και έχει πακέτο έως 24MB μπορεί να κάνει το ακόλουθο (στις περισσότερες περιπτώσεις παίζει, ανάλογα το chipset της κάρτας στο DSLAM που πέφτει η σύνδεσή μας) .
Αρχικά κάνουμε ένα print screen τα στατιστικά της σύνδεσής μας από το Status Page του Router μας (data rate, SNR etc)
Ύστερα πηγαίνυομε στο
1. Start -> Run -> και γράφουμε : cmd (πατάμε enter)
2. Γράφουμε στη συνέχεια : telnet 192.168.1.1
(Εάν δεν έχετε εγκατεστημένο το Telnet (Windows Vista/7, μπορείτε να το προσθέσετε από τον πίνακα ελέγχου/Control Panel -> All Control Panel Items -> Programs and Features -> επιλέγουμε Turn Windows Features on or off .
Βρίσκουμε στην λίστα το "Telnet Client", και το επιλέγουμε
3. Username : admin , Password: default (αν δεν μπει, πηγαίνουμε στο Interface του Router μας και αλλάζουμε το admin password και ξαναδοκιμάζουμε)
4. Δίνουμε μετά την εντολή ->
wan dmt2 set snrmoffset 4096 4096
και μετά την εντολή ->
wan adsl reset
5. Περιμένουμε να ξανασυγχρονίσει το CPE μας.
6. Κατόπιν δίνουμε την εντολή ->
adslphxcmd info --show
Για να δούμε τα στατιστικά της γραμμής μας και να δούμε εάν καταφέραμε να αλλάξει η ταχύτητα συγχρονισμού.
Μπορούμε να ορίσουμε διαφορετικές τιμές στην εντολή wan dmt2 set snrmoffset ->
wan dmt2 set snrmoffset 2048 2048 ή
wan dmt2 set snrmoffset 8192 8192
Αναλόγως πόσο θέλουμε να πειραματιστούμε και πόσο αντέχει η γραμμή μας.
Αν ανεβάσουμε πολύ το Data Rate πιθανότατα να έχουμε αποσυνδέσεις.
Για να επαναφέρουμε τις αρχικές τιμές της γραμμής μας απλά σβήνουμε και ανάβουμε το CPE μας.
Η παραπάνω διαδικασία δουλεύει συνήθως στα ZTE 108 NS , ZTE W300 και στα Bautec. Μπορούμε να πετύχουμε το ίδιο αποτέλεσμα και στα Thomson 585 και σε αρκετά CPE του εμπορίου μέσω Telnet ή εναλλακτικά μέσω Windows based προγραμμάτων (DMT).
Καλές δοκιμές.