6) GReliteΟι GRelite είναι μία από τις γνωστότερες ομάδες στο χώρο του CoD, με ιστορία από το CoD 2. Εκ μέρος των GRe μίλησε ο Blue.
dfk_7677: Πες μου λίγα λόγια για τον εαυτό σου.
Blue: Με λενε Δημήτρη και είμαι 39 ετών. Ασχολούμαι με το online gaming τα τελευταία 8 χρόνια, από το CoD2 στους Playboy Bunnies οι οποίοι μετονομάστικαν σε GRelite στο CoD4.
dfk_7677: Και τώρα συμμετέχεις στην Premiership με τους GRelite. Ποιό είναι το main line-up;
Blue: Blue, pi8ikos, Wishbone, Promo, Takr (Adolf, kai Don), αλλά όλοι παίζουμε.
dfk_7677: Στον όμιλό σας έχετε ακόμη idinark, GW1 και HEAT2. Πιστεύεις ότι θα έχετε εύκολο έργο για την πρόκριση στα playoff ή μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις;
Blue: Ολα παίζουν, εμεις ειμαστε προετοιμασμενοι για ολα. Πιστευω να γίνουν καλοι αγώνες και να ευχαριστηθούμε όλοι.
dfk_7677: Σε πρόσφατη δημοσκόπιση οι GRelite κατατάσσονται 5οι όσον αφορά τις πιθανότητες πρόκρισης στην 4άδα πίσω από SP, idinark, sol και GaD. Εσύ τι πιστεύεις για την 1η τετράδα;
Blue: Η δημοσκόπιση, δεν είναι άσχημη, σύμφωνα με αποτελέσματα απο πρόσφατους αγώνες μεταξύ των ομάδων (σε Lan, onc's κτλ.) αν και θα έλεγα ότι μόνο οι SP, είναι ακόμα δεμένοι πιο πολύ απ όλους ώς ομαδα. Κατα την αποψή μου, το community μας, είχε σπάσει σε πολλές mixed ομαδες, για fun πιο πολύ, ενώ όλες οι ομάδες επηρεάστηκαν απ την έλευση του COD5 και είτε σταμάτησαν τα εντατικά τους παιχνίδια, είτε μπερδεύτηκαν, είτε βαρέθηκαν. Αυτα όλα βέβαια, είναι η δική μου εκτίμηση, ίσως στην πραγματικότητα να μην είναι κι έτσι ακριβώς.
dfk_7677: Άρα συμφωνείς με τη δημοσκόπιση όσον αφορά τις θέσεις;
Blue: Όχι. Λόγω όλων αυτών των λόγων που είπα και επειδή εμεινε χρόνος μεχρι να ξεκινησουν οι αγώνες του ESL, ωστε να ξαναπροπονηθούν οι ομαδες η δημοσκόπηση μπορεί να διαψευσθεί.
dfk_7677: Τι πιστεύεις ότι προσφέρουν διοργανώσεις σαν την Premiership στο community και τι άλλο θα μπορούσε να γίνει ώστε να ανέβει το επίπεδο;
Blue: Τώρα πιά το μόνο που προσφέρουν είναι λίγο παραπάνω σασπένς, στο μίζερο Ελληνικό community. Μια όαση αληθινού gaming για τους πραγματικούς λάτρεις του είδους. Τι άλλο απροσφέρει; Νέους παίκτες; Όσοι έπαιξαν και ασχολήθηκαν σοβαρά, παίζουν τώρα στο πρωτάθλημα αυτό και όποιος ήταν να ασχοληθεί, ασχολήθηκε. Δε νομίζω να φέρει νέο κόσμο. Λυπάμαι γι' αυτό, αλλά και το COD4 που ήταν πολύ καλό, θα αρχίσει κι αυτό να τελειώνει τον κύκλο του.
dfk_7677: Δημήτρη σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και εύχομαι καλές εμφανίσεις για την ομάδα σου.
Blue: Να σαι καλά και ευχομαι τα ίδια σε σένα και στην ομάδα σου.
7) Hellenic Army Command VirtualΟι HACv είναι μια ομάδα πολύ καινούρια στο χώρο του CoD4. Έρχονται από το χώρο των realistic simulators και fps όπως το ArmA. Εκ μέρους των HACv μίλησε ο Whiskey.
dfk_7677: Πες μου λίγα πράγματα για σένα.
Whiskey: Με λένε Απόστολο, ειμαι 42 χρονων και ξεκινησα το on-line gaming στην ομαδα τω GR-OF πριν απο πολλα χρονια. Σαν αρχικα και βασικα games ειχα τους αεροπορικους εξομοιωτες και για αυτο τον λογο ξεκινησα ανοιγωντας στην GROF το MSFS. Εναν περιπου χρονο μετα και μην συμφωνωντας με τις αντιληψεις του Διοικητη της GROF, μαζι με μια μεγαλη ομαδα ατομων φυγαμε και φτιαξαμε την ... ΗΕΑΤ
2 χρονια και κατι μετα αφησα την ΗΕΑΤ λογω καποιων προσωπικων διαφωνιων και εφταξα την HAC ως Hellenic ArmA Community ασχολουμενος αποκλειστικα με το Armed Assault ως game ... στην συνεχεια μετονομασαμε την ομαδα σε HACv - Hellenic Army Command Virtual προσθετωντας και αλλα games μεσα ενα εξ αυτων προσφατα το COD4.
Στην HACv εκτος απο τα games ασχολουμαστε και ειμαστε η μοναδικη ομαδα που κανει moding στο armed Assault εξομοιωνοντας τις Ελληνικες ενοπλες δυναμεις σε καθε επιπεδο και διχως καμια αληθινη σχεση με τον πραγματικο στρατο φυσικα (ειμαστε απλα modders και gamers).
Ειμαι φυσικα παντρεμενος με 2 παιδια εκ των οποιων ο γιος μου στα 16 του χρονια λαμβανει ενεργα και εκεινος μερος στα games (οταν τα μαθηματα του το επιτρεπουν).
dfk_7677: Και τώρα συμμετέχεις με τους HACv στην Premiership. Ποιο είναι το main line-up σας;
Whiskey: Whiskey - Cuervo - Bacardi - Tsikoudia - Retsina - Vodka - CocaCola - Sniper .... και αν προλαβουν και 1-2 ατομα που ηρθαν προσφατα
dfk_7677: Στον όμιλό σας ακόμα βρίσκονται oi GaD, Nukes, PunX. Πως κρίνεις τις ελπίδες της ομάδα σας για πρόκριση αλλά και γενικά ποια πιστεύεις ότι θα είναι η έκβαση του ομίλου;
Whiskey: Η ομαδα μου ειναι πολυ νεα για να μπορει να εχει φιλοδοξιες προκρισης διχως αυτο να σημαινει οτι δεν θα δωσουμε οτι εχουμε για το καλυτερο αποτελεσμα. Μπηκαμε στο πρωταθλημα για την αποκτηση εμπειριων και εκει επικεντρονωμαστε. Οσον αφορα την καταταξη θεωρω οτ στον ομιλο μας θα ειναι GaD - Nukes - PunX - HACv
dfk_7677: Και γενικότερα για το ποιες ομάδες θα κατακτήσουν μια θέση στην 1η τετράδα, τι θα έλεγες;
Whiskey: Μην εχοντας μεγαλη εμπειρια αλλα απλα κοιτωντας τα "επιτευγματα" των ομαδων θεωρω οτι οι SP ισως εχουν τον πρωτο λογο και σιγουρα πιστευω την ΗΕΑΤ μεσα στην τριαδα ... SoL και idinark
dfk_7677: Πιστεύεις ότι διοργανώσεις σαν την Premiership μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο του CoD στην χώρα μας και με ποιο τρόπο;
Whiskey: Κοιτα ... ειναι σιγουρο οτι τετοιες διοργανωσεις μπορουν να ανεβασουν το επιπεδο μεσα απο την σωστη προβολη ωστε να τραβηξουν κοσμο αλλα και απο την ομαλη και δικαιη διεξαγωγη ωστε να μην υπαρξει καμια αμφιβολια ως προς την διαφανεια. Παιζοντας εδω και πολυ λιγο καιρο το game εγω προσωπικα διαπιστωσα τεραστιες "παικτικες" διαφορες οι οποιες δεν με επεισαν οτι ηταν ολες ... νομιμες.
Αν μπορουσαμε να "κλειδωσουμε" τετοιες καταστασεις μακρια και να ευχαρηστηθουμε το game οπως πραγματικα ειναι τοτε πραγματικα πιστευω οτι τετοιες διοργανωσεις εχουν οντως να προσφερουν πολλα.
dfk_7677: Απόστολε σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και εύχομαι τα καλύτερα για την παρθενική εμφάνιση της ομάδας σου στο competitive CoD4.
Whiskey: Και εγω Διονυση σε ευχαριστω και ευχομαι τα καλυτερα και για την ΗΕΑΤ και προσωπικα σε εσενα καλη συνεχεια και αν δεν εχεις κατι περισσοτερο ... τα λεμε συντομα παλι.
8 ) Hellenic Elite Armed TeamΗ ΗΕΑΤ είναι μια multigaming clan που μπήκε στο χώρο του CoD με την έλευση του CoD4. Εκ μέρους της HEAT μίλησε ο Airborne.
dfk_7677: Πες μου μερικά πράγματα για τον εαυτό σου.
Airborne: Είμαι ο Σωτήρης, είμαι 25 ετών και μένω Καλλιθέα. Απο μικρός μου άρεσε το video-gaming . Έχω παίξει σχεδόν όλων των ειδών τα παιχνίδια. Τα αγαπημένα μου πλέον είναι τα FPS.
dfk_7677: Στην Premiership, συμμετέχεις με την H.E.A.T. Ποιο είναι το main line-up σας;
Airborne: Είναι ο dfk_7677 (Διονύσης) που είναι και ο συντονιστής μας. Ο Chris-Gd (Χρήστος) που δουλεύει πολύ καλα το Sniper , o Elessar (Ι.Ε) , o Overmind (Μάνθος) και εγώ ο Airborne.
dfk_7677: Στον όμιλό σας βρίσκονται ακόμα οι huhu, οι GR-OF και οι Immature, ένας όμιλος που οι εκπλήξεις φαίνονται πιθανές. Εσύ ποιά πιστεύεις ότι θα είναι η έκβαση;
Airborne: Επειδή έχουμε δουλέψει αρκετά απάνω στο παιχνίδι είμαι σχεδον σίγουρος πως εμείς θα συνεχίσουμε. Για τους υπόλοιπους εύχομαι καλή τύχη αλλα δεν θα ήθελα να κάνω καποια πρόβλεψη καθώς δεν γνωρίζω τι προετοιμασία έχουν κάνει και σε τι φόρμα βρίσκονται.
dfk_7677: Αν τελικά καταφέρετε να περάσετε στα playoff, ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για το team σου;
Airborne: Πιστεύω οτι μπορούμε να διεκδικήσουμε ακόμα και την 1η θέση. Πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο βεβαια μια και υπάρχουν πάρα πολυ καλοί αντίπαλοι μπροστά μας. Πιστεύω ομως στην ομάδα μου και πάμε να διασκεδάσουμε και να φτάσουμε όσο πιο κοντά στην κορυφή γίνεται.
dfk_7677: Μπορείς να κάνεις προβλέψεις για την 1η τετράδα;
Airborne: Όχι, απλά θα ηθελα πολύ να βρισκόμαστε εμέις μέσα στην 4άδα.
dfk_7677: Αν έπρεπε να ξεχωρίσεις κάποιους παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά στο Premiership, ποιους θα έλεγες;
Airborne: Σίγουρα θα μπορούσα να αναφέρω σε 5-6 άτομα που μου περνάν απο το μυαλό και πραγματικά νιώθουν του παιχνίδι. Δεν θα ήθελα όμως να αναφέρω ονόματα και να διαχωρίσω παίχτες.
dfk_7677: Πως πιστεύεις ότι διοργανώσεις σαν την Premiership συμβάλλουν στην ανάπτυξη του gaming στη χώρα μας;
Airborne: Το οτι συμβάλουν είναι γεγονός ! Κάτι τέτοιες διοργανώσεις δίνουν πολύ περισσότερο ενδιαφέρον και κίνητρο στο κάθε παιχνίδι. Τέτειες διοργανώσεις λοίπουν πολύ απο την χώρα μας.
dfk_7677: Σωτήρη σε ευχαριστώ για το χρόνο που δαπάνησες και εύχομαι κάθε επιτυχία στο team σου.
Airborne: Σας εύχομαι επίσης το ίδιο και στο δικό σας team. (γέλια)
9) Hellenic Elite Armed Team 2H ΗΕΑΤ 2 είναι το δεύτερο team για το CoD4 που προσπαθεί και αυτό να βρει το δρόμο τους στα δύσβατα μονοπάτια του Modern Warfare. Εκ μέρους της HEAT 2 μίλησε ο tjole.
dfk_7677: Πες μας μερικά λόγια για σένα
tjole: Λεγομαι Ανδρεας, 29 ετων, ομορφος, ψηλος, γεροδεμενος(πλακα), κατι σαν δημοσιος υπαλληλος, Ολυμπιακος πανω απ' ολα.
dfk_7677: Είσαι ο leader των HEAT 2. Ποιο είναι το main line-up σας στη συμμετοχή στην premiership;
tjole: Tο main line-up απαρτιζετε από Punisher-Dtasos-Tjole7-Korze-Stifler με καποιες αλλαγες οσο εχει να κανει τον 5ο συμετεχοντα
dfk_7677: Στο group σας, μετέχουν ακόμα οι idinark, GRelite και Greek Warriors. Πως βλέπεις τις πιθανότητές σας για πρόκριση;
tjole: Λοιπον κοιτα,το δευτερο team ειναι καινουριο οποτε η προκριση δεν ειναι ο καθεαυτου στοχος μας. Κυριο θεμα μας ειναι η για πρωτη φορα συμμετοχη μας σε ενα οργανωμενο league για να μπορεσουμε να παρουμε μια γευση το τι σημαινει ακριβως συμετοχη σε κατι τετοιο. Περαν αυτου εχουμε στον ομιλο μας μια παρα πολυ δυνατη ομαδα τους idinark που προσωπικα για μενα ειναι κ απο τα φαβορι, ακολουθως εχουμε τους Grelite που απαρτιζετε απο αρκετα καλους παιχτες κ τους Gwarriors που επισης εχουν αρκετά καλα στοιχεια. Το κυριοτερο για μας ειναι να αποκομίσουμε καποια εμπειρια για να μας βοηθησει να γινουμε σιγα σιγα καλυτεροι κ να ευχαριστηθουμε πανω απ ολλα το παιχνιδι. Για μενα προσωπικα οι ελπιδες προκρισης ειναι λιγες.
dfk_7677: Αν έπρεπε να ρισκάρεις μια πρόβλεψη για την κατάταξη στις 4 πρώτες θέσεις, τι θα έλεγες;
tjole: πιστευω οπως ειπα κ πριν η Idinark εχουν αρκετες ελπιδες,sol, Heat, Ηuhu και sp.
dfk_7677: Πιστεύεις ότι διοργανώσεις σαν την Premiership, τονώνουν το ενδιαφέρον και πρέπει να γίνονται σε πιο τακτική βάση;
tjole: Πολυ καλη κινηση. Δινοντας στης ομαδες ενα παραπανω κινητρο, συναγωνισμός εντος συνορων, βοηθαει και στην βελτιωση των ομαδων για τις παραπερα αγωνιστικες υποχρεωσεις κ εκτος συνορων, κρατωντας το επιπεδο ψηλα. Και επισης συμαντικο το θεμα γοητρου αναμεσα στις ομαδες.
dfk_7677: Ανδρέα σε ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες και εύχομαι καλή τύχη στην ομάδα σου.
tjole: Ευχαριστω κι εγω. Καλη επιτυχια σε ολους.
10) huhuΟι huhu είναι ένα από τα γνωστότερα team στο χώρο του CoD, με μια πάντα ισχυρή παρουσία στο community, που παρότι inactive τον τελευταίο καιρό, επιστρέφει τώρα στη δράση με αφορμή την Premiership. Εκ μέρους των huhu μίλησε ο AssVas.
AssVas: Με λένε Βασίλη και είμαι 25 ετών παλικάρι, παίζω online games αρκετό καιρό,το cod είναι ένα απο αυτά στο οποίο έχω αφιερώσει αρκετό καιρό. Ξεκίνησα με τους 222 επί Mohaa και έφτασα με τους huhu στο cod4. Το πιο όμορφο πράγμα απο την όλη φάση είναι οι φίλοι που κάνεις ingame να γίνονται και φίλοι in real life, priceless.
dfk_7677: Οι huhu συμμετέχουν στην Premiership. Ποιο είναι το main line-up;
AssVas: Δεν έχω αποφασίσει ακόμα έχουμε ξεκινήσει λίγο practice αυτή τη βδομάδα για να μη πιούμε βασικά , θα δείξει
dfk_7677: Ας πάμε στα βαθιά. Ποιες οι φιλοδοξίες για την ομάδα σου σε αυτό το cup, εκτός βέβαια από το να μην πιειτε;
AssVas: Κοίτα όλοι μας έχουμε επαφή με το αντικείμενο και αν είμαστε σε καλή μέρα μπορεί να πάμε καλά. Όμως ρεαλιστικά είμαστε σαν ομάδα inactive αρκετό καιρό και σίγουρα υπάρχουν δυνατότερα σχήματα. Θα βάλουμε τα δυνατά μας να δώσουμε το καλύτερο εαυτό μας και να προσφέρουμε και λίγο θέαμα. Δεν στοχεύουμε για 4άδα ούτε πιστεύω σε θαύματα.
dfk_7677: Στον όμιλό σας βρίσκονται GR-OF, ΗΕΑΤ και οι μάλλον άγνωστοι immature, κάνοντάς τον τον πιο δύσκολο να γίνει κάποια πρόβλεψη. Εσύ τι πιστεύεις ότι θα γίνει;
AssVas: Δύσκολο; δε το νομίζω. Οι μεν HEAT αν δείτε το cb έχουν φέρει πολύ καλα αποτελέσματα τελευταία και αποτελούν το φαβορί. Οι GR-OF όπως τους είδα στο ONC έχουν να δώσουν πόνο, όσο για τους immature μπορεί να μην τους ξέρουμε αλλά δε νομίζω πως πρέπει να τους υποτιμήσουμε.
dfk_7677: Μια που αγαπώ τις προβλέψεις, πες μου τι πιστεύεις για τις ομάδες που θα συμπληρώσουν την 1η τετράδα του tour.
AssVas: 1.SP 2.Idinark (έχουν psit&briz) 3.GAD Τώρα για 4ο ... οπως τα φέρει η προετοιμασία των HEAT/sol/GRelite.
dfk_7677: Τι πιστεύεις ότι μπορούν tour σαν το Premiership να προσφέρουν στο community;
AssVas: Μπορούν να δώσουν το έναυσμα στις ομάδες να καούν λίγο παραπάνω, μπορούν τέτοια tour να boostαρουν το ενδιαφέρον των παικτών να δημιουργήσουν νέα teams. Ακόμα και να αναστήσουν νεκρούς, όπως εμάς.
dfk_7677: Πιστεύεις ότι το Ελληνικό community έχει περιθώρια βελτίωσης, έτσι ώστε να πλησιάσουμε το επίπεδο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ή είναι καλύτερο να επιμείνουμε στο fun, που ίσως ταιριάζει περισσότερο στην νοοτροπία μας;
AssVas: Τρελός είσαι; Σαφέστατα και μπορούμε να μεγαλώσουμε και άλλο, όρεξη να υπάρχει. Αν κρίνεις απτη πορεία αυτού του portal με τα cod1-2-4 το community μεγαλώνει συνεχώς. Απο θέμα ποσότητας δες τη premiership, έχουμε για πρώτη φορά 16 ορεξάτα teams. Όσον αφορά τη ποιότητα, αυτή καλυτερεύει συνεχώς. Βέβαια το επίπεδο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών για να το φτάσεις πρέπει να έχεις και την αντίστοιχη υποδομή. Για αυτά που έχουμε το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.
dfk_7677: Βασίλη ευχαριστώ για το χρόνο σου και εύχομαι τα καλύτερα για το team σου.
AssVas: Δε κάνει τίποτα, ευχαριστώ για το interview, να σαι καλά.
11) ImmatureΟι Immature είναι μια clan που δημιουργήθηκε από φίλους μέσω public gaming, που πια έχει μπει στην τροχιά του competitive gaming, όντας πλέον μια οργανωμένη ομάδα. Εκ μέρους των Immature μίλησε ο kennyg.
dfk_7677: Λοιπον, πες μου μερικά πράγματα για τον εαυτό σου.
kennyg: Είμαι ο Γιώργος 26 ετών, φοιτητής αρχιτεκτονικής αθήνα, ζούσα εξωτερικό 5χρόνια (τελείωσα διεθνείς σχέσεις 1 πτυχίο).. 6χρονών..στον κόσμο του cod μπήκα πέρυσι και θα έλεγα απέκτησα ένα hobby που παλαιότερα κατέκρινα. Ο λόγος πέρα απο τις συγκινήσεις του παιχνιδιού είναι και το δέσιμο που δημιουργεί σταδιακά το community που ξεφεύγει απο τα όρια του pc και πηγαίνει σε προσωπικό επίπεδο.
dfk_7677: Και τώρα συμμετέχεις με τους immature στην Premiership. Ποιο είναι το main line-up της ομάδας σου;
kennyg: Λοιπόν kafros, toulour, kennyg, 6i6, subzero.
dfk_7677: Στον όμιλό σας βρίσκονται ακόμα HEAT, huhu, GROF. Πώς βλέπεις τις πιθανότητες της ομάδας σου για πρόκριση, αλλά και γενικά την έκβαση του ομίλου;
kennyg: Ρεαλιστικά κοιτώντας τις ομάδες και βάση του γεγονότος ότι πρώτη φορά λαμβάνουμε μέρος σε κάτι τέτοιο, θα έχριζα φαβορί τους huhu. Για την θέση, επιφυλλάσομαι, αυτή είναι και η ομορφία του cod. Μπορεί να σε εκπλήξει.
dfk_7677: Σίγουρα οι εκπλήξεις είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αν δε γίνουν όμως ποιες πιστεύεις ότι θα είναι οι ομάδες που θα καταφέρουν να φτάσουν στην 1η τετράδα του τουρνουά;
kennyg: Λοιπόν, κατά την γνώμη μου SP έχουν αποδείξει πολλές φορές την αξίας τους, SOL, indinark, huhu. Αυτές θα έλεγα. Αλλα και πάλι δεν μπορείς να ξέρεις με ομάδες όπως οι GW που πιστεύω πολύ και οι HEAT.
dfk_7677: Ποιοι από τους παίκτες που συμμετέχουν στην Premiership πιστεύεις ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν το πλεονέκτημα στις ομάδες τους;
kennyg: Υπάρχουν οι κλασσικές αξίες όπως ο jackal, vertigo ktl. Αυτό που θα ήθελα ήταν να δώ νέους παίχτες που θα φώσουν νέα πνοή στο commuity και νέο ενδιαφέρον. Μεταξύ αυτών, ο subzero, peosforos πιστεύω ωρίμασαν για να δώσουν δείγματα.
dfk_7677: Θεωρείς ότι η κίνηση αυτή να γίνει η Premiership θα φέρει θετικά αποτελέσματα για το CoD community και αν ναι ποια;
kennyg: Αναμφισβήτητα. Την δημιουργία της premiership την θεωρώ ώς το πρώτο βήμα και ελπίζω να επακολουθήσουν και άλλα. Μεγαλύτερο δέσιμο μεταξύ των λεγόμενων hardcore players, και φυσικά δηιμουργεί κίνητρο σε όλους εμάς τους νεότερους να συνεχίσουμε την ενασχόληση με το COD.
dfk_7677: Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ και εύχομαι η ομάδα σου να αποδώσει τα μέγιστα στην Premiership.
kennyg: Να σαι καλα man.