Author Topic: Αγορά σκληρού  (Read 7061 times)

zGIN♂

• DV zombie
Αγορά σκληρού
« on: February 20, 2013, 10:16:24 AM »
Γεια σας παιδια, με λενε Νίκο και ειμαι καλα. Θελω να αγορασω εναν εσωτερικο σκληρο δισκο μεχρι 70 ευρα. (Greeky για σενα τα λεω  ;))
Το ερωτημα ειναι SSD or not; Ο σκληρος προοριζεται για hackintosh και κυριως για ολα τα λειτουργικα που θα εγκαταστησω πανω γι'αυτο και δεν με νοιαζει να εχει μεγαλη χωρητικοτητα, μιας και εχω δευτερο σκληρο για γενικη αποθηκευση. Τηανκσ ιν αδωαμψε.

Greek Sniping

• Assistant team
  • DV zombie
    • Netcups Greece
Re: Αγορά σκληρού
« Reply #1 on: February 20, 2013, 10:44:08 AM »
Καλημερα Νικο!

Εφοσον λες πως θες μονο για λειτουργικο και πως εχεις και 2ο δισκο για αποθηκη,πας σε ssd με κλειστα ματια!
Το θεμα βεβαια ειναι ποιον ssd και γιατι.
Πρωτα απ'ολα αν θυμαμαι καλα η μητρικη σου υποστηριζει sata3 6gb/s οποτε θα επιλεξουμε sata3 ssd.

Επειδη ειμαι και γω στο διλημμα να βαλω ssd για λειτουργικο,προγραμματα και callaki (για να την πουμε και στην ερασμια),εριξα μπολικο ψαξιμο και μετα απο αρκετη συνομιλια απ'το κινητο με takr1 κατεληξα οτι ο ssd που αξιζει περισσοτερο ειναι αυτος. http://www.skroutz.gr/s/1872226/OCZ-Vertex-4-VTX4-25SAT3-64G.html
Θα μπορουσε ισως και αυτος ο kingston (http://www.skroutz.gr/s/2600661/Kingston-SSDNow-V300-60GB-w-Adapter.html) να τον ανταγωνιστει αλλα οταν εχει διπλασιο MTBF,2 χρονια παραπανω εγγυηση και 4 gb παραπανω (και ας μην ειναι τρομερη διαφορα),και το βασικοτερο καλυτερες επιδοσεις (και οχι μονο στις ταχυτητες αναγνωσης/εγγραφης) αλλα και στα IOPS) ειναι ανετα η καλυτερη επιλογη για αυτην την εποχη.

Οποτε ανεπιφυλακτα σου προτεινω τον vertex 4 μιας που και γω θα βαλω τον ιδιον λιαν συντομως ;)

Ps.Στο e-shop.gr ειναι εξαντλημενος,αλλα τους πηρα μολις τηλεφωνο και υπαρχει περιπτωση λογικα να μπορουν να τον φερουν αμα το δωσουμε σαν παραγγελια.Πιστευω εκει ισως θα γλυτωσεις το 10αρικο που θα χρειαστει να δωσεις αν το παρεις απο καποιο καταστημα απ'το skroutz. Αλλα και παλι,αξιζει να δωσεις ενα 10αρικο παραπανω για να ξερεις οτι πηρες κατι καλο ;)

"The issue is not whether you are paranoid, the issue is whether you are paranoid enough."

zGIN♂

• DV zombie
« Reply #2 on: February 20, 2013, 10:59:55 AM »
Τhanks τερη. Ειχα στο μυαλο μου αρχικα να παρω αυτον ( https://www.skroutz.gr/s/412666/Western-Digital-Caviar-Green-1TB-WD10EZRX.html ). Ειναι τρελες οι διαφορες ssd με εναν απλο σκληρο, που  αξιζει να δωσεις 70 ευρω για 60gb;

Greek Sniping

• Assistant team
  • DV zombie
    • Netcups Greece
« Reply #3 on: February 20, 2013, 11:08:36 AM »
Βεβαιως και ειναι τρομερες οι διαφορες.Με μια απλη αναζητηση στο google (SSD vs HDD) θα κατατοπιστεις αρκετα πιστευω.

Επισης αν οντως καταληξεις σε HDD επειδη σε ενδιαφερει η χωρητικοτητα,καλυτερα πανε σε WD Blue η ακομα καλυτερα WD Black...H green edition ειναι η οικολογικη και οικονομικη σειρα της WD..Μπορει απο cache να ειναι τουμπανη,αλλα σε θεμα στροφων εχει ενα θεμα.Εχει την τεχνολογια IntelliPower οπου μεταβαλλαει τις στροφες απο 5400 εως 7200.Αναλογα δηλαδη τη χρηση θα ανεβοκατεβαζει τις στροφες...
Προσωπικα δεν θα το ηθελα αυτο στον σκληρο οπου εχω λειτουργικο και προγραμματα...Για αποθηκη παλι ειναι μια χαρα.

Βεβαια αυτο ειναι μικρο θεμα,διοτι σε πελατη που του εβαλα ακριβως τον ιδιο δισκο δεν εχει απολυτως κανενα προβλημα.

"The issue is not whether you are paranoid, the issue is whether you are paranoid enough."

zGIN♂

• DV zombie
« Reply #4 on: February 20, 2013, 11:19:01 AM »
Mαλιστα. Οποτε παμε σε ssd. Βρηκα και ενα καλο review απο hwbox.gr που κατεληγε ετσι:

Προσωπικά τι πιστεύω; Κάντε την μετάβαση. Μπορεί να προσπάθησα να σας δώσω όσο περισσότερα γίνεται από απόλυτα νούμερα και μετρήσεις χρόνων, αλλά ένα πράγμα δεν μπορούν να δείξουν τα νούμερα και αυτό είναι η αίσθηση.
Ένας enthusiast user ο οποίος έχει την άνεση να αγοράσει SSD, θα αγοράσει όσο και να του κοστίσει.
Αυτοί που πιστεύουν ή νομίζουν ότι πρέπει να τα δώσουν κάπου αλλού μπορώ να τους προτείνω απλά να δουλέψουν σε ένα σύστημα με SSD. Η αίσθηση της άμεσης απόκρισης σε ότι κι αν σκεφτεί ο χρήστης να κάνει, δε μπορεί να αποδοθεί από κανένα μηχανικό δίσκο, ακόμα και σε συστοιχία Raid0.
Αυτός είναι και ο λόγος που απλοί χρήστες, χωρίς να έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ταχύτητα, προχωρούν στην αγορά ενός SSD δίσκου.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο reviewer, ακόμα και με τον Velociraptor των 10.000 στροφών το λεπτό, αισθάνθηκε δυσάρεστα καθώς λειτουργούσε το σύστημα του και έτρεχε τις δόκιμες για να δείξει τους χρόνους.

storm

• DV zombie
« Reply #5 on: February 20, 2013, 11:48:10 AM »
η διαφορες ειναι περιπου φερραρι ζασταβα ....
και τα δυο θα σε πανε στον προορισμο σου αλλα η φερραρι εχει και ωραια καθισματα !
xD
[15:39] hRMNY'syntax:D: psisou na paroume both hax re misa misa
[15:39] hRMNY'syntax:D: gia oikonomia
[15:39] hRMNY'syntax:D: opa soz wrong chat
[15:39] S~> A-STORM  ツ: hahahahahahahah
[15:39] S~> A-STORM  ツ: xaxaxaaxaxaxxaxa

Greek Sniping

• Assistant team
  • DV zombie
    • Netcups Greece
« Reply #6 on: February 20, 2013, 11:51:57 AM »
Ποσα λιτρα χωραει ομως το ντεποζιτο?

storm

• DV zombie
« Reply #7 on: February 20, 2013, 11:53:28 AM »
προφανως η φερραρι εχει 2πλασιο 3πλασιο... απλα μπαινει και η καταναλωση στην μεση xD

pkchUU.

• Assistant Team\Mini Admins
  • DV zombie
  • whine for everything.
« Reply #8 on: February 20, 2013, 12:47:49 PM »
αγόρασε εμένα!

Greek Sniping

• Assistant team
  • DV zombie
    • Netcups Greece
« Reply #9 on: February 20, 2013, 01:03:13 PM »
αγόρασε εμένα!
Ζητησε κατι σκληρο...Δυστυχως δεν κανεις. :)

tAKR1DAC★

• DV zombie
« Reply #10 on: February 20, 2013, 01:19:47 PM »
Ειναι τουπμανος ο vertex4 nick.. Σε raid 0 αν μπορεσεις και αργοτρερα, σκοτωνει.. Να το κανεις βεβαια ισως σε κουρασει λιγο , οπως εμενα και το στορμ, χαχαχ

seXtas

• DEMO UPLOADER!
  • Οποιος νυχτα περπατει λασπες&σκατα στους φασιστες
« Reply #11 on: February 20, 2013, 02:01:21 PM »
η διαφορες ειναι περιπου φερραρι ζασταβα ....

ειναι που λες ενας τυπος, ελληνας στην καταγωγη, και αποφασιζει να αγορασει ενα ζασταβα απ τη γερμανια.. αγοραζει λοιπον το ζασταβα και λεει "μια χαρα, καινουργια αυτοκινητο, θα το παω οδικως μεχρι την ελλαδα να γουσταρω κιολας"... ξεκιναει τσουκου τσουκου στα 50 χλμ ,ενω εχει βγει εθνικη οδο, αρχιζει να βλεπει καπνους απ τη μηχανη, το ζασταβα ν αγκομαχαει, ωσπου τελικα του μενει.. φρικαρισμενος ο τυπος βγαινει εξ ω απ το αμαξακι, αρχιζει να κλωτσαει πορτες κτλ "οχι γαμω το κερατο μου, καινουργιο αμαξι , τι θα κανω τωρα στη μεση του πουθενα" και γενικα σε κατασταση αμοκ δεν ξερει τι να κανει..

εκει που καθεται απεγνωσμενος περναει ενας τυπος με μια φερραρι.. ¨

-"επ δικε μου, τι επαθες"
-"ελα ρε πατριδα, που να στα λεω.. πηρα καινουργιο ζασταβα, του κουτιου απο γερμανια και μου μεινε.. δεν ξερω τι να κανω..
-"λοιπον, μην σκας.. κ εγω ελλαδα παω.. ακου τι θα κανουμε. θα δεσουμε το ζασταβακι μ ενα σκοικι απ τον κοτσαδορο της φερραρι και θα σε παω 100 χλμ πιο κατω που εχει συνεργειο.. εκει θα σε τακτοποιησουν!!"
-"ευχαριστω ρε πατριδα, να σαι καλα"
-"λοιπον, εγω χαλαρα θα το πηγαινω, αλλα αν δεις να παρασυρομαι και να το παταω λιγο, παιξε καμια κορνα, χτυπα μου τα φωτα, ξερεις.."

ξεκινανε λοιπον, μπροστα η φερραρι πισω το ζασταβα δεμενο με το σκοινι.. ολα ωραια ολα καλα, ο τυπος στο ζασταβα ευχαριστει την τυχη του και απολαμβανει την διαδρομη..

οπως ειναι σταματημενοι σε κατι φαναρια, διπλα στην φερραρι σκαει ενας τυπος με μια πορσε.. του ριχνει κατι περιεργιες ματιες, του μαρσαρει και 1-2 φορες και με το που αναβει πρασινο φευγει με κολιδια! φρικαρισμενος ο δικος μας με τη φερραρι, βαζει 1-2-3 σπασμενες και τρεχει σαν διαολος μπας κ τον φτασει.. ο 3ος στο ζασταβα, που δεν εχει παρει χαμπαρι τη δουλεια, αρχιζει και ανησυχει οταν βλεπει οτι αυξανει ταχυτητα και αρχιζει να ανασκουμπωνεται..

10 χλμ πιο κατω, μπατσος αραχτος με φραπεδια στο 1 χερι και ρανταρ ταχυτητας στο αλλο καθεται πανω στη μηχανη του και περιμενει μπας κ περασει κανενας με υπερβολικη ταχυτητα..

περνανε λοιπον οι 3 δικοι μας απ το σημειο του μπλοκου, η καμερα βγαζει φωτο το σκηνικο και ο μπατσος τρελενεται.. καλει αμεσως στον ασυρματο τους αλλους μπατσους που εχουν μπλοκο  20 χλμ πιο κατω και τους λεει:
-"λοιπον μαλακες μολις περασαν απο μπροστα μου 3 κωλοπαιδα που κανουν κοντρες με τ αμαξια τους.. μπροστα ειναι ενας τυπος με μια πορσε, ακολουθει ενας αλλος με μια φερραρι και πισω απ αυτον ενας αλλος με ζασταβα!! "

σκανε στα γελια οι συναδελφοι του μπατσου αλλα τον καθησυχαζουν οτι θα τους σταματησουν..

εν το μεταξυ οι ταχυτητες με τις οποιες κινουντε τα τρια αυτοκινητα εχουν "ξεφυγει" οποτε οπως ειναι λογικο, ο τυπος στο ζασταβα εχει τρελαθει.. πατα κορνες, παιζει φωτα, εχει βγει ο μισος εξω απ το παραθυρο και φωναζει, αλλα ο οδηγος της φερραρι τπτ.. εχει βαλει η γκλαβα του οτι πρεπει να περασει την πορσε.. και σε καποια στιγμη κανοντας 1 επικινδυνο ελιγμο ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ..

οι μπατσοι που τους περιμενουν εχουν στησει τις καμερες τους εχουν τα ρανταρ στα χερια τους και γενικως πολυ χαλαρα περιμενουν να τους μαγκαρουν..

οποτε, ξαφνικα περναν απο μπροστα τους σαν σιφουνες τα 3 αμαξια και οπως ειναι λογικο δεν προλαβαινουν να κανουν τπτ.. οποτε παιρνουν πισω τον 1ο μπατσο και του λενε:
-"ρε μαλακα, μολις περασαν απ μπροστα μας οι δικοι σου"
-"ε, και.. τι κανατε? τους πιασατε?"
-"τι να πιασουμε μωρε μαλακα, αυτοι πανε σαν διαολοι.. αφου να φασταστεις, η φερραρι και το ζασταβα εχουν αφησει πισω την πορσε και το ζασταβα παιζει φωτα και κορναρει στην φερραρι για να την προσπερασει"...

O0 O0 O0

παρε ο,τι θες.. εγω μαζι σου ειμαι!
"Εγω δεν θα ξεφτιλιστω ποτε μου, δεν θα γερασω.. Θα πεθανω, αλλα θα γαμησω τον κοσμο μεχρι τοτε.."

«Δεν είναι βίαια τα ορμητικά νερά ενός ποταμού,
αλλά οι όχθες που τον περιορίζουν.»

storm

• DV zombie
« Reply #12 on: February 20, 2013, 03:19:32 PM »
Ειναι τουπμανος ο vertex4 nick.. Σε raid 0 αν μπορεσεις και αργοτρερα, σκοτωνει.. Να το κανεις βεβαια ισως σε κουρασει λιγο , οπως εμενα και το στορμ, χαχαχ

απλα μην μου το θυμιζεις ρε....

θλιψη με πιανει, 2.5 ωρες να καταλαβουμε τι παιζει και τελικα ηθελε αλλες sata ...

o/c ποτε θα κανουμε??? εχεις και ενα φλασακι μου εεε <3

tAKR1DAC★

• DV zombie
« Reply #13 on: February 20, 2013, 03:58:20 PM »
Ναι πρεπει να συνναντυθουμε να στο δωκω.
Τον εχω στα 4.6 ;p

storm

• DV zombie
« Reply #14 on: February 20, 2013, 05:14:36 PM »
ολολ !!!! ωραιος ρε ! τασεις ανεβασες? κανα προγραμμα να δεις αποδοση?