Author Topic: Aγορά σταθερού ΚΟΥΜΠΙΟΥΤΕΡ!  (Read 25418 times)

Hitmanchris

• DEMO UPLOADER!
Aγορά σταθερού ΚΟΥΜΠΙΟΥΤΕΡ!
« on: January 01, 2013, 09:35:29 PM »
    Ηρθε η μεγαλη στιγμη να αφησω το λαπτοπ στην ακρη και να παρω εναν σταθερο!
    Φυσικα το να φτιαξω κομματι κομματι ξερω οτι ειναι καλυτερο ετσι ? Βεβαια εχω στα υποψην και
αυτόν.
Διαθεσιμο cash παιζει γυρω στο χιλιαρικο αντε 1100(χωρις οθονη-ποντικι)
Οποτε οποιος εχει την καλη διαθεση και την ευχαριστηση μπορει να με βοηθησει στο στησιμο ενος καλου πισιου.

Εχω κανει κατι ερευνες και εχω καλες γνωμες μεχρι τωρα για αυτα :

• επεξεργαστης
  • μητρικη
      RAM
      καρτα γραφικων

Για τροφοδοτικο θα ηθελα τη γνωμη σας.Μου εχουν πει οτι 650W θα ηταν κομπλε,αλλα δεν ξερω ακομα.
      Για σκληρο δν με ενδιαφερει τοσο,1TB και καλα ειναι.
      Case επισης δεν εχω κοιταξει,αλλα νομιζω θα βρω τπτ καλο στο itsmart.

Aυτα προς το παρων !Ευχαριστω εκ των προτερων! α! και καλη χρονια  :-*
    [/list]
    μην πάρετε τον chris spammarei συνέχεια Attack left flank!

storm

• DV zombie
    Re: Aγορά σταθερού ΚΟΥΜΠΙΟΥΤΕΡ!
    « Reply #1 on: January 01, 2013, 10:13:04 PM »
    αν πας σε 660 πηγαινε στην ti εκδοση !

καλες επιλογες επεξεργαστη κτλπ αλλα για gaming ποιο αποδοτικος θα ειναι ενας i5 με μια z77 μομπο.

στα χρηματα που εχεις θα αξιζει πολυ να παρεις εναν ssd (κοντα στα 100-110 ) μιας και το συστημα μετα θα πεταει σε browsing και λοιπες εργασιες( μην βαλεις εκει μεσα ομως τα games)

τροφοδοτικο ενα καλο 600αρι (οχι κινεζικο) και θα εισαι πολυ κομπλε. (corsair ax , cx , gs series)

σε καμοια περιπτωση μην πας σε ετοιμο turbo x. τον ουρανο με τα αστρα για ενα παρα να σου ταζουν αστο γαματο φτιαξτο καλυτερα μονος σου

[15:39] hRMNY'syntax:D: psisou na paroume both hax re misa misa
    [15:39] hRMNY'syntax:D: gia oikonomia
    [15:39] hRMNY'syntax:D: opa soz wrong chat
    [15:39] S~> A-STORM  ツ: hahahahahahahah
    [15:39] S~> A-STORM  ツ: xaxaxaaxaxaxxaxa

Hitmanchris

• DEMO UPLOADER!
    « Reply #2 on: January 02, 2013, 04:37:53 PM »
    καλες επιλογες επεξεργαστη κτλπ αλλα για gaming ποιο αποδοτικος θα ειναι ενας i5 με μια z77 μομπο.
    γιατι αυτο ?  :S

storm

• DV zombie
    « Reply #3 on: January 02, 2013, 04:52:20 PM »
    γιατι ο 8πυρηνος amd (απο οτι εχω διαβασει) ειναι ποιο αποδοτικος για rendering κτλπ δουλειες δηλαδη που αξιοποιουν καλυτερα περισσοτερους πυρηνες.

αντιθετα οι i5 (3570k p.x) ειναι τετραπυρηνοι αλλα με πολυ καλες αποδοσεις ανα πυρηνα (σε καθε benchmark ειναι ανωτεροι στο gaming απο τους amd.)

απο κει και περα και εναν 6300(6coreamd.) να επερνες θα εκανες μια χαρα την δουλεια σου !

γενικα πεταξου μεχρι το hwbox.gr και δες διαφορα θρεντ εκει περα , θα σε κατατοπισουν

hIpo

• DEMO UPLOADER!
    • kolasmenos
    « Reply #4 on: January 02, 2013, 06:45:06 PM »
    650watt einai ok.
    egw tha elega oti k o storm i ton i5 3570 i i7 3770k
    apo ram 8 giga einai arketa.
    apo mobo asrock z77 kai eisai ok.
    apo trofodotiko kati se corsair tx650 nomizo einai arketa kalo.
    Twra ti tower thes mid i full tower?
    « Last Edit: January 02, 2013, 06:50:55 PM by hIpo »

Hitmanchris

• DEMO UPLOADER!
    « Reply #5 on: January 02, 2013, 06:46:57 PM »
    650watt einai ok.
    egw tha elega oti k o storm i ton i5 3570 i i7 3770k
    apo ram 8 giga einai arketa.
    apo mobo asrock z77 kai eisai ok.
    Twra ti tower thes mid i full tower?
    full

Greek Sniping

• Assistant team
    • DV zombie
      • Netcups Greece
    « Reply #7 on: January 02, 2013, 07:52:21 PM »
    w/e...ακου εκει asrock σε high-end μηχανημα...θα σου στησω ενα pc τωρα απο e-shop....

"The issue is not whether you are paranoid, the issue is whether you are paranoid enough."

Hitmanchris

• DEMO UPLOADER!
    « Reply #8 on: January 02, 2013, 07:54:20 PM »
    w/e...ακου εκει asrock σε high-end μηχανημα...θα σου στησω ενα pc τωρα απο e-shop....
    μιλα ελληνικα :P

Greek Sniping

• Assistant team
    • DV zombie
      • Netcups Greece
    « Reply #9 on: January 02, 2013, 08:06:53 PM »
    Βασικα το full tower κουτι το θες για καποιο συγκεκριμενο σκοπο,η απλα σου κατσε ωραια η ιδεα του full tower? Θερμοκρασιες,cable management και ομορφια δεν ειναι χαρακτηριστικα που υστερουν τα midi κουτια. Και γλυτωνεις και πολλα φραγκα για καλυτερο επεξεργαστη η καρτα γραφικων κτλ...

Επισης αμα τα παρεις εσυ,ξερεις να τα στησεις?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558328
    http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522958
    http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.549215 x 2 (Υπαρχουν και σε μπλε χρωμα αν σ'αρεσουν πιο πολυ)
    http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303677 Αποθηκη
    http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.551068 Λειτουργικο και games τα οποια θες μονο να φορτωνουν εντελως σφαιρατα
    http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513593
    http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.321033

Παντως περι ssd ως λειτουργικο και μερικα games και hdd για αποθηκη εχω τις επιφυλαξεις μου...Και με εναν WD 1TB Black Edition θα πεταει το pc (64mb cache,7200 rpm)  απλα εχω ακουσει πολυ καλα λογια για τους ssd..Βεβαια imo το μονο καλο ειναι το boot-load time και το seek-time...Αλλα το combo ssd + hdd σου βγαινει μονο ενα 50αρι παραπανω απο μονο hdd οποτε αξιζει...Επισης αν ειδες δεν εβαλα κουτι,γιατι αυτο μπορεις να επιλεξεις οποιο σου αρεσει,με μονη προυποθεση να παιρνει τουλαχιστον atx μητρικη.
    Παντως αυτα τα parts αμα τα ψαξεις απο skroutz,ισως σου βγουν πιο οικονομικα..
    « Last Edit: January 02, 2013, 08:48:33 PM by Greek Sniping »

"The issue is not whether you are paranoid, the issue is whether you are paranoid enough."

Hitmanchris

• DEMO UPLOADER!
    « Reply #10 on: January 02, 2013, 08:50:29 PM »
    Βασικα το full tower κουτι το θες για καποιο συγκεκριμενο σκοπο,η απλα σου κατσε ωραια η ιδεα του full tower? Θερμοκρασιες,cable management και ομορφια δεν ειναι χαρακτηριστικα που υστερουν τα midi κουτια. Και γλυτωνεις και πολλα φραγκα για καλυτερο επεξεργαστη η καρτα γραφικων κτλ...

Επισης αμα τα παρεις εσυ,ξερεις να τα στησεις?
    μου κατσε ωραια το full οταν εβλεπα ετοιμα..οχι για κανενα αλλο λογο.

δν ξερω να τα στησω οχι.εχω 2-3 γνωστους που μπορουν. ή κανα πλαισιο ή eshop, btw ξερεις ποσο θα κοστισει το στησιμο καπου εξω ?

Greek Sniping

• Assistant team
    • DV zombie
      • Netcups Greece
    « Reply #11 on: January 02, 2013, 09:03:19 PM »
    το 50αρι μαλλον ειναι στο νερο,αμα το πας σε μαγαζι..Νομιζω αν τα παρεις ολα απο e-shop η πλαισιο στο στηνουν τζαμπε..Και λογικα στα πιο πολλα μαγαζια ειναι ετσι...Εγω προσωπικα παιρνω ενα 50αρι για στησιμο,μαζι με format,progs,games που θελει ο πελατης,και βεβαια πολυ πιο καλυτερο και ποιοτικο στησιμο,ειτε απο αποψης ομορφιας η cable management...Το θεμα ειναι οτι και να στο στησουν θα χρειαστεις λειτουργικο,και για να παρεις αυθεντικο δεν λεει,ουτε να στο βαλουν αυτοι (θελουν 15-30 για την δουλεια,και αλλα ποσα κανει το λειτουργικο ξεχωριστα..) Δικια μου αποψη,αν οι γνωστοι σου ειναι φιλαρακια σου,τους πας σπιτι σου για καφεδουμπα,και καθεστε μαζι και στηνετε το pc,ωστε να δεις και συ τι παιζει,και να κανετε και καλο στησιμο...

Οσο για το full ξαναλεω,αφου δεν θα στησεις κανα υπερχοντρο pc,3-4 καρτες γραφικων,αλλους τοσους hdd-ssd και τιποτα υδροψυξεις κτλ,δεν σου χρειαζεται full...Ασε που ειναι και πολυ βαρυ και πιανει και πολυ χωρο...Παντως αμα θες ψαξε ατο skroutz αυτα τα κομματια,να δεις τι διαφορες παιζουν στις τιμες...

Επισης μπορειτε να δωσετε καμια γνωμη οι ssd-ακηδες του community? Λεει αυτος ο ssd? Τα speeds που γραφει μου φαινονται απλα χαρακτηριστικα του χαρτιου...Οπως πιανουμε 24mb/s internet...
    Επισης γενικα προτεινω intel + nvidia ενω εγω στο δικο μου εχω amd cpu και gpu,γιατι δεν πιστευω το i7 να συγκρινεται με fx bulldozer (που βγηκανε και fail,και μας απογοητευσε η amd..) και nvidia καρτα γραφικων,οχι τοσο για θεμα επιδοσεων,αλλα για το γαμημενο το catalyst-driver της amd που συνεχως buggarei και πεταει και blue-screens καθε τοσο (και μενα εχει πεταξει μερικα..) Σε θεμα gpu παντως σαν επιδοσεις η amd ειναι πιο μπροστα imo..Αλλα σε θεμα driver τα πινει ολα~

storm

• DV zombie
    « Reply #12 on: January 02, 2013, 09:08:51 PM »
    σε ssd πλεον δεν αξιζει να πας σε λιγοτερο απο 120gb εχουν πεσει αρκετα οι τιμες
    επισης νομιζω ο σινι ειχε πει πως δεν πρεπει να μπλεκουμε os με games.

σωστος ο γρεεκυ για tower , οτι σε βολευει αισθητικα.

ομως γιατι οχι asrock ρε?

τι εχουν μπιχλα??

οσοι εχουν αγορασει και εχω ρωτησει κανεις τους δεν ειχε θεμα και μαλιστα απεδιδαν καλα και σε o.c .

Greek Sniping

• Assistant team
    • DV zombie
      • Netcups Greece
    « Reply #13 on: January 02, 2013, 09:17:01 PM »
    σε ssd πλεον δεν αξιζει να πας σε λιγοτερο απο 120gb εχουν πεσει αρκετα οι τιμες
    επισης νομιζω ο σινι ειχε πει πως δεν πρεπει να μπλεκουμε os με games.

σωστος ο γρεεκυ για tower , οτι σε βολευει αισθητικα.

ομως γιατι οχι asrock ρε?

τι εχουν μπιχλα??

οσοι εχουν αγορασει και εχω ρωτησει κανεις τους δεν ειχε θεμα και μαλιστα απεδιδαν καλα και σε o.c .

περι ssd και γω γι'αυτο που ειχε πει ο sini κολλαω,(+ οτι μου ανελυσε πολυ ωραια καποια πραγματα στο irc)...Παντως ποιος ο σκοπος για 120gb? Δεν φτανουν 60-64gb για λειτουργικο για OS-βασικα progs-και 1-2 games που θελει να φορτωνουν σφαιρατα?

Οσο για τις asrock μητρικες δεν τις καταδικαζω...Πρωτα απ'ολα η asrock ειναι θυγατρικη της asus,η οποια φτιαχτηκε για low-budget υλοποιησεις aka φθηνιαρικες για το ευρυ κοινο...
    Δευτερον αν αυτο δεν σου φτανει,γιατι στα ιδια λεφτα να μην προτιμησω Asus η Gigabyte? (Στην προκιμενη περιπτωση οι gigabyte ηταν γτπκ,με 4πινο για cpu φαντασου -.- )
    Κατα τριτον,αν ουτε αυτο δεν σου φτασε,οι πιο πολλες μητρικες που ρθαν στα χερια μου για αλλαγη ηταν asrock,και το ιδιο ακουσα απο πολλους φιλους τεχνικους...Το μονο καλο που εχουν οι asrock imo ειναι που εχουν χαμηλες τιμες,και που παιρνουν και παλια και καινουργια τεχνολογια μερικες..πχ ddr2 και ddr3 η agp και pci-e gpu support...

Παντως αυτο τα 1155socket mobos μου φανηκαν γτπ,αλλα μαλλον το τσιπακι τους ειναι πιο πολυ γτπ (h77,z77 κτλ..) μιας που τα lanes για τις gpu ηταν ελαχιστα,και το ram support ηταν μονο μεχρι 1600 χωρις o/c...Αλλα πας μονο σε 1155 socket λογω βαρβατου cpu,αλλιως η amd στα mobo chipsets σε αυτο το ευρος τιμων ειναι πολυ πιο μπροστα (Βλεπε 890,990 κτλ..)

storm

• DV zombie
    « Reply #14 on: January 02, 2013, 09:22:23 PM »
    το ο/c στην ραμ ειναι της πλακας και αφοβο! και το ξερεις
    σε ευρος 80-130 τουλαχιστον οταν κοιταζα εγω ηταν πολυ καλη επιλογη!
    value for money το λενε στο χωριο μου με εμφαση στο λιου:D

++ εχουν μαυρο pcb θες κατι αλλο?