παραπάνω από 50 σε heavy load.

Οι θερμοκρασίες αυτές είναι στο load; Αυτή η παπαριά που χρησιμοποιείς έχει επιλογή να γράφει log, ώστε να πας να παίξεις λίγο cod, να σου κάνει restart και μετά να μπορέσεις να δεις τι max temps έπιασε;
BTW η κάρτα γραφικών δεν κάνει reboot το pc.

Ενδεχομένως το psu να μην μπορεί να δώσει το απαραίτητο wattage στο load.
25 idle και 50 heavy load ιζ του γκουντ του μπι mommy, μαλλον "νερο"
Comandante in capo
MAD?

b1LLy

• DV zombie
  • απ' την Πάρο και την Νάξο θα στον ετινάξω...!
« Reply #14 on: September 13, 2013, 04:41:49 PM »
Για να μην ανοίγω άλλο topic έχω και εγώ ένα προβληματάκι με θερμοκρασίες στην κάρτα γραφικών.
Κατέβασα πρόσφατα 2 παιχνιδάκια(Sniper ghost warrior 2 και crysis2) και ingame η κάρτα γραφικών μου βαράει 70άρια.
Να σημειώσω πως το κουτάκι μου είναι πεντακάθαρο,να άλλαζα καμιά πάστα?