Μήτσο, όσον αφορά το "δημοψήφισμα", ο κόσμος που παίζει promod είναι απλά ένα ποσοστό των ατόμων που παίζουν το game, με πολύ περισσότερους να παίζουνε ranked pub. Επίσης δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πως το skill μου (και όλων αυτών που παίζουν κάποιο καιρό σοβαρά) το έχει φτάσει κάποιος που παίζει τρεις μήνες στον 222 με ενα aku και σκοτώνει κόσμο. Ούτε καν το public skill, πόσο μάλλον το κανονικό skill (βλέπε σοβαρός ανταγωνισμός).
To skill, ρε ελεεινοί τύποι, δεν είναι ούτε το aim ούτε το reflex. Αυτό είναι το pewpew aim skill. Στο CoD4 εν προκειμένω, πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει ο χειρισμός του model, η αίσθηση του map και τα rotations και η συνολική κίνηση της ομάδας.
Στο 1v1 που λες, dfk, εξαρτάται τι εννοείς. Αν είναι actual 1v1 και έχουν κι οι δύο παίκτες εξίσουν ισχυρό κίνητρο για να κερδίσουν, τότε στις πολύ περισσότερες περιπτώσεις θα κερδίσει ο καλύτερος παίκτης και όχι λόγω reflex ούτε aim. Επίσης από που βγάλατε το συμπέρασμα πως το να χειρίζεσαι το spray δεν απαιτεί skill; Τέτοιες μικροδιαφορές φτιάχνουν φαράγγια διαφοράς skill ανάμεσα σε παίκτες, τους οποίους όμως στα reply σας τους μαζεύετε σ' ένα και μοναδικό group.
+1 Zbou lifesaver γράφεις ό,τι βαριέμαι να γράψω.Αλλά θα προσθέσω και εγώ
κάποιες άλλες λεπτομέρειες που όμως κάνουν τεράστια διαφορά.
Tα γράφω άτακτα όπως μου κατέβουν:
1.POSITIONINGYπάρχουν spots που είτε είναι καλό να τοποθετείσαι είτε όχι.
Mε την εξής έννοια: Βρίσκονται 2 ισότιμου skill παίκτες και ο 1 είναι σε ¨fail spot¨ σαφώς ο 2ος ΠΙΝΕΙ.Θα μου πείτε λογικό.. θα σας πω.. δεν τα νιώθουν όλοι τα FAIL + GOOD spots.
Some skill gap created.Sini wrote
εχουν μπει καλα στη λογικη του game με nades, spots και timing.
2.TIMINGSini δε νομίζω να είναι κάτι τόσο ασήμαντο το timing ώστε να το προσπερνάμε έτσι απλά.
To timing καθορίζει βασικούς παράγωντες του individual και οχι μόνο, skill.
Timing στο πότε θα κινηθείς (Αφού πέσουν κάποιες nades, αφου δεις το minimap ότι είναι κάποιο μέρος clear, πολλές φορές δεν αξίζει να προδόσεις τη θέση σου αν δεις 1 αντίπαλο και ίσως να κινηθείς όταν έχεις πιο πολλούς στόχους) το PREFIRE επίσης ΠΟΛΥ βασικό που ουσιαστικά έχει να κάνει με το TIMING + το να ακούς τον αντίπαλο και να προβλέπεις ΑΚΑΡΙΑΙΑ την κίνηση που θα κάνει.
ΣΙΓΟΥΡΑ ούτε τα παραπάνω τα νιώθουν όλοι.-
Some more skill gap created.3.RUSH ANTI-RUSHΤο rush/push είναι BIG DEAL παίδες. Όπως επίσης το να ΣΤΑΜΑΤΑΣ καλούς rushers.
Γιατί; Γιατί πολύ απλά πρέπει να προλαβαίνεις να παίρνεις κάποιες θέσεις στο map 1ος!
Αλλά δεν είναι τοσο γελοίο όπως το παρουσιάζετε τύπου jump´n´spray.
Μιλάω για cb επίπεδο (αν και στον public που πέφτουν 800 nades+bullets είναι σχεδόν ακατόρθωτο σε μερικά maps.)
Δεν είναι εύκολο να περνάς πρίν τις nades, να κοιτάς που σκάνε, να δρας ανάλογα με τo που παίζουν οι αντίπαλοι, αν αργήσεις θα έχει φτάσει ήδη ο αντίπαλος, τι κάνεις? τα πίνεις ή μηπως βρίσκεις εναλλακτική πορεία στη μέση της διαδρομής ανάλογα με τα dots του minimap? E?
ΙΜΟ o aku rusher πρέπει να σκέφτεται και να δρα δημιουργικά, έξυπνα και ακαριαία.
Δεν μπορείς να κάνεις συνέχεια το ίδιο.
Μπορεί να κάνεις το πιο τέλειο και γρήγορο rush, αλλά οι αντίπαλοι να έχουν την πιο fast nade EVER και αν την περιμένεις τα πίνεις από τον αμυνόμενο του τομέα που rushaρεις.
ΕΚΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?
ΕΚΕΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ TEAMWORK! Να μην περάσει ο αμυνόμενος του τομέα.
Ούτε αυτά τα νιώθουν όλοι.
Αλλά και να τα νιώσει κάποιος, πρέπει να τα κάνει πράξη αφού τα πιει 10 ή 1000 φορές ανάλογα με την αντίληψη του καθενός και αποφύγει τα FAIL routes, τα οποία μπορεί να διαφέρουν ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ.
Αλλά και πάλι αν δεν έχεις το κατάλληλο support από το team όσο skilled και να είσαι δεν κάνεις όργια.
Παρατηρώ τον εαυτό μου να παίζω σε Mixed pcw και ασυναίσθητα παω να κάνω πράγματα που κάνω με την ομάδα.. ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ
Αν δεν έχεις tAKR1DAC από πίσω

δε γίνεται ρε παιδί μου που να χτυπάς τον ΚΩΛΟ ΣΟΥ.
EVEN more skill gap created.4.AWARENESSTo να παρατηρείς που είναι οι αντίπαλοι ανα πάσα στιγμή όσο το δυνατόν περισσότερο.
Ποιοί είναι down, ποιοί ζούνε, προς τα πού μπορεί να κινήθηκαν?
ΦΟΒΕΡΟ ΙNDIVIDUAL skill που ΔΕΝ το έχουν όλοι και βασίζεται και στα reports του υπόλοιπου team.
Ανέφερα 4 πράγματα που μου ήρθαν ΤΩΡΑ στο νου μου.
Και νομίζω ότι η κατοχή ή οχι αυτών των χαρακτηριστικων δημιουργούν πολλά επίπεδα skill.
KAI ΠΟΛΥ SKILL GAP.
Άρα το skill δεν είναι ΜΟΝΟ aim&reflex.@dfk: imo το aim μετράει σε 1v1.ΠΟΛΥ.
Δε σας έχει τύχει να sprayαρετε πάνω στον αντίπαλο και να του κάνετε το περίγραμμα αντί να τον κατεβάσετε?
Πιστεύω πως ναι.
Λοιπόν υπάρχουν παίχτες που δεν το αφήνουν στην τύχη αυτό.
ΚΑΝΟΥΝ AIM DOWN σε 2 δέκατα του δευτερολέπτου, που λέει ο λόγος, σημαδεύουν ΚΑΛΑ και σε κατεβάζουν.Και εσύ δεν προλαβαίνεις να δεις τι έκανε ΟΥΤΕ ΣTO DEMO TOY.
Well excuse me, αλλά αυτό είναι SKILL.
Άσε που σε μεγάλο επίπεδο ο άλλος μπορεί να φτάσει πίσω σου και να μην πάρεις πρέφα τίποτα και να μη βρεθείς ΠΟΤΕ 1v1 και όλα αυτά χάρη στο teamwork που θα επιτρέψει στον RUSHER να φτάσει πίσω σου.